کیک توت فرنگی صورتی فوق‌العاده خوش‌رنگ، خوش عطر و خوش طعمه. اگه تو فصل توت فرنگی تازه هستید حتما این کیک رو یه بار امتحان کنید و از عطر و طعم بی‌نظیرش لذت ببرید. برای درست کردن کیک پوره توت فرنگی اول باید پوره توت فرنگی رو آماده کنیم. در ادامه با دستور پخت کیک صورتی با پوره توت فرنگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کیک پوره توت فرنگی

  • پوره توت فرنگی 1 لیوان
  • آرد سفید 2 لیوان
  • تخم مرغ 3 عدد
  • روغن مایع سه چهارم لیوان
  • شکر یک و نیم لیوان
  • بیکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری (یک قاشق غذاخوری سرخالی)
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری
  • شیر 2 قاشق سوپ‌خوری
  • وانیل یک قاشق چای‌خوری سرخالی
  • خامه 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)

طرز تهیه کیک پوره توت فرنگی بدون فر مرحله به مرحله

طرز تهیه کیک توت فرنگی صورتی با پوره توت فرنگی

مرحله اول، آماده کردن پوره توت فرنگی

قبل از شروع فر رو روشن کنید تا به مدت 15 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد گرم بشه. برای درست کردن پوره توت فرنگی، توت فرنگی ها رو شسته و برگ بالای توت فرنگی ها رو جدا کنید. سپس توت فرنگی ها رو به همراه دو قاشق سوپ‌خوری شیر و به دلخواه خامه داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و توت فرنگی ها رو میکس کنید تا به طور کامل پوره و یکدست بشن.


مرحله دوم، آماده کردن مایه کیک

برای آماده کردن مایه این کیک صورتی خوشمزه، یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و تخم مرغ ها رو داخل کاسه بشکنید و وانیل رو بهش اضافه کنید. سپس با همزن برقی یا دستی چند دقیقه تخم مرغ ها رو هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط بشه. در ادامه شکر و روغن رو به تخم مرغ اضافه کنید و با همزن هم بزنید تا شکر با تخم مرغ مخلوط بشه. سپس پوره توت فرنگی رو اضفه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد مخلوط و یکدست بشن.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک سیب رنده شده و دارچین

مرحله سوم، اضافه کردن آرد

آرد رو با نمک و بیکینگ پودر مخلوط و الک کنید. سپس آرد رو کم کم و طی سه مرحله به مواد اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا آرد گلوله نشه و کامل باز بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک نسکافه ای خیس بدون فر در قابلمه

مرحله چهارم، پختن کیک توت فرنگی بدون فر روی گاز داخل قابلمه

برای درست کردن کیک توت فرنگی روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. کف قابلمه یا تابه دوطرفه رو چرب کنید و آرد بپاشید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و درب قابلمه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید که هیچ اما اگه از قابلمه معمولی استفاده می‌کنید، درب قابلمه یا تابه دم‌کنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.

برای پختن کیک داخل فر، کف قالب رو چرب کنید و کمی آرد بپاشید، سپس مایه کیک رو داخل قالب بریزید و کیک رو داخل فر که از قبل گرم شده بذارید و به مدت 30 تا 40 دقیقه با دمای 175 درجه سانتی گراد بپزید. در آخر کیک رو با خلال دندون چک کنید و اگه پخته بود از فر خارج کنید و 10 دقیقه بعد که خنک شد از قالب خارج کند.

برای تزئین کیک پوره توت فرنگی می‌تونید چند عدد توت فرنگی رو خرد کنید و با یک قاشق غذاخوری شکر توی تابه کمی حرارت بدید. وقتی که شکر آب شد و آب توت فرنگی تبخیر شد روی کیک بریزید. نوش جان.

همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک کنجدی ساده بدون ماست

روش دوم

طرز تهیه کیک توت فرنگی

یه کیک با توت فرنگی و البته با پوره توت فرنگی، کمی متفاوت و خیلی خوش طعم و خوشمزه!

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • روغن مایع ۱۲۰ گرم (حدود نصف لیوان)
  • شکر ۲۲۰ گرم (حدود ۱ لیوان)
  • آرد سفید ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
  • توت فرنگی ۱۵۰ گرم
  • وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
  • بیکینگ پودر ۵ گرم (حدود ۱ قاشق مرباخوری)

طرز تهیه

توت فرنگی ها رو کلاهکش رو جدا کردم، با گوشت کوبی برقی (یا هر وسیله ای که در دست دارید) له و پوره کردم. ۱۵۰ گرم حدود ۲/۳ لیوان میشه.

