کیک شیر داغ شکلاتی یکی از بهترین و خوش بافت‌ترین کیک‌های عصرونه هست و همچنین برای دورهمی‌های دوستانه انتخاب خیلی خوبیه. دستور پخت آسونی داره و بافت پنبه‌ای داره. در ادامه با دستور پخت کیک شیر داغ شکلاتی بدون فر مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه کیک شیر داغ شکلاتی

  • آرد 300 گرم (دو و سه چهارم لیوان)
  • تخم مرغ متوسط 4 عدد
  • پودر کاکائو 2 قاشق سوپ‌خوری ( به دلخواه، می‌تونید حذف کنید و کیک شیر داغ ساده درست کنید)
  • شیر 265 میلی لیتر یا ( یک و یک چهارم پیمانه)
  • کره 100 گرم (میتونید به جای کره از روغن مایع استفاده کنید یا از 50 گرم کره و 50 گرم روغن مایع استفاده کنید)
  • شکر 250 گرم (یا یک و یک چهارم پیمانه)
  • بکینگ پودر 1 قاشق سوپ‌خوری سر صاف
  • نمک یک هشتم