این نون گردو و خرما با آرد گندم کامل درست میشه و بدون تخم مرغ و کره هست و نانی بسیار سالم و فوق العاده مقوی و بسیار بسیار سودمند و مفید برای سلامتی است. اینکه نون هم سالم باشه و هم خوشمزه که توجه بچه ها رو جلب کنه از نکات مثبت نان است. این نان خرما یا نان گردویی به خاطر مقدار قابل توجه ی گردوی استفاده شده در نان نزدیک به مزه کوکی لاهیجان است. همچنین این نان وگان است.

مواد لازم برای تهیه نان گردو و خرما با آرد گندم کامل

  • آرد گندم کامل ارگانیک (280 گرم)
  • آرد سفید (220)
  • 1 قاشق غذاخوری مخمر خشک (11گرم)
  • روغن زیتون (70 گرم)
  • قند خرما یا شیره خرما 2 قاشق غذاخوری (در صورت موجود نبودن عسل بریزید)
  • نمک 5 گرم (یک قاشق چای خوری)
  • آب 240 گرم (میزان آبخوری آردها متفاوته، آب را کم کم اضافه کنید، من 50 گرم آب بیشتری ریختم)
  • گردو درشت خرد شده 150 گرم
  • خرما بدون هسته، درشت خرد شده 12 عدد
  • یک عدد تخم مرغ برای رومال و مقداری کنجد

با این مقدار مواد اولیه من 12 عدد نان کامل خرما و گردو درست کردم.

طرز تهیه نان گردو و خرما با آرد گندم کامل

طرز تهیه نان گردو و خرما
برای شروع ابتدا در یک کاسه آرد کامل، آرد سفید، مخمر خشک، آب، روغن زیتون را مخلوط و به مدت ده تا 15 دقیقه ورز دهید تا یک توده یکنواخت و کمی چسبناک به دست آید.

(شاید با توجه به نوع آرد و میزان ابخوری آردخمیر خیلی خشک شود. مقدار آب مصرفی با توجه به آبخوری آردها متفاوت است من 50تا 60 گرم آب بیشتری ریختم).

نمک و یک قاشق غذاخوری آب ،گردو و خرما را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر ورز دهید تا خمیر یکدست شود. اگر خمیر چسبنده بود دست را چرب کرده خمیر را چانه کرده و در ظرف چرب گذاشته روی آن سلفون کشیده استراحت داده تا خمیر دو برابر شود.)

هنگامی که خمیر بالا آمد، پف خمیر را از آن خارج کرده مجددا چانه کرده سلفون کشیده و بگذارید تا حجم آن دو برابر شود (برق رفته بود محیط گرم بود استراحت دوم را در یخچالی که خاموش بود انجام دادم.)

دوباره پف خمیر را گرفته و خمیر را وزن کرده و به 12 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر قطعه را چانه کرده و روی سینی فر بگذارید روی خمیرها را پارچه کشیده تا پف کنید و حجم آن افزایش یابد، نان های پف کرده را به آرامی با تخم مرغ کمی زده شده رومال کنید و کنجد بپاشید.

فر را با دمای 180 درجه گرم کرده بین 13 تا 17 دقیقه بپزید تا طلایی شود. (من 20دقیقه پختم) بعد پخت روی آن‌ را گریل کردم.

اجازه دهید بعد پخت کاملا در دمای اتاق خنک شود.

  • از روغن معمولی و انواع آجیل هم میتوانید استفاده کنید.
  • وقتی خرما اضافه شد خمیر کمی شل میشود. اگر خیلی شل بود کمی آرد بزنید.