کیک کنجدی یه کیک ساده و نرم و خوشمزه هست که به دلیل داشتن کنجد ارزش غذایی بالا و خواص زیادی برای سلامتی داره. به دلخواه می‌تونید کمی زعفران هم به مایه کیک اضافه کنید و کیک کنجدی زعفرانی درست کنید. در ادامه با دستور پخت کیک کنجدی بدون ماست مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کیک کنجدی ساده با شیر بدون ماست با پیمانه لیوان

  • تخم مرغ 3 عدد
  • آرد 2 لیوان
  • کنجد نصف لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • روغن نصف لیوان
  • شیر 1 لیوان
  • بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
  • وانیل 1 قاشق چای‌خوری
  • زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • پودر هل نوک قاشق چای‌خوری (به دلخواه)
  • گلاب 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)

طرز تهیه کیک کنجدی بدون ماست در قابمله روی گاز

طرز پخت کیک کنجدی ساده با شیر بدون ماست بدون فر در قابلمه نرم و خوشمزهمرحله اول، قرار دادن مواد اولیه در دمای محیط

برای درست کیک، همه مواد اولیه رو از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید و در دمای محیط قرار بدید تا هم دمای محیط بشه. فر رو روشن کنید و روی دمای 180 درجه سانتی‌گراد 10 تا 15 دقیقه زمان بدید تا کامل گرم بشه.


مرحله دوم، هم زدن تخم مرغ با شکر

تخم‌مرغ ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید و با شکر و وانیل به مدت 10 دقیقه به همزن برقی یا دستی هم بزنید تا کرمی و کشدار بشه.


مرحله سوم، اضافه کردن شیر و روغن

در این مرحله روغن رو اضافه کنید و یگ دقیقه هم بزنید و بعد شیر رو اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوظ بشن. سپس همزن رو کنار بذارید چون دیگه کارمون با همزن تموم شده.


مرحله چهارم، اضافه کردن آرد

آرد و بکینگ پودر مخلوط و سه مرتبه الک کنید. مخلوط آرد و بکینگ پودر رو کم کم و طی 3 مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک با هم مخلوط کنید. قالب با کره یا روغن خوب چرب کنید، سپس کف و دیواره‌های قالب رو با کنجد بپوشونید و مایه کیک رو به آرومی داخل قالب بریزید.

 


مرحله پنجم، پختن کیک کنجدی

داخل فر از قبل گرم شده به مدت 45 دقیقه با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بذارید تا بپزه.

طرز پخت کیک کنجدی ساده در قابلمه روی گاز بدون فر

برای درست کردن کیک کنجدی روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. می‌تونید کف تابه رو چرب کنید و کنجد بپاشید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و بعد درب تابه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید که هیچ اما اگه از تابه معمولی استفاده می‌کنید، درب تابه دم‌کنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.

همچنین می‌تونید از قابلمه برای پخت کیک کنجدی استفاده کنید. برای اینکار مایه کیک رو داخل قالب مورد نظر که از قبل چرب و کنجد پاشی شده بریزید. یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.