نان سیاه دانه یه نان جذاب و خوشمزه و راحته که به شدت پیشنهاد میکنم درست کنید و از این نون خونگی لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه نان سیاه دانه
- شیر ولرم نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- آب ولرم نصف لیوان فرانسوی دسته دار
- روغن مایع یک هشتم لیوان فرانسوی دسته دار
- خمیر مایه نصف قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- نمک یک چهارم قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد (هم دمای محیط)
- آرد نان ۳ لیوان فرانسوی دسته دار
- سیاه دانه ۱ قاشق غذاخوری
- کره نرم ۵۰ گرم
برای رومال
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- روغن مایع ۱ قاشق مرباخوری
دستور پخت نان سیاه دانه خانگی ساده و مقوی و خوشمزه
برای شروع ابتدا آب، شیر، روغن مایع، شکر و خمیر مایه رو مخلوط کنید تخم مرغ رو اضافه و مخلوط کنید آرد، نمک و سیاه دانه رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه کره نرم رو اضافه کرده ورز بدین تا خمیر کاملا یکدست بشه و به دست نچسبه.
سپس خمیر رو با در بسته یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. در دمای محیط آشپزخانه استراحت بدید مناسبه.
سپس خمیر آماده رو جمع کنید به اندازه دلخواه تقسیم کرده چانه کنید که من دو قسمت کردم.
چانه ها رو داخل سینی قرار بدین ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد با دست به ضخامت حدود یک و نیم سانت باز کنید.
رومال بزنید، من با چاپستیک نونها رو سوراخ کردم شما اگه نداشتین با وسیله ای به این ضخامت سوراخ کنید میتونید با دو تا سیخ چوبی یا نی سوراخ کنید.
داخل فر از قبل گرم شده بذارید و با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد بسته به فر قرار بدین تا وقتیکه کاملا طلایی بشن. حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه.
بعد از خارج کردن از فر نونها رو روی خنک کننده قرار بدین تا خنک بشه. نوش جان