زادگاه نان بیگل در اصل کشور لهستانه ولی به مرور جایگاهش رو توی بیشتر کشورهای دنیا پیدا کرده و هرکدوم طبق ذائقه مردم خودشون یک سری تغییرات رو توی پخت نون ایجاد کردند.
این نون رو میشه برش زد و همراه با پنیر و کره و یا حتی کالباس در وعده های صبحانه یاعصرانه میل کرد.
مواد لازم برای تهیه نان بیگل
- آرد ۳ و ۱/۲ پیمانه
- خمیر مایه ۲ و ۱/۴ قاشق چای خوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک ۱ و ۱/۲ قاشق چای خوری
- آب ولرم ۱ و ۱/۴ پیمانه
- زرده تخم مرغ و زعفران برای رومال
- انواع دانه ها مثل کنجد، سیاه دانه و دانه چیا
طرز تهیه نان بیگل
کمی از شکر و خمیرمایه و آب را باهم مخلوط کرده و با در بسته حدود ۱۰ دقیقه کنار گذاشته تا خمیرمایه فعال شود.
آرد الک شده و نمک و مابقی شکر را در ظرفی ریخته و خمیرمایه آماده را به آن افزوده و خوب ورز می دهیم تاخمیر منسجمی بدست آید.
کاسه را کمی چرب کرده و خمیرمان را در کاسه گذاشته و روی آن را با نایلون چرب شده می پوشانیم و به مدت ۱ ساعت در جای نسبتا گرمی استراحت می دهیم.
بعد از یک ساعت از خمیر قطعات هم اندازه (حدودا ۵۰ الی۶۰ گرمی) جدا کرده و همه را چونه گرفته و دوباره مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زیر نایلون چرب شده استراحت می دهیم.
بعد از استراحت دوم هر چونه را کامل گرد کرده و وسطش را با انگشت سوراخ کرده و شکل دونات درست می کنیم.
ظرفی را پر از آب کرده و روی گاز جوش می آوریم وقتی جوشید بیگل ها را درون آب جوش انداخته و می گذاریم هرطرفش چندثانیه ای بپزد.
بعد در سینی فر چیده و روی آنها رومال زرده تخم مرغ و زعفران زده و در صورت دلخواه دانه های موردنظر روی بیگل ها می پاشیم و آنها را به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه درفری که ازقبل گرم شده می پزیم.
این نون همه جای دنیا به یه نون جویدنی معروفه، یعنی توقع یه بافت نرم نداشته باشین که تو دهان آب بشه.