خامه كتابي شيراز از بهترين هاست، شيريني تر فوق العاده خوشمزه! اين شيريني بدون خامه هم يك عصرانه ي و يا صبحانه ي عالي ست، بچه ها عاشقش ميشن، پیشنهاد میکنم حتما امتحانش کنید.

مواد لازم برای تهیه خامه کتابی شیرازی

  • آرد ٢٣٠ گرم (هر ليوان فرانسوي پر ١٥٠ گرمه)
  • تخم مرغ درشت ٥ عدد
  • پودر شكر ١٥٠ گرم (١٢٠ گرم زدم)
  • شكر ١ قاشق سوپ خوری
  • بكينگ پودر ١/٢ قاشق چای خوری
  • شربت بار يا آب و عسل ٦٠ گرم
  • وانيل مايع ١/٢ قاشق چای خوری يا شكري ١/٤ قاشق چای خوری
  • خامه ٣٠٠ تا ٤٠٠ گرم

دستور پخت خامه کتابی شیرازی

طرز تهیه خامه کتابی شیرازی
قبل از شروع فر گازي روی دماي ٢٠٠ درجه سانتی گراد يا فر برقي روی دماي ١٨٠ درجه سانتی گراد روشن شود.

برای شروع ابتدا زرده وسفيده ي تخم مرغ رو با دقت جدا كنين.

سپس سفيده رو با يك پنس نمك كمي بزنين تا كف كنه و بعد يك قاشق شكر اضافه و خوب بزنين تا سفت بشه.

در ادامه سفيده رو بذارين داخل يخچال و سپس زرده رو به همراه وانيل كمي بزنين. سپس پودر قند و يا شكر رو كم كم اضافه و بزنين تا مايع سفيد و كشدار بشه. (حدود ٣ دقيقه زمان می بره)

در ادامه شربت بار اضافه و مخلوط بشه. آرد و بیکینگ پودر رو روی مواد زرده الک كنين و با ويسك يا ليسك مخلوط كنين.

آروم فولد و مخلوط كنين. سفيده رو هم تو چند مرحله اضافه و آروم مخلوط كنين. مواد رو داخل قيف ريخته و روي سيني كاغذ شده به شكل دايره و يا بيضي پايپ كنين.

سپس سيني رو بذارين داخل فر به مدت ١٠ تا ١٢ دقيقه. ١ دقيقه هم گريل زدم.

بعد از پخت سيني رو از فر خارج و بعد از خنك شدن بين دو شيريني رو خامه زده و باپودر پسته تزئين كنين. نوش جان

نکات مهم تهیه خامه کتابی شیرازی

  • خمير اين شيريني غليظه. اگر بعد از پخت نان خشك بود كمي با شربت يا شير مرطوبش كنين و بعد خامه بزنين.
  • دماي تستر ٢٠ درجه از فر برقي كمتر باشه.