به تعداد انسان‌های روی زمین، دستور پخت برای خورشت فسنجان وجود داره، اما چیزی که خیلی مهمه عطر و طعم فسنجونه که باید مطابق با سلیقه شما باشه، نه تعصب به یک دستور پخت خاص. همیشه یادتون باشه که آشپزی کلا چالش هیجان انگیزیه و نباید خودتون رو محدود به چارچوب دستور پختی که از دیگران یاد گرفتید کنید. در ادامه با طرز تهیه فسنجان اصیل شمالی با مرغ که خیلی هم ساده هست آشنا میشید. چند تا نکته مهم در پخت فسنجون هست که اگه بدونید، فسنجونتون حدود یه وجب روغن میندازه!


مواد لازم برای تهیه فسنجون با مرغ برای 4 نفر

  • مغز گردو 250 گرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • رب انار نصف قاشق غذاخوری
  • رب آلوچه 1 قاشق غذاخوری سر پر
  • رب گوجه فرنگی یک چهارم قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • مرغ 4 تکه بدون پوست
  • نمک یک قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه یک قاشق چای‌خوری
  • دارچین نصف قاشق چای‌خوری
  • گلپر نصف قاشق چای‌خوری

طريقه درست كردن فسنجان گیلانی

آموزش تصویری طرز تهیه فسنجان گیلانی اصیل با مرغ برای 4 نفر

مرحله اول

پیاز رو ریز رنده کنید. اگه قبلا هیچ‌وقت برای تهیه فسنجون شمالی از پیاز استفاده نکردید، یه بار امتحان کنید. طعم فسنجون خیلی خیلی بهتر میشه. پیشنهاد می‌کنم پیاز رو از دستور فسنجون حذف نکنید. اضافه کردن پیاز برای لعاب فسنجون و هم برای غلیظ شدن فسنجون خیلی مهمه.

طرز تهیه فسنجان

در ادامه مغز گردو رو آسیاب کنید. میزان گردو برای فسنجان برای هر نفر حدود 60 تا 70 گرم کافیه.

دستور پخت فسنجان

در این دستور پخت پیاز و گردو نیازی به تفت دادن نداره.


مرحله دوم

در این مرحله گردوی آسیاب شده، پیاز رنده شده، رب انار، رب آلوچه و رب گوجه‌فرنگی رو به همراه یک لیوان آب روی حرارت خیلی ملایم قرار بدید.

طریقه درست کردن فسنجان

سپس با قاشق مواد رو خوب به هم خوب بزنید تا به طور کامل مخلوط بشن.

فسنجان شمالی با مرغ


مرحله سوم؛ راز روغن انداختن فسنجون

وقتی که خورش فسنجان به جوش اومد، به خورشت یخ یا آب سرد اضافه می‌کنیم. اضافه کردن یخ باعث تغییر ناگهانی دما میشه و اینجوری به گردوها شوک وارد میشه در نتیجه گردو روغن میندازه.

فوت و فن فسنجون مجلسی

به طور مرتب در فواصل زمانی کوتاه چند قطعه یخ یا آب سرد به خورشت اضافه کنید تا گردو روغن بیندازه.

راز روغن انداختن فسنجون


طرز تهیه فسنجان با مرغ

وقتی که آب خورشت که به اندازه شد سپس تکه‌های مرغ رو هم اضافه کنید. درب قابلمه رو ببندید و بگذاربد روی حرارت کم آروم آروم بپزه. غلظت فسنجون رو هرجور که دوست دارید در نظر بگیرید.

آموزش تصویری فسنجان با مرغ


طرز تهیه فسنجان شمالی با گوشت قلقلی

یک پیاز رو رنده کنید و آب پیاز رو بگیرید. سپس کمی نمک و فلفل به 250 گرم گوشت چرخ شده اضافه کنید. سپس گوشت رو با پیاز و ادویه خوب ورز بدید و کوفته قلقلی‌های کوچکی به اندازه حدود یک آلبالو درست کنید و داخل ماهیتابه سرخشون کنید و نیم ساعت مونده با آماده شدن فسنجون گوشت‌های قلقلی رو به خورشت اضافه کنید.

طرز تهیه فسنجان مرحله به مرحله


مرحله پنجم

در 15 دقیقه آخر، نمک و فلفل فسنجون رو اندازه کنید و اواخر پخت مقدار خیلی کمی گلپر و دارچین به خورش اضافه کنید. گلپر و دارچین رو در اواخر پخت و حتما به مقدار کمی اضافه کنید تا عطر دارچین و گلپر ار بین نره. نوش جان.

طرز تهیه فسنجان شمالی با گوشت قلقلی


نکات مهم و فوت و فن های فسنجون مجلسی

  • فسنجون وقتی از روی حرارت برمی‌دارید غلظتش بیشتر میشه، این نکته رو در زمان پخت در نظر بگیرید تا خورشت فسنجون خیلی غلیظ نشه.
  • ترش، شیرین یا ملس بودن رب انار و رب آلوچه رو با توجه به ذائقه خودتون انتخاب کنین، چون که مزه نهایی خورشت فسنجون به طور کامل به این انتخاب بستگی داره.
  • فسنجون شمالي ترش تهيه ميشه و بدون شكر، با توجه به ذائقه و مزه رب انار ميتونيد ترش يا شيرينش كنيد.
  • بهتره که برای شيرين كردن خورشت فسنجان از شيره انگور  جای شكر استفاده کنید.
  • به طورکلی اضافه کردن چند تکه یخ در پایان پخت بعضی خورشت‌ها، باعث روغن انداختن خورشت میشه.
  • برای روغن انداختن فسنجون از حرارت خيلي خيلي کم استفاده كنيد، زمان پخت فسنجان طولانيه، باید بهش زمان بديد، طی چند مرحله تا پخت نهايي بايد به خورشت يخ اضافه کنید، هر مرتبه دو حبه یخ كوچک كافيه، فقط باید حوصله به خرج بديد.
  • اگه دیدید که خورشت بعد از پخت مرغ به غلظت مورد نظرتون نرسیده مرغ رو از فسنجون خارج کنید تا متلاشی نشه و صبر کنید آب خورش به تنهایی تبخیر بشه و به غلظت مناسب برسه.
  • رب گوجه‌فرنگی تو مزه نهایی فسنجون تأثيری نداره، اما فسنجون رو فوق‌العاده خوش‌رنگ ميكنه.

عکس فسنجون شمالی

 


فیلم طرز تهیه فسنجون با مرغ

5/5 - (7 امتیاز)