کلوچه مسقطی شیرازی یکی از لذیذترین شیرینی های ایران و سوغات های شیراز هست. امیدوارم که این شیرینی خوشمزه رو درست کنید و دوست داشته باشید.


مواد لازم برای تهیه کلوچه مسقطی شیرازی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار

مواد لازم برای کلوچه

  • آرد برنج سه چهارم لیوان
  • روغن جامد یک بند انگشت کمتر از نصف لیوان
  • شکر آسیاب شده نصف لیوان
  • گلاب 3 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ خیلی کوچک 1 عدد

مواد لازم برای مسقطی

  • نشاسته نصف لیوان
  • آب برای خیس کردن نشاسته 1 لیوان
  • آب برای پختن نشاسته 1 لیوان
  • شکر 1 لیوان
  • گلاب یک سوم لیوان
  • روغن مایع یا جامد دو تا سه قاشق غذا خوری
  • به دلخواه خودتون میتونید خلال بادام بو داده هم داخل مسقطی بریزید
  • پودر پسته به دلخواهتون برای تزئین

دستور پخت کلوچه مسقطی شیرازی بسیار خوشمزه و مجلسی

طرز تهیه کلوچه مسقطی شیرازی

برای تهیه خمیر کبوچه ابتدا شکر آسیاب شده، روغن، تخم‌مرغ رو داخل یک کاسه بریزید و همه را بادور تند همزن 4 دقیقه به هم میزنیم تا کاملا پوک بشه و کرم رنگ.

سپس گلاب رو اضافه میکنیم و چند ثانیه با همزن به هم می زنیم.

آروم آروم آرد برنج رو اضافه میکنیم تا خمیر خیییلی نرمی به دست بیاد. به مدت 12 ساعت خمیر را در یخچال استراحت می دهیم.

بعد از 12 ساعت از خمیر گلوله های کوچکی بر می داریم. کف دست گرد میکنیم. داخل سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم، قرار میدهیم. مهر دلخواهمون رو میزنیم. کمی دانه خرفه روی کلوچه ها میپاشیم. داخل فری که از 10 دقیقه قبل گرم کردیم، قرار میدهیم با دمای 160 درجه به مدت 20 دقیقه.

یا داخل تابه روی شعله ملایم اجاق گاز به مدت 30 دقیقه.

بریم سراغ تهیه مسقطی نشاسته را با آب مخلوط میکنیم. کاملا که حل شد، میزاریم ته نشین بشه. بعداز ته نشین شدن آب روی نشاسته را دور میریزیم.

در یه ظرف، نشاسته، آب، شکر و گلاب، همه را مخلوط کرده و روی اجاق گاز میزاریم با شعله ملایم.

شروع به همزدن میکنیم. تا کم کم سفت بشه و خودش رو بگیره. زعفران هم اضافه می کنیم. به هم میزنیم.

آخر کار، روغن را اضافه میکنیم و مرتب مسقطی رو به هم میزنیم و با حرکت تابه و قاشق مسقطی رو جمع میکنیم.

وقتی کاملا جمع شد و یکدست شد، داخل یه سینی را با برس چرب می کنیم. مسقطی داغ رو داخلش میریزیم و صافش میکنیم. به دلخواه پودر پسته روش بریزید. بعد از خنک شدن، برش های لوزی لوزی بزنید و نوش جان کنید.