زنجان و زنجانیو شش انداز شب چهارشنبه سوری. شیش انداز زنجانی از جمله خوراکی هایی هست که چهارشنبه سوری مردم زنجان درست می کنند و در سایر زمان ها کمتر درست می کنند. این خوراک حسابی مقوی هستش، خون ساز هست و طبع گرمی داره ، از اون جا که از ۶ تا ماده غذایی تهیه شده به شش انداز معروف هستش.
بعضی ها علاوه بر مواد زیر داخلش شیره (انگور ،خرما و …) و کوفته قلقلی هم می ریزند.
مواد لازم برای تهیه شیش انداز زنجانی
- خرما بدون هسته نصف تا یک پیمانه
- کشمش پلویی نصف پیمانه
- گردوی خرد شده نصف پیمانه
- پیاز ۱ عدد
- تخم مرغ ۳ تا ۴ عدد
- دارچین ۱ تا ۲ قاشق مرباخوری
- کره و روغن به میزان لازم
- شیره انگور یک چهارم پیمانه (به دلخواه)
دستور پخت شش انداز زنجانی
پیاز رو خرد کردم و داخل تابه تفت دادم و سرخ کردم و بعد از حرارت برداشتم.
هسته های خرما رو جدا کردم و تکه و خرد کردم. داخل تابه کره یا روغن ریختم و خرما رو اضافه و کمی تفت دادم.
گردوی خرد شده رو هم ریختم، در تابه رو گذاشتم حدود ۵ دقیقه بمونه تا نرم بشه و بپزه، حواستون باشه که نسوزه مرتب چک کنید.
بعد کشمش پلویی رو اضافه کردم و کمی تفت دادم و دارچین ریختم.
تخم مرغ رو کمی هم زدم و داخلش ریختم و تا زمانی که تخم مرغ بگیره و بسته بشه روی حرارت بمونه. میشه تخم مرغ رو هم نزد و همون طور داخل تابه به شکل خودش ریخت.
در نهایت شش انداز را در ظرف کشیده و شیره انگور را روی شش انداز ریخته و نوش جان کنید.
اگر طعم روغن و کره محلی را دوست داشتید حتما از کره و روغن محلی استفاده کنید.
شش انداز را گرم سرو کنید. بهتره که شیره انگور را حذف نکنید.