رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیه و به طور معمول در شب چهارشنبه سوری یا شب سال نو تهیه میشه.

چند روش مختلف برای درست کردن رشته پلو وجود داره که در این آموزش آشپزی به این روش‌ها اشاره شده. همچنین رشته پلو رو با مرغ، گوشت، با تخم‌مرغ نیمرو یا حتی به صورت رشته پلو خالی و ساده می‌تونید سرو کنید. در ادامه با دستور پخت رشته پلو با مرغ ریش ریش به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه رشته پلو برای 2 نفر

  • رشته پلویی 1 پیمانه (یا لیوان) سرخالی
  • برنج 2 پیمانه (یا لیوان)
  • سینه مرغ 1 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری سرخالی
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • رب گوجه‌فرنگی یک قاشق غذاخوری (به دلخواه)

طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش شده

مرحله اول

رشته پلو رو هم به صورت کته و هم به صورت آبکش می‌تونید درست کنید. در هر صورت به این نکته توجه کنید که نمک برنج رو یک سوم زمانی که برنج رو خالی درست می‌کنید باید بریزید، چون که رشته پلویی نمک داره و اگه نمک برنج رو طبق معمول همیشه بریزید، رشته پلو شور میشه.

برنج رو از یک تا دو ساعت قبل خیس کنید.


مرحله دوم

برای درست کردن رشته پلو کته، برنج رو روی حرارت بذارید و روغن رو اضافه کنید. سپس وقتی که آب برنج جوش اومد و کمی کشیده شد، یعنی وقتی که حدود 4 تا 5 دقیقه مونده به دم کردن برنج، رشته پلویی رو اضافه کنید.
وقتی که آب برنج کشیده شد، درب قابلمه دمکنی ببندید و قابلمه رو روی شعله پخش‌کن بذارید تا رشته پلو کته خوب دم بکشه.

برای درست کردن رشته پلو آبکش و مجلسی، قابلمه آب رو به همراه مقداری روغن و کمی نمک روی حرارت بذارید و وقتی که آب به جوش اومد، برنج رو اضافه کنید و وقتی که برنج کمی نرم شد، حدود 5 دقیقه قبل از آبکش کردن برنج، رشته پلویی رو اضافه کنید.
سپس برنج رو آبکش کنید. داخل قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید. اگه دوست داشتید می‌تونید ته دیگ نونی یا سیب‌زمینی درست کنید. در ادامه رشته پلو رو داخل قابلمه بریزید و درب قابلمه دمکنی ببندید و قابلمه رو روی شعله پخش‌کن بذارید تا رشته پلو آبکش خوب دم بکشه.

یک روش دیگه برای درست کردن رشته پلو مجلسی اینه که برنج رو جدا آبکش کنید و رشته پلویی رو داخل روغن تفت بدید و سپس رشته پلویی سرخ شده رو لا به لای برنج آبکش بریزید و سپس دم بذارید. فقط دقت کنید که رشته پلویی که به این صورت درست میشه، رشته پلوی چرب و روغنی میشه.


مرحله سوم

سینه مرغ رو به همراه یک عدد پیاز و دو عدد برگ بو با مقدار کم آب بپزید. وقتی که مرغ خنک شد، سینه مرغ رو ریش ریش کنید و سپس داخل ماهیتابه بریزید و با مقداری کره یا روغن تفت بدید و در در صورت دلخواه 3 الی 4 قاشق غذاخوری آب زعفران اضافه کنید. در صورت تمایل می‌تونید کمی آبلیمو هم به مرغ ریش ریش اضافه کنید.


طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش لای پلو

یک روش دیگه برای تهیه رشته پلو با مرغ اینه که مرغ ریش ریش رو در زمان دم گذاشتن رشته پلو لا به لای رشته پلو بریزید و بعد دم بذارید.


مرحله چهارم

به دلخواه می‌تونید یم عدد پیاز رو رنده کنید و با مقداری روغن تفت داده و وقتی که طلایی شد کمی زردچوبه و فلفل سیاه و نوک قاشق چای‌خوری نمک بزنید. سپس یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی اضافه کرده و کمی تفت بدید تا خامی رب گرفته بشه و رنگ رب باز بشه.
سپس آب مرغ اضافه کنید و وقتی که سس به غلظت کافی رسید، سس رو از روی حرارت بردارید.

اگه طعم سس رب گوجه‌فرنگی رو در کنار رشته پلو دوست ندارید، از این مرحله بگذرید.


مرحله پنجم

رشته پلو رو داخل ظرف مورد نظر بریزید و روی رشته پلو مرغ ریش ریش زعفرانی بریزید. اگه مایل بودید می‌تونید کمی هم پیاز داغ درست کنید و در زمان سرو روی رشته پلو بریزید.


طرز تهیه رشته پلو با تخم مرغ نیمرو

رشته پلو رو می‌تونید به همراه تخم مرغ نیمرو و بدون مرغ و گوشت هم سرو کنید. رشته پلو با نیرو هم خیلی خوشمزه میشه.


فیلم طرز تهیه رشته پلو با مرغ ریش ریش شده

 

همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی
طرز تهیه مرغ لا پلو کته و دمی زعفرانی با مرغ ریش ریش

5/5 - (2 امتیاز)