نان بابکا شکلاتی یک نون خوشمزه با بافتی نرم و طعمی بینظیر هست که لبته کمی تا حدودی پر زحمت است. هرچند جذابیت و طعم خوب آن ارزش این همه زحمت را خواهد داشت.


مواد لازم برای تهیه نان بابکا شکلاتی

مواد لازم خمیر نان:

  • تخم مرغ دو عدد
  • کره حدوداصدو پنجاه گرم
  • شیر ولرم سه چهارم پیمانه
  • نمک نوک قاشق چای‌خوری
  • آرد حدودا سه تا سه نیم پیمانه تا چهار پیمانه
  • خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
  • شکر یک سوم پیمانه بعلاوه یک قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت تهیه مایه میانی کیک:

  • شکلات تلخ حدوداصدو بیست گرم
  • کره پنجاه گرم
  • پودر قند یک قاشق غذاخوری
  • پودرکاکائو دو قاشق غذاخوری

دستور پخت نان بابکا شکلاتی خوشمزه

طرز تهیه نان بابکا شکلاتی خوشمزه برای صبحانه و عصزانه
برای شروع ابتدا سه قاشق از شیر را با خمیر مایه ویک قاشق شکر در ظرف گودی هم زده در ظرف را گذاشته ده دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.

در ظرف گود مناسبی،تخم مرغ ها را شکسته،یک ونیم عدد آن را در ظرف ریخته یکی از زرده ها را جهت روال نان کنار بگذارید.

کره نرم شده،شکر ،شیر و نمک را به تخم مرغ ها اضافه خوب هم بزنید.

خمیر مایه به عمل آمده را به مواد اضافه و هم بزنید.

آرد را سه بار الک کرده و کم کم به خمیر اضافه کنید. (آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی حاصل شده و در عین حال به دست نچسبد.)

حسابی خمیر را ورز داده ،خمیر را در ظرفی که چرب شده قرارداده، روی آن راسلفون کشیده، در پارچه ای تمیز پیچانده و در جای گرم قرار داده اجازه دهید حدودا یک ساعت و نیم استراحت کند.

در این فاصله شکلات را روی بخار کتری بن ماری کنید.

به شکلات بن ماری و داغ، کره را اضافه تا با داغی شکلات ذوب و حل شود. پودر قند و پودر کاکائو الک شده را اضافه و خوب هم بزنید.

مواد میانی حاصله را کنار بگذارید و سراغ خمیری بروید که بعد از زمان استراحت حجم آن دو تا سه برابر شده است. خمیر را به تخته کار منتقل و حسابی ورز دهید تا هواگیری شود.

خمیر را به شکل مستطیل به قطر نیم سانت پهن کنید. (حدودا سی در بیست سانتی متر). از مواد میانی درست شده روی خمیر بمالید به طوری که کل سطح خمیر مستطیلی پهن شده را پوشش دهد.

خمیر را از طرف طول مستطیل رول کنید. رول را با چاقو به درازا از وسط برش زده و هماننده گیس ببافید.

خمیر بافته شده را به ظرف مناسبی که از قبل تهیه کردید و ته ان چرب شده قرار دهید. روی خمیر را پوشانده و مجدد بگذارید نیم ساعت استراحت کند.

فر را از قبل با درجه حرارت۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه روشن کنید. خمیر را با زرده تخم مرغ و کمی زعفران رومال کرده و درون فر قرار دهید.

حدودا سی دقیقه زمان لازم است تا نان پخته و بافتی عالی پیدا کند. در آخر گریل بالای فر را روشن تا روی نان نیز طلایی شود. نوش جان


روش دوم

طرز تهیه نان بابکا شکلاتی

نان بابکا که نوعی نون یا شیرینی سنتی مردمان شرق اروپا هست، این نون رو به عنوان شیرینی کریسمس درست میکنن و یه سنت اصیل برای اونها به حساب میاد. خیلی خیلی بافت پنبه ای و عالی داره من شکلاتی رو ترجیح دادم ولی شما میتونید این نون رو با انواع میوه جات، مغزیجات و انواع مارمالا و مربا و … درست کنید.

مواد لازم

  • آرد قنادی حدود ۳/۵ تا ۴ لیوان (۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم) بسته به جنس آردتون ممکنه مقدارش کمتر یا بیشتر باشه
  • تخم مرغ ۲ عدد
  • شکر ۱/۳ لیوان (۷۰ گرم)
  • خمیرمایه فوری ۱ قاشق غذاخوری (۱۰ گرم)
  • کره ۵۰ گرم
  • روغن مایع یه کوچولو کمتر از نصف لیوان (۱۰۰ گرم)
  • آب یا شیر ولرم ۳/۴ لیوان (۱۸۰ گرم یا میلی لیتر)
  • نمک نصف قاشق چای خوری
مواد میانی
  • کره به دمای محیط رسیده ۷۵ گرم
  • شکلات سکه ای تلخ ۱۲۰ گرم
  • پودر قند و پودر کاکائو هرکدوم ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه

داخل آب ۱ قاشق مرباخوری از شکر و خمیر مایه و نمک رو بریزید هم بزنید درپوش ظرف رو بذارید تا ۱۰ دقیقه استراحت کنه، داخل ظرف دیگه ای تخم مرغ رو کمی هم بزنید تا از لختگی دربیاد، بعد کره و روغن رو اضافه کنید و هم بزنید حالا مخلوط خمیرمایه عمل اومده رو هم بریزید روش و ترکیب کنید.

آرد رو الک کنید ۲ لیوان اول رو بریزید و خوب مخلوط کنید، از اینجا به بعد آرد رو کم کم اضافه کنید و هربار کلی ورز بدید و دوباره آرد رو بریزید یکباره و ناگهانی آرد رو اضافه نکنید که خمیرتون یهو خودشو جمع کنی و سفت بشه، در آخر کل خمیر رو حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز بدید و روی میز کار بکوبید.

اونو داخل ظرف یه کم چرب شده قرار بدید درظرف رو سلفون بکشید و درجای گرم حدود یک تا یک ساعت و نیم قرار بدید، بعد از این تایم، پف خمیرتون رو با ورز بگیرید، خمیر رو با وردنه به شکل یه مستطیل باز کنید که ابعادی در حدود ۳۰ × ۴۰ یا ۳۰ × ۴۵ داشته باشه.

حالا مواد شکلاتی رو بریزید و با پالت بکشید روی خمیرتون و بازش کنید طوریکه کاملاً سطح مستطیل رو پوشش بده از اطراف حدود ۱ سانت رو خالی بذارید بعد از طول شروع کنید به رول کردن و حالا یه برش از وسط رول ایجاد کنید که از انتها به هم متصل باشن.

این دو برش رو به دور هم بپیچید و در نهایت به شکل یه دایره توخالی دربیارید، داخل قالب میان تهی یا ساده با قطر ۲۵ سانت که کاغذ روغنی گذاشتید قرار بدین، ۳۰ دقیقه استراحت بدید و بعد با یه زرده تخم مرغ کمی زعفران و ۱ قاشق مرباخوری شیر رومال کنید، در فر ۱۸۰ درجه ۳۰ دقیقه.