نان بلبل یا نان پیازی بوشهری یه نون خوشمزه برای بندر گناوه هست و اسمش بل بل هست. اصل بل بل با گیاهی خودرو به اسم جیکه تهیه میشه که زمستون پیدا میشه ولی خوب کمیاب و گرونه و همیشه در دسترس نیست بنابراین با پیازچه هم درست میکنن که بهش میگن بل بل پیازی. این نون رو گرم و با ماست میخورن و خیلی خوشمزه اس.

مواد لازم برای تهیه بلبل پیازی

  • آرد ۷۵۰ گرم
  • خرما ۷۵ گرم
  • نمک ۵ گرم
  • خمیر مایه ۸ گرم

مواد میانی

  • پیازچه ریز شده
  • نمک
  • فلفل
  • لیمو عمانی
  • زردچوبه

طرز تهیه بلبل پیازی

طرز تهیه بلبل پیازی

برای تهیه خمیر، خرما رو با آب از قبل خیس کنین. مواد خشک رو مخلوط کنین.

خرما رو از صافی رد کنین تا عصاره اون از صافی رد بشه و تفاله هاش بمونه.

همین عصاره خرما رو به آرد اضافه میکنیم و ورزمیدیم. دیگه کم کم آب اضافه میکنیم تا خمیر نرم و لطیف بشه و به دست نچسبه.

لطفا در ریختن آب احتیاط کنین تا خمیر شل نشه. لطفا چسبندگی اولیه خمیر رو با ورز دادن بگیرین و آرد اضافی به خورد خمیر ندین.

خمیر رو حدود یکساعت در یک جای خنک استراحت میدیم. چون الان هوا خیلی گرمه و زود ترش میکنه.

خمیر روبه اندازه های دلخواه چونه میگیریم. من هشتاد گرمی درست کردم. سطح کار رو آردپاشی میکنیم و با وردنه خمیر رو نازک پهن میکنیم.

از مواد میانی که با هم مخلوط کردیم میذاریم وسطش و یک چونه دیگه روبه همین ترتیب صاف میکنیم و میذاریم روش و یکم وردنه میکشیم تا دو لایه خمیر بهم بچسبند.

خمیر رو در حدی نازک پهن کنین که پاره نشه و مواد بیرون نزنه. اگه ساج دارین، روی ساج بپزین و اگه نه مثل من توی ماهیتابه.

وقتی یه ورش پخت، برگردونین تا سطح دیگش هم بپزه. بعد از پخت روش کره بمالین و داغ داغ با ماست نوش جان کنین.