مرغ رو با مواد مختلفی میشه مزه دار کرد. مزهدار کردن مرغ با رب انار و گردو که به جوجه کباب فسنجونی معروفه فوقالعاده خوشمزه و پرطرفداره که در ادامه با روش درست کردن جوجه کباب فسنجونی مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه جوجه فسنجونی خانگی در تابه
- مرغ (سینه یا ران) 600 گرم
- پیاز بزرگ 2 عدد
- سیر 4 حبه
- گردو آسیاب شده 4 قاشق غذاخوری
- رب انار 3 قاشق غذاخوری
- گشنیز یا جعفری تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری
- نعنا خشک 1 قاشق چایخوری
- نمک دو قاشق چایخوری
- فلفل یک قاشق چایخوری
- روغن زیتون یا روغن مایع پنج قاشق غذاخوری
طرز تهیه مرغ فسنجونی خانگی در تابه
مرحله اول، خرد کردن مرغ
برای شروع سینه (یا ران) مرغ رو خرد کنید و استخوانهای مرغ رو جدا کنید.
مرحله دوم، آماده کردن مواد برای مزهدار کردن مرغ
پیازها رو پوست بگیرید و به صورت خلالی با اندازه درشت خرد کنید. حبههای سیر رو ریز خرد کنید یا ساطوری کنید. حدود 10 عدد مغز گردو ساطوری کنید و ریز خرد کنید. اما دقت کنید که گردو رو نباید زیاد خرد کنید چون که روغن پس میده.
اگه رب اناری که استفاده میکنید خیلی غلیظ و سفته، میتونید با مقداری آب نارنج یا آب لیمو یا کمی آب جوش رقیقش کنید.
مرحله سوم، مزهدار کردن مرغ
مرغ خرد شده رو داخل یک ظرف در دار یا قابلمه بریزید و پیاز خرد شده رو به مرغ اضافه کنید.
سپس گردو خرد شده رو اضافه کنید.
رب انار رو هم اضافه کنید.
گشنیز یا جعفری خرد شده، نعنا خشک، نمک، فلفل و روغن مایع رو اضافه کنید.
تکههای مرغ رو زیر و رو کنید تا همه تکههای مرغ به مواد آغشته بشن و مواد به همه قسمتها برسه.
سبزی مخصوص جوجه فسنجونی
برای درست کردن جوجه فسنجونی گیلانی باید از سبزیجات محلی شمالی چوچاق و خالواش استفاده کنید. اما اگه به این سبزیجات محلی دسترسی ندارید از گشنیز یا جعفری و نعنا استفاده کنید.
مرحله چهارم، استراحت دادن به مرغ
درب ظرف رو ببندید و مواد رو حداقل به مدت یک تا دو ساعت داخل یخچال بذارید تا مرغ مزهدار بشه.
مرحله پنجم، پخت جوجه فسنجونی
جوجه فسنجونی رو میتونید داخل تابه روی گاز بپزید یا روی منقل کباب کنید.
برای درست کردن جوجه فسنجونی میتونید از سیخ چوبی استفاده کنید یا تکههای مرغ رو بدون سیخ چوبی داخل تابه بچینید.
اگه خواستید از سیخ چوبی استفاده کنید، اول سیخهای چوبی رو به مدت 15 دقیقه داخل آب سرد بذارید تا کمی خیس بشن، سپس تکههای پیاز رو از مرغ جدا کنید و مرغها رو به سیخ چوبی بکشید.
کف یک تابه نچسب یا دوطرفه رو کمی چرب کنید و تکههای مرغ یا مرغهای به سیخ زده شده رو داخل تابه بچینید.
حرارت رو کم کنید و درب تابه رو بذارید تا مرغ کمی آب بیندازه و روی حرارت کم، کامل بپزه و مغز پخت بشه. وقتی یک طرف مرغها پخت، برگردونید تا طرف دیگه هم بپزه. بهتره که چنر مرتبه سیخهای چوبی یا تکههای مرغ رو برگردونید تا نسوزه و مغز پخت بشه.
به دلخواه میتونید گوجهفرنگی رو از وسط به دوقسمت تقسیم کنید و کنار کباب یا داخل تابهای جدا سرخ کنید و در کنار جوجه فسنجونی سرو کنید. جوجه کباب فسنجونی در کنار برنج کته شمالی و زیتون عالی میشه. نوش جان.
نکات مهم و فوت و فن های پخت جوجه فسنجونی شمالی
- مرغ حداقل 2 ساعت داخل یخچال بذارید تا مزه دار بشه. اما برای بهتر شدن طعم کباب فسنجونی بهتره که مرغ 6 تا 8 ساعت داخل یخچال بمونه.
- قبل از کباب کردن جوجه فسنجونی، تکههای پیاز رو حتما جدا کنید، چون در زمان کباب شدن میسوزه و طعم کباب رو خراب میکنه.
- جوجه فسنجونی رو حتما روی حرارت ملایم بپزید، چون که به دلیل موادی مه داره خیلی زود میسوزه.
- به دلخواه میتونید مقداری رب آلوچه هم برای مزهدار کردن مرغ استفاده کنید.
- برای طعم بهتر میتونید به باقیمانده گردو و رب انار که داخل ظرفی که مرغ رو مزهدار کردید، مونده، کمی آب زعفرون اضافه کنید و سپس در زمان پخت روی مرغ بریزید.
- اگه دوست دارید که طعم جوجه فسنجونی خیلی ترش نباشه و کمی ملس باشه، میتونید یک تا دو قاشق غداخوری شکر به مواد مزهدار مردن مرغ اضافه کنید.
- اگه جوجه فسنجونی رو داخل تابه درست میکنید، میتونید پیاز رو رنده کنید و به مرغ اضافه کنید.
طرز تهیه جوجه ترش فسنجونی تابه ای
مواد لازم
- سینه مرغ خرد شده یک عدد (تکه های جوجه کبابی)
- پیاز یک عدد
- سیر چهار حبه
- گردو آسیاب شده دو قاشق غذاخوری
- رب انار دو قاشق غذاخوری
- نمک ،فلفل سیاه،پودر سیر،پودر تخم گشنیز و پودر پاپریکا مقدار لازم
- آبلیمو یک قاشق غذاخوری
- روغن زیتون یک قاشق غذاخوری
- چوقاق و خالیواش (سبزی محلی شمالی) یک و نیم قاشق غذاخوری
اگر سبزی محلی در دسترس ندارین میتونید از ترکیب گشنیز، جعفری، نعناع خشک استفاده کنید.
طرز تهیه
به فیله های خرد شده ادویه ها، پیاز و سیر ریز خرد شده، رب انار، گردوی آسیاب شده را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
روی ظرف را گذاشته و حداقل سه ساعت داخل یخچال استراحت بدین، پس از استراحت فیله ها را به سیخ چوبی بگیرید.
مراقب باشید که پیاز و سیر به فیله ها نچسبیده باشه چون روی حرارت سریع میسوزه و کف تابه گریل یا ساده را کمی چرب کرده و سیخ ها را روی آن قراربدین تا دو طرفش خوب پخته بشه نیازی نیست در تابه را ببندین و بعد برای خوش طعم بافت شدن ترکیب کره ذوب شده و زعفران را بعد گریل شدن روی جوجه ها رومال کردم و بعد هم سس را که براتون طریق درست کردنشو نوشتم را روی جوجه ها بریزید.
می تونید این غذا را داخل فر هم درست کنید فر را در دمای صد و هشتاد درجه تنظیم کرده و سیخ ها را روی سینی فر که کاغذ روغنی انداخته اید بچینید و هر طرف سیخ را یک ربع بدارین تا پخته بشه
به باقیمانده مواد مرینت که فیله ها را در آن گذاشته بودین مقداری آب اضافه کرده و نیم ساعت روی حرارت بذارین تا غلیظ بشه و به عنوان سس که خیلی خوشمزه اس روی برنج و کباب هاتون ازش استفاده کنید.
میزان ترشی رب انار بستگی به ذائقه ی شما داره، من از رب انار ترش استفاده کردم. این غذا را با برنج یا نون میتونید سرو کنید. نوش جان
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کباب کوبیده مرغ تابه ای و فوت و فن کباب تابه ای مرغ
طرز تهیه نخود پلو با مرغ ریش ریش و نخود آبگوشتی
طرز تهیه مرصع پلو با مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی و خوشمزه
طرز تهیه قابلی پلو ازبکی با دستور پخت اصلی