ترشی هفت بیجار گیلانی یه ترشی خوشمزه و متفاوت! این ترشی هفت بیجار گیلانی اینقدر خوشمزست که نگم. چند تا نکته رو بگم اولش.

ترشی هفت بیجار گیلانی یه ترشی خوشمزه ست که به خاطر برداشت و فراوانی محصولاتی مثل بادمجان و گوجه فرنگی سبز تو تابستان  این ترشی تهیه میشه و به ترشی هفت بیجار فوری هم معروفه چون میشه یک ساعت بعد تهیه با آبغوره میل کرد. البته که در طی دو تا سه روز رنگ عوض میکنه و بهتر قابل خوردن میشه.

این ترشی رو معمولا فصل تابستون که وقت آبغوره تازست درست میکنن. اگه در دسترس ندارین بهتره با آبغوره کهنه درست نکنید چون که خیلی خوشمزه نمیشه. موندگاریه این ترشی داخل یخچال یک ماهه. میتونید مواد خشکش رو قبل از زدن آبغوره داخل زیپ بسته بندی کنید و هر بار موقع مصرف با آبغوره مخلوط کنید و میل کنید.

میتونید کلا به جای آبغوره از سرکه هم استفاده کنید.

مواد لازم برای تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی با کال گوجه

  • گوجه نارس یا سبز سه کیلو
  • بادمجون یک و نیم کیلو
  • فلفل سبز تند یک و نیم کیلو
  • سیر خشک پنج بوته
  • پیاز سه عدد
  • سبزی معطر دو لیوان (چوچاق، نعنا و خالیواش)
  • آبغوره تازه یا سرکه به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • گلپر و سیاهدانه کمی (به دلخواه)

دستور تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی با کال گوجه

طرز تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی با کال گوجه

نکته خیلی مهم: بعد از شستن مواد ترشی، روی پارچه تمیز قرارشون بدید و اجازه بدید کاملا خشک شن.

برای شروع ابتدا گوجه و بادمجون رو با چاقو خرد کنید تا داخل غذا ساز راحت تر خرد شه. سپس ساقه فلفل رو ازش جدا کنید و بشورید و سیر رو از پوستش جدا کنید به همراه پیازی‌ که خرد کردید کنار بذارید.

بدون غذاساز هم می تونید هر کدوم از سبزیجات رو جدا با چافو یا ساطورخرد کنید.

در ادامه گوجه ها رو داخل غذا ساز بریزید و ریز خرد کنید و داخل آبکش قرار بدید تا آب اضافش بره. اگه بامجون آب انداخت، حتما آب بادمجون رو هم بگیرید.

بعد بادمجون ها رو همراه سیر و پیاز خرد کنید و بعد فلفل ها رو خرد کنید. تمام مواد رو با هم مخلوط کنید و با دست خوب فشار بدید تا آب اضافش بره.

یه بار اینکارو انجام بدید کافیه. بعد مخلوط مواد ترشی رو با دو لیوان سبزیجات خشک معطر و کمی نمک (و به دلخواه گلپر و سیاهدانه) مخلوط کنید.

داخل ظرف بریزد. ظرف تون حتما کاملا تمیز و کاملا خشک باشه. مواد رو با فشار نریزید.

بعد در آخر روش آبغوره تازه یا سرکه بریزید. هر چقدر از خوشمزگیش بگم کمه. نوش جان

نکات مهم تهیه ترشی هفت بیجار گیلانی با کال گوجه

  • اگه سبزی محلی نداشتین از مرزه و ترخون و پونه استفاده بشه و ترجبحا سبزی خشک ۴ قاشق غذاخوری.
  • ترشی با آبغوره تو یخچال باید باشه.
  • برای نگهداری طولانی مدت از سرکه استفاده میشه.
  • اگه ترشی تند دوست دارین از فلفل درشت وتند استفاده کنین.
  • گوجه نارس نداشتین از گوجه قرمز استفاده کنین و پیاز.