تخم مرغ و شکر رو با همزن ۳ تا ۴ دقیقه خوب زدم، وانیل ریختم. روغن مایع رو ریختم و یک دقیقه هم زدم. پوره توت فرنگی رو ریختم و در حد مخلوط شدن ترکیب کردم. آرد و بیکینگ پودر رو مخلوط کردم و سه بار الک کردم.

قالب من میان تهی به قطر ۲۳ سانت هستش، با ارده چرب کردم (می تونید از روغن جدا کننده هم استفاده کنید) مایه کیک رو ریختم و در فر از پیش گرم شده قرار دادم.

برای فر برقی ۱۶۵ تا ۱۷۰ درجه، حدود ۴۵ الی ۵۰ دقیقه، طبقه وسط، المنت پایین روشن.

برای فر گازی دمای ۱۸۰ درجه، حدود ۴۵ الی ۵۰ دقیقه، طبقه وسط. بدون فر در فر دست ساز یا در تابه دو طرف همراه شعله پخش کن و تابه از یک ربع قبل روی حرارت و گرم بشه می تونید انجام بدید.

بعد از این که پخت از فر خارج کردم، کمی از دما افتاد از قالب خارج کردم و روی توری گذاشتم تا کامل خنک بشه. روش پودر قند الک کردم و توت فرنگی چیدم.


طرز تهیه کیک توت فرنگی با سس شکلاتی

لیوان استفاده شده 200 میلی معادل چهار پنجم لیوان دسته دار (لیوان دسته دار را کمی سرخالی پر کنید.)

استکان استفاده شده ‌125 میلی معادل نصف لیوان دسته دار
.اندازه قالب 28×28

مواد لازم:

  • 3 عدد تخم مرغ
  • 1 لیوان شکر
  • 1 استکان شیر (نصف لیوان)
  • 1 استکان روغن مایع
  • 2 لیوان آرد
  • 4 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرم یا 2.5 قاشق چای خوری)
  • 1 پاکت وانیل شکری (5 گرم یا وانیل ایرانی نصف قاشق چای خوری)

برای کرم

  • 1 لیتر شیر
  • 4 قاشق غذاخوری آرد
  • 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • 6 قاشق غذاخوری شکر
  • 1 پاکت پودر کرم شانتی (75 گرم، همان پودر خامه است میتوانید به جای کرم شانتی از یک پاکت خامه صبحانه استفاده کنید.)

برای سس شکلاتی

  • 1 پاکت خامه صبحانه
  • 1 لیوان شیر
  • 2 قاشق غذاخوری پودر کاکائو
  • 2 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت
  • 1 پاکت شکلات تلخ یا شیری (80 گرم)

طرز تهیه:

تخم مرغ و شکر را با همزن برقی خوب هم بزنید تا کف کند. سپس شیر و روغن مایع را اضافه کنید و کمی هم بزنید. سپس پودر کاکائو، وانیل، بکینگ پودر و آرد را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و داخل قالب چرب شده بریزید. در فر 170 درجه از قبل گرم شده با کنترل بپزید.

بعد از بیرون آوردن از فر یک دو دقیقه صبر کنید تا داغی کیک از بین برود سپس یک و نیم لیوان شیر سرد را روی کیک بریزید. (میتونید شیر کمتری بریزید)

برای کرم شیر، آرد، نشاسته، زرده تخم مرغ و شکر را داخل قابلمه ای بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید. سپس روی اجاق بذارید و در حالیکه مدام هم میزنید بپزید.

وقتی قوام گرفت و غلیظ شد اجاق را خاموش کنید و کنار بذارید. گاهی هم بزنید تا پوسته نبندد. وقتی ولرم شد کرم شانتی یا خامه صبحانه را اضافه کنید و با همزن برقی یا همزن دستی خوب هم بزنید تا صاف و یکدست شود. وقتی خنک شد روی کیک بریزید و به مقدار دلخواه توت فرنگی روی کیک بذارید.

برای سس شکلاتی، شیر، خامه، پودر کاکائو و نشاسته را داخل قابلمه بریزید و روی اجاق هم زده بپزید. وقتی جوشید اجاق را خاموش کنید شکلات را اضافه کنید و هم بزنید تا شکلات آب شود. وقتی خنک شد روی توت فرنگی ها بریزید.