میشه گفت که کوکوی لوبیا سبز خوشمزه ترین کوکوی ایرانی هست. کوکو لوبیا سبز تو تبریز خیلی طرفدار داره. این کوکو هم به عنوان پیش غذا و هم به عنوان یک شام سبک و ساده سرو میشه و به میزها و سفرههای ایرونی زیبایی و جلوهی خاصی میده.
اگه تا به حال این کوکو رو امتحان نکردید، مطمئنم بعد از امتحان کردنش از طرفداراش میشید.
مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز مجلسی تبریز برای 4 نفر
- لوبیا سبز خرد شده 1.5 پیمانه (حدود 300 گرم)
- هویج یک پیمانه (دو عدد)
- سیب زمینی یک پیمانه (دو عدد)
- پیاز یک عدد بزرگ
- سیر 2 حبه (به دلخواه)
- تخم مرغ ۵ عدد
- آرد سفید یک قاشق غذاخوری سر پر
- آب زعفران 2 قاشق غذاخوری
- نمک یک قاشق چایخوری
- فلفل یک قاشق چایخوری
- دارچین یک قاشق چایخوری سر پر
- پاپریکا یک قاشق چایخوری
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریزی خوشمزه
مرحله اول، خرد کردن مواد
سیبزمینی و هویج رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. لوبیا سبز رو هم اندازه با سیب زمینی و هویج خرد کنید.
مرحله دوم، پختن مواد
در این مرحله لوبیا سبز رو داخل قابلمه بریزید و روش آب بریزی تا جایی که آب روی لوبیا رو بگیره. (میتونید یم قاشق چایخوری جوش شیرین داخل آب بریزید تا کاملا نرم بشه.)
نکته: مقدار آب برای پخت لوبیا و هویج باید به قدری باشه که به طور کامل تا آخر پخت تبخیر شه و آبی باقی نمونه که دور بریزید. اگر مقدار آب زیاد باشه و مجبور بشید آب رو دور بریزید مقدار زیادی از ویتلمین ها و مواد معدنی رو از دست میدید.
وقتی که مطمئن شدید که لوبیا کامل پخته، لوبیا رو در ظرف آبی پر از یخ بریزید و به اصطلاح بلانچ کنید. این کار باعث میشه که رنگ سبز لوبیا عوض نشه. برای هویج هم همین مراحل رو انجام بدید. البته هویج نیازی به اضافه کردن جوش شیرین نداره.
مرحله سوم، سرخ کردن سیبزمینی
وقتی که لوبیا سبز و هویج در حال پخته شدن هستند، سیبزمینیها رو پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید و داخل روغن سرخ کنید.
مرحله چهارم، تفت دادن پیاز
پیاز رو به صورت نگینی و ریز خرد کنید. داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و پیاز رو در حدی که بشه تفت بدید. اگه مایل به استفاده از سیر بودید، سیر رو ریز رنده کنید و به همراه پیاز تفت بدید.
در ادامه لوبیا سبز پخته رو اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدید، سپس هویج پخته رو هم اضافه کنید و 5 دقیقه دیگه تفت بدید.
مرحله پنجم، آماده کردن مایه کوکو لوبیا سبز
در این مرحله سیبزمینی سرخ شده رو به مواد اضافه کنید. چون که سیبزمین سرخ شده هست نیازی به تفت دادن نداره. در ادامه ادویهها و آب زعفرون رو هم به مواد اضافه کنید و بعد از چند دقیقه تفت دادن شعله رو خاموش کنید تا مواد خنک شه.
تخممرغها رو داخل یک ظرف جدا بشکنید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه. در ادامه مواد رو داخل ظرف تخممرغ بریزید.
سپس آرد سفید رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب ترکیب کنید.
مرحله ششم، پخت کوکو
در این مرحله داخل تابهای نچسب که داغ شده روغن بریزید و وقتی به حرارت مناسب رسید مایه کوکو رو داخل تابه بریزید و به مدت نیم ساعت با شعله کم زمان بدید بپزه. وقتی که کنارههای کوکو برشته شد، کوکو رو برگردید و 15 تا 20 دقیقه زمان بدید تا آماده شه. نوش جان.
ادویه اصلی کوکوی لوبیا سبز دارچین و زعفرون هست پس میتونید این دو ادویه رو بیشتر از بقیه استفاده کنید.
تو بعضی بعضی از دستور پختهای کوکوی لوبیا سبز گوشت چرخ کرده هم وجود داره. اگه مایل به اضافه کردن گوشت چرخ شده بودید، گوشت رو با پیاز تفت بدید و سپس لوبیا رو اضافه کنید. اما خب طعم این کوکو بدون گوشت خیلی بهتره.
علت وا رفتن کوکو لوبیا سبز
- یکی از دلایل وا رفتن کوکوی لوییا سبز اینه که تخممرغ رو زیاد میزنید و مایه کوکو شل میشه و در زمان سرخ شدن کوکو وا میره.
- روغن باید حتما داغ شده باشه و بعد مایه کوکو رو بریزید. چون اگه روغن خوب داغ نشده باشه، کوکو روغن زیادی جذب میکنه و وا میره.
- برای اینکه از وا نرفتن کوکو مطمئن بشید، میتونید مایه کوکو رو برای یک ساعت داخل یخچال قرار بدید تا خوب استراحت کنه.
همچنین بخوانید:
طرز تهیه کوکو سبزیجات رژیمی و خوشمزه؛ تصویری و مرحله به مرحله
طرز تهیه کوکوی کدو سبز، غذایی سالم، رژیمی، ساده و ارزان
طرز تهیه کوکوی کلم پیچ، غذایی خوشمزه، سبک، سالم و ارزان
طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی خوشمزه و مجلسی در فر یا بدون فر