نان زعفرانی یه نون عالی با بافتی نرم که برای میان وعده فوق العاده است، اگر چه که حتی برای صبحانه هم بی نظیره!

مواد لازم برای تهیه نان زعفرانی نرم و پنبه ای

  • تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ولرم ۱۲۰ گرم (نصف لیوان)
  • شکر ۴۰ گرم (حدود ۲ قاشق غذاخوری)
  • کره ۵۰ گرم
  • پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
  • آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم (حدود ۲ تا ۲.۵ لیوان)
  • زعفران غلیظ ۱ قاشق غذاخوری
  • گلاب ۱ قاشق غذاخوری (به دل خواه)
  • زنجبیل ۱ قاشق مرباخوری (به دل خواه)

طرز تهیه نان زعفرانی نرم و پنبه ای

طرز تهیه نان زعفرانی نرم و پنبه ای

برای شروع ابتدا ۱ قاشق مرباخوری شکر رو داخل شیر ولرم ریختم و ترکیب کردم، پودر خمیر مایه رو هم ریختم و در ظرف رو گذاشتم، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.

توی ظرف بزرگتر تخم مرغ رو کمی زدم از لختگی در بیاد، مابقی شکر، کره نرم که به دمای محیط رسیده، گلاب، زعفران، زنجبیل، خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم.

آرد الک شده رو کم کم و به تدریج اضافه کردم. میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید، آرد زیادی لطافت خمیر رو می گیره.

خمیر رو یا با دست ده دقیقه ورز بدید یا از دستگاه خمیرزن کمک بگیرید.

روی خمیر رو پوشوندم محیط نسبتا گرم یک تا یک و نیم ساعت، تا زمانی که حجم خمیر بیشتر بشه، استراحت داشته باشه. بعد از استراحت پف خمیر رو گرفتم و یک دقیقه ورز دادم.

من خمیر رو به ۸ قسمت و هر کدوم ۷۵ تا ۸۰ گرمی جدا کردم و چونه کردم. نحوه شکل دهی دل به خواهی هست. من هر چونه رو توی سینی با وردنه کمی پهن کردم و ۶ برش ایجاد کردم و هر دو برش رو به هم نزدیک کردم و گلبرگ درست کردم.

روش رو پوشوندم ۲۰ تا ۲۵ دقیقه استراحت داشته باشه، برای رومال ،یه زرده تخم مرغ، زعفران و ۱ قاشق مرباخوری خامه (ماست یا شیر) رو با هم ترکیب کردم و رومال زدم. وسط نون ها هم سیاه دانه ریختم.

در فر از پیش گرم شده قرار دادم. برای فر برقی دمای ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه، طبقه وسط، المنت پایین روشن، حدود ۲۵ دقیقه.

برای فر گازی دمای ۱۹۰ درجه، طبقه وسط، حدود ۲۵ دقیقه. ظرف حاوی آب هم بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها قرار دهید.

بعد از پخت همون طور که گرم هست میشه شهد یا عسل رقیق شده با آب زد.

طرز تهیه نان هل زعفرانی خانگی خوشمزه و متفاوت