برای درست کردن جوجه کباب، مرغ رو با مواد مختلفی میتونید طعمدار کنید. در ادامه مرغ رو با ترکیبی که شامل سس مایونز، ماست و خامه هست، تکههای مرغ رو مزه دار میکنیم که نتیجه کار یه جوجه کباب ترد و خوشمزه و فوق العاده میشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب فسنجانی
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب با سس مایونز و ماست و خامه در تابه
- مرغ متوسط یک عدد
- پیاز متوسط دو عدد
- سیر دو حبه
- فلفل دلمهای 1 عدد بزرگ
- سس مایونز 2 قاشق غذاخوری
- ماست خامهای 2 قاشق غذاخوری
- خامه صبحانه 2 قاشق غذاخوری
- آبلیمو 3 قاشق غذاخوری
- زعفران آب شده 3 قاشق غذاخوری
- نمک 2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف 1 قاشق چایخوری سر خالی
- روغن زیتون یا روغن مایع 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه جوجه کباب تابه ای با سس مایونز و خامه و ماست
مرحله اول، خرد کردن مرغ
مرغ رو پوست گرفته و خرد کنید. سپس قطعات مرغ رو بشویید و داخل سبد بریزید تا آب اضافی مرغ بره.
مرحله دوم، اضافه کردن زعفران
قطعات مرغ رو داخل یک ظرف بزرگ و در دار بریزید و ابتدا زعفران آب کرده رو به مرغ اضافه کنید و تکههای مرغ رو خوب زیر و رو کنید تا همه تکههای مرغ به زعفران آغشته بشه.
مرحله سوم، آماده کردن سس برای مزهدار کردن مرغ
سس مایونز، ماست خامهای، خامه صبحانه، آب لیمو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و در صورت داخواه یک قاشق چایخوری پاپریکا رو داخل یک کاسه بریزید و مواد رو هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب بشن. دو حبه سیر رو ساطوری کنید و به سس اضافه کنید.
سپس مواد رو روی تکههای مرغ بریزید و مرغ رو زیر و رو کنید تا مواد به همه تکههای مرغ برسه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه مرغ رستورانی خوشمزه و مجلسی
مرحله چهارم، اضافه کردن پیاز و فلفل دلمهای
پیاز رو پوست بگیرید و به قطعات درشت خرد کنید. دقت کنید که پیاز رو ریز نکنید تا در زمان پخت بتونید به راحتی از مرغ جدا کنید.
فلفل دلمهای رو هم درشت خرد کنید و به همراه پیاز به مرغ اضافه کنید و مواد رو خوب زیر و رو کنید تا پیاز و فلفل دلمهای بین همه تکههای مرغ پخش بشه.
مرحله پنجم، اضافه کردن روغن
در این مرحله به دلخواه حدود 4 تا 5 قاشق غذاخوری روغن مایع یا روغن زیتون روی تکههای مرغ بریزید و مواد رو مخلوط کنید.
مرحله ششم، استراحت دادن به مرغ
در این مرحله درب ظرف حاوی مرغ رو بپوشونید و به مدت دوازده ساعت تا یک روز داخل یخچال بذارید تا مواد به خورد مرغ بره و مرغ ترد و مزهدار بشه.
مرحله هفتم، پختن جوجه کباب
طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز در فر
این جوجه کباب رو میتونید روی منقل، داخل تابه روی گاز یا داخل فر درست کنید. برای درست کردن جوجه کباب با سس مایونز داخل فر، کف ظرف مورد نظرتون رو کمی چرب کنید و تکههای پیاز و فلفل دلمهای رو جدا کنید و قطعات مرغ مزهدار شده رو داخل ظرف بچینید. باقی مانده مواد مزهدار کردن جوجه رو بدون پیاز و فلفل دلمهای روی تکههای مرغ بریزید.
روی ظرف رو با فویل آلومینیومی بپوشونید و به مدت 30 تا 45 دقیقه داخل فر با دمای 175 درجه سانتیگراد بذارید تا مغز پخت بشه.
طرز تهیه جوجه کباب با سس مایونز در ماهیتابه
کف یک ماهیتابه نچسب (اگه تابه دوطرفه داشته باشید بهتره) رو کمی چرب کنید. تکههای پیاز و فلفل دلمهای رو جدا کنید، تابه رو روی حرارت متوسط بذارید و قطعات مرغ مزهدار شده رو داخل تابه بچینید. درب تابه رو ببندید.
طرز تهیه جوجه کباب با سیخ چوبی در ماهیتابه (نسوختن سیخ چوبی)
برای درست کردن جوجه کباب در تابه با سیخ چوبی، سیخ های چوبی رو به مدت 14 دقیقه داخل آب سرد بذارید، سپس جوجه ها رو به سیخ پوبی بکشید و داخل تابه بذارید.
وقتی که بوی جوجه کباب بلند شد، تکههای مرغ رو برگردونید. حرارت رو کم کنید و حدود 30 تا 40 دقیقه طمان بدید تا تکههای مرغ به آرومی پخته و مغز پخت بشه.
در زمان پخت هر 10 دقیقه به جوجه کباب سر بزنید و در صورت نیاز تکههای مرغ رو برگردونید.
مرحله هشتم، سرو و تزئین
5 عدد گوجه فرنگی رو رنده کنید و روی حرارت بذارید تا آبش کشیده بشه. سپس 50 گرم کره به همراه کمی نمک و فلفل اضافه کنید. وقتی که جوجه کباب با سس مایونز آماده شد، کف بشقاب کمی از سس گوجه فرنگی آماده شده بریزید و تکههای جوجه کباب رو روی سس بچینید و به همراه برنج نوش جان کنید.
نکات مهم و فوت و فن های پخت جوجه کباب با سس مایونز با خامه و ماست
- چگونه جوجه کباب را ترد کنیم؟ اما برای برای ترد شدن مرغ چه کنیم؟ برای ترد شدن جوجه کباب از آبلیمو یا آب لیمو ترش تازه اسنفاده کنید. اما دقت کنید که نباید بیش از حد از آبلیمو استفاده کنید. چون که باعث میشه جوجه مباب خشک بشه و بافتش زود متلاشی بشه.
- خامه باعث میشه که جوجه کباب نرم و آبداری داشته باشید، پس بهتره که حذف یا کمش نکنید.
- استفاده از سس مایونز باعث نرم تر شدن بافت مرغ و خوش طعم تر شدن جوجه کباب میشه.
- اضافه کردن زعفران آب شده به تنهایی باعث میشه تا طعم و رنگ زعفران بیشتر به خورد مرغ بره و پیاز و بقیه مواد باعث کم شدن طعم زعفران نشن.
- روغن زیتون یا روغن مایع رو در آخر اضافه کنید تا روی تکههای مرغ رو بگیره و آبلیمو و نمک باعث سفت شدن جوجه کباب نشن.
- دلایل سفت شدن جوجه کباب: برای اینکه جوجه کباب سفت و خشک نشه و مثل جوجه کباب های رستورانی نرم و آبدار بشه، به اندازه از آبلیمو استفاده کنید و در مصرف آب لیمو یا آب لیمو ترش تازه زیاده روی نکنید.
- تکههای مرغ هر چه بیشتر داخل مواد بمونن، بیشتر مزهدار و در نتیجه خوشمزهتر میشن. بهتره که زودتر از 6 ساعت، جوجه رو از مواد خارج نکنید.
- تکههای مرغ نباید خیلی بزرگ یا خیلی کوچک باشن، اگه خیلی بزرگ باشن مغز پخت نمیشن و اگه خیلی کوچک باشن زود میسوزن یا سفت میشن و به راختی به سیخ کشیده نمیشن.
طرز تهیه جوجه کباب تابه ای با سس مایونز
درست کردن جوجه کباب و مرینیت کردنش روش های مختلفی داره که یکی از این روش ها استفاده از سس مایونز هست.
یکی از روش ها که خیلی مرسومه جوجه کباب با سس مایونز یا ماست هستش که باعث ترد و در حین حال نرم و آبدار بودن جوجه میشه و از خشک شدن جوجه موقع پخت جلوگیری میکنه.
برای حدود هفتصد گرم مرغ خرد شده من دو الی سه قاشق غذاخوری سس مایونز ریختم به همراه چند قاشق روغن مایع نمک یکم آبلیمو تازه (زیاد نریزید وگرنه جوجه ها سفت میشن)
در صورت تمایل یکی دو حبه سیر ریز شده یا پودر سیر و فلفل قرمز کمی همه اینا رو با هم مخلوط کنید روی جوجه ها بریزید هم بزنید بعد فلفل دلمه ریز شده و پیاز خلالی اضافه کنید و بزارید چندین ساعت با درب بسته داخل یخچال بمونه که خوب مزه دار بشه.
بعد به سیخ بکشید و کباب کنید و در کنار برنج زعفرونی و گوجه کبابی سرو کنید بعد از پخت روی جوجه ها با برس کره آب شده بزنید به خوش طعم شدن و براق و خوشگل شدنشون کمک میکنه. نوش جان
دستور پخت های پیشنهادی:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش
طرز تهیه مرغ پرتقالی خوشمزه و ساده به صورت مرحله به مرحله