نان بابکا شکلاتی یک نون خوشمزه با بافتی نرم و طعمی بینظیر هست که لبته کمی تا حدودی پر زحمت است. هرچند جذابیت و طعم خوب آن ارزش این همه زحمت را خواهد داشت.
مواد لازم برای تهیه نان بابکا شکلاتی
مواد لازم خمیر نان:
- تخم مرغ دو عدد
- کره حدوداصدو پنجاه گرم
- شیر ولرم سه چهارم پیمانه
- نمک نوک قاشق چایخوری
- آرد حدودا سه تا سه نیم پیمانه تا چهار پیمانه
- خمیر مایه یک قاشق غذاخوری
- شکر یک سوم پیمانه بعلاوه یک قاشق غذاخوری
مواد لازم جهت تهیه مایه میانی کیک:
- شکلات تلخ حدوداصدو بیست گرم
- کره پنجاه گرم
- پودر قند یک قاشق غذاخوری
- پودرکاکائو دو قاشق غذاخوری
دستور پخت نان بابکا شکلاتی خوشمزه
برای شروع ابتدا سه قاشق از شیر را با خمیر مایه ویک قاشق شکر در ظرف گودی هم زده در ظرف را گذاشته ده دقیقه زمان دهید تا خمیر مایه به عمل بیاید.
در ظرف گود مناسبی،تخم مرغ ها را شکسته،یک ونیم عدد آن را در ظرف ریخته یکی از زرده ها را جهت روال نان کنار بگذارید.
کره نرم شده،شکر ،شیر و نمک را به تخم مرغ ها اضافه خوب هم بزنید.
خمیر مایه به عمل آمده را به مواد اضافه و هم بزنید.
آرد را سه بار الک کرده و کم کم به خمیر اضافه کنید. (آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی حاصل شده و در عین حال به دست نچسبد.)
حسابی خمیر را ورز داده ،خمیر را در ظرفی که چرب شده قرارداده، روی آن راسلفون کشیده، در پارچه ای تمیز پیچانده و در جای گرم قرار داده اجازه دهید حدودا یک ساعت و نیم استراحت کند.
در این فاصله شکلات را روی بخار کتری بن ماری کنید.
به شکلات بن ماری و داغ، کره را اضافه تا با داغی شکلات ذوب و حل شود.
پودر قند و پودر کاکائو الک شده را اضافه و خوب هم بزنید.
مواد میانی حاصله را کنار بگذارید و سراغ خمیری بروید که بعد از زمان استراحت حجم آن دو تا سه برابر شده است.
خمیر را به تخته کار منتقل و حسابی ورز دهید تا هواگیری شود.
خمیر را به شکل مستطیل به قطر نیم سانت پهن کنید. (حدودا سی در بیست سانتی متر)
از مواد میانی درست شده روی خمیر بمالید به طوری که کل سطح خمیر مستطیلی پهن شده را پوشش دهد.
خمیر را از طرف طول مستطیل رول کنید.
رول را با چاقو به درازا از وسط برش زده و هماننده گیس ببافید.
خمیر بافته شده را به ظرف مناسبی که از قبل تهیه کردید و ته ان چرب شده قرار دهید.
روی خمیر را پوشانده و مجدد بگذارید نیم ساعت استراحت کند.
فر را از قبل با درجه حرارت۱۶۰ تا ۱۷۰ درجه روشن کنید.
خمیر را با زرده تخم مرغ و کمی زعفران رومال کرده و درون فر قرار دهید .
حدودا سی دقیقه زمان لازم است تا نان پخته و بافتی عالی پیدا کند.
در آخر گریل بالای فر را روشن تا روی نان نیز طلایی شود. نوش جان