ماقوت مشهدی، یکی از دسرهای سنتی، ساده و خوشمزه‌ی ما ایرانی هاست. اصالت ماقوت به شهر مشهد برمی‌گرده. ماقوت مشهدی زعفرانی یه دسر عالی برای فصل زمستونه. طرز تهیه ماقوت مشهدی بسیار راحت و ساده هست و مواد اولیه‌اش هم خیلی ساده هست. ماقوت مشهدی همچنین یک افطاری سریع و خوشمزه بسیار مقوی مناسب ایام روزه داری هم هست.


مواد لازم برای تهیه ماقوت مشهدی برای 2 نفر

مواد لازم مقدار
نشاسته گل یا گندم 2 قاشق غذاخوری
شکر 4 قاشق غذاخوری (اگر شیرین تر دوست دارید، تست کنین و شیرین تر کنید.)
گلاب نصف فنجان (بستگی به گلاب داره که چقدر عطر داشته باشه.)
آب 2 لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران دم کرده غلیظ 2 تا 3 قاشق غذاخوری
عرق هل 1 قاشق غذاخوری (یا پودر هل 1 قاشق چایخوری) به دلخواه
خلال بادام 2 قاشق غذاخوری (به دلخواه)
خلال پسته 1 قاشق غذاخوری (به دلخواه)

برای درست کردن ماقوت برای هر تعدادی، به ازای هر نفر 1 قاشق غداخوری نشاسته، 2 قاشق غداخوری شکر و 1 لیوان آب در نظر بگیرید.


طرز تهیه ماقوت مشهدی زعفرانی

آموزش تصویری طرز تهیه ماقوت مشهدی زعفرانی؛ مرحله به مرحله

مرحله اول

ابتدا نشاسته، شکر و آب سرد رو داخل یک قابلمه می‌ریزیم و هم میزنیم تا نشاسته وشکر به طور کامل در آب حل بشه.


مرحله دوم

در این مرحله قابلمه رو روی حرارت ملایم می‌گذاریم و مدام هم میزنیم تا به غلظت برسه، مواد رو حدود 40 دقیقه روی حرارت ملایم مدام هم زدم.

نکته مهم: اگر مدام هم نزنید یا نشاسته رو یک مرتبه اضافه کنید، نشاسته گلوله گلوله میشه.

نکته مهم: برای اینکه نشاسته خوب پخته بشه باید حرارت کم باشه، غلظت ماقوت رو در ویدیوی بالا می‌تونید ببینید. بعد توی ظرف مناسب ریخته و تزئین میکنیم. بعد از خنک شدن میل کنید.


مرحله سوم

وقتی که ماقوت در حال سفت شدن بود، خلال بادام، گلاب و عرق هل و زعفران رو هم اضافه کنید. بعد قابلمه رو از روی حرارت بردارید. یک تا دو دقیقه قابلمه رو کنار بگذارید و بعد در ظرف مورد نظر بریزید.

برای تزئین ماقوت می‌تونید از خلال بادام و خلال پسته استفاده کنید.

روش درست کردن ماقوت دورنگ و سه رنگ

اگه خواستید که ماقوت دو رنگ درست کنید، بعد از ریختن گلاب و هل کمی از مواد سفید رو بردارید و به بقیه مواد زعفران بزنید. به این ترتیب ماقوت دو رنگ سفید و زعفرانی دارید.

روش اول برای اینکه دورنگ داشته باشید اینه که با دو ملاقه هم اندازه به صورت یکنواخت از ماقوت زرد و سفید داخل ظرف بریزید.

روش دوم هم اینه که بهش کاکائو بزنید یا همینطوری سفید داخل ظرف بریزید و صبر کنید تا خنک بشه خودشو بگیره و بعد رنگ بعدی رو اضافه کنید، به طوری که با هم قاطی نشن و کنار هم باشن.

روش درست کردن ماقوت دورنگ و سه رنگ


نکات مهم و فوت و فن‌های درست کردن ماقوت مشهدی

  • برای طعم بهتر، خلال بادام رو داخل گلاب بریزید تا کمی با گلاب خیس بخوره و بعد به مواد اضافه کنید.
  • ماقوت جزو دسرهایی هست که مناسب برای افطار هست.
  • ماقوت رو حتما با حرارت متوسط بپزید و عجله نکنید.
  • برای اینکه ماقوت خودش رو زودتر بگیره، زودتر درست کنین و بذارین کنار تا سرد بشه.
  • ماقوت رو درجای خنک و خارج از یخچال بگذارید تا سرد بشه (داخل یخچال نگذارید).
  • ماقوت خوب نباید مثل مسقطی کدر باشه بلکه باید مثل ژله شفاف باشه. قوام ماقوت هم نباید خیلی سفت باشه. ماقوت نباید قابل برش خوردن باشه.
  • توجه داشته باشید زمانی که میخواید ماقوت رو از روی شعله بردارید خیلی غلیظ و سفت نباشه.
  • بعد از اینکه ماقوت رو از روی حرارت برداشتید اجازه بدید سرد بشه بعد به سلیقه خودتون تزئین کنید و بزارید داخل یخچال.
  • بهتره که ماقوت مشهدی رو 3 تا 4 ساعت قبل از سرو آماده کنید چون این دسر به صورت سرد میل میشه.
  • ماقوت خوب اونیه که مثل مسقطی کدر نباشه بلکه مثل ژله شفافیت داشته باشه و قوامش هم خیلی سفت و قابل برش نباشه.

طرز تهیه ماقوت مشهدی با شیر

مواد لازم

  • نشاسته گل ۱/۳ پیمانه
  • شکر ۱/۲ پیمانه
  • آب سرد ۱/۲ پیمانه
  • شیر ۱ پیمانه
  • بستنی زعفرانی ۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ ۱ قاشق غذا خوری
  • گلاب ۱/۴ پیمانه

طرز تهیه

برای شروع ابتدا نشاسته و آب رو داخل یک ظرف بریزید و با هم مخلوط کنید تا وقتی که نشاسته خوب در آب حل بشه و بعد از صافی ریز رد کنید.

در ادامه شیر و شکر و زعفران رو به مخلوط آب و نشاسته اضافه کنید و و روی حرارت ملایم بذارید تا شکر کامل حل بشه.

سپس بستنی زعفرانی رو به مواد اضافه میکنیم و مرتب مواد رو هم می زنیم تا وقتی که به غلظت برسه.

در ادامه گلاب رو هم اضافه می کنیم و همه مواد رو خوب مخلوط کرده و شعله رو خاموش می کنیم. سپس در قالب مورد نظر ریخته و کمی که خنک شد به مدت ۲ ساعت در یخچال میذاریم.

در آخر برای برای برگردوندن ماقوت از قالب داخل ظرف فقط کافیه تا کناره های ماقوت رو با یک چاقوی خیس به آرومی و با دقت آزاد کنید و در ظرف مورد نظرتون بر گردونید. میتونید کف ظرف رو کمی خیس کنید تا بتونید ماقوت رو در وسط ظرف تنظیم کنید. به همین سادگی به همین خوشمزگی! نوش جان