مربای تمشک جنگلی یه مربای خوشمزه و متفاوته! من عاشق مرباي تمشك هستم. تابستون از شمال كه به سمت تهران تشريف مياريد تو جاده تابلوي تمشك جنگلي رو زياد ميبينيد كه البته بعضي هاشون واقعا تمشك مي فروشند و بعضي هاشون توت سياه به جاي تمشك! تفاوت توت سياه با تمشك و شاه توت در اينه كه شاه توت و توت سياه در رنگ، اندازه، آبدار بودن و دُمي هست كه توت و شاه توت داره ولي تمشك نداره . چيدنشم بسيار سخته! به هر ترتيب اين تمشك هاي خوشمزه كه سرشار از انتي اكسيدان هستن سر از آشپزخونه ما در اورد و به مربا تبديل شد.
مواد لازم برای تهیه مربای تمشک جنگلی
- يك كيلو تمشک شسته شده
- هشتصد گرم شكر (اگر تمشكتون خيلي ترش هست يك كيلو شكر بريزيد)
طرز تهیه مربای تمشک جنگلی
برای شروع ابتدا شكر و تمشك و خوب با هم مخلوط كنيد. اشكال نداره كه موقع هم زدن كمي از تمشك ها له بشه، بعد يه غلظت قشنگي به مرباتون ميده.
بعد بزاريد ٢٤ ساعت تو يخچال حالا كمتر هم شد اشكال نداره.
بعد بزاريد روشعله ي زياد گاز وقتي كه به جوش اومد،شعله رو متوسط كنيد و كف روشو برداريد.
حدود يك ربع كه گذشت به ازاي يك كيلو تمشك ،دوقاشق غذاخوري اب نارنج يا اب ليمو بريزيد بعد بزاريد ده دقيقه ديگه بجوشه تا به غلظت دلخواه برسه.
ميتونيد دو قاشق از مربا حين پخت برداريد بزاريد خنك بشه تا غلظت مورد نظرتون و بدست بياريد..من دوست دارم مرباهام غليظ باشه.
بعد زيرشو خاموش كنيد.
از نظر من گردو تو مرباي تمشك معركه هست. پس من به ميزان دلخواه گردو خرد ميكنم يه كم رو گاز تفت ميدم تا بوي خامي اش گرفته بشه بعد به مربا اضافه ميكنم محشر ميشه.
بعد خنك شدن به شيشه انتقال و در يخچال نگهداري ميكنم. (از نظر من بهترين نوع تمشك براي مربا تمشك ريز جنگلي هست چون هسته هاي خيلي ريز داره كه موقع خوردن اذيت كننده نيست. امیدوارم که كه درست كنيد و لذت ببريد.
روش دوم پخت مربای تمشک
براي اينكه مرباي خوشرنگي داشته باشيم و تمشك ها هم له نشوند و درسته بمونن چند كار بايد انجام داد اول تمشك ها حتما به خوبي شسته بشه. ( بعضی ها با سركه و نمك ضد عفوني می کنن اما من نه.) سپس اب و شكر رو مخلوط و صبر ميكنيم قوام بياد. اندازه به اين شكله اگه يك ليوان تمشك داريد دو سوم ليوان اب و نصف ليوان شكر.
پس اب و شكر رو با فرض بالا توي قابلمه به جوش مياريم و صبر ميكنين تا قوام بياد يعني يك قاشق از محلول حاصل رو كه بر ميداريم زماني كه از حرارت افتاد ابكي نباشه و مثل اب مربا غليظ باشه در اين مرحله تمشك ها رو اضافه ميكنيم و بعد از٧-٨دقيقه شعله رو خاموش ميكنيم و صبر ميكنيم خنك بشه.
نكته اخر اين مربا هر چي كمتر هم زده بشه تمشك ها كمتر له ميشن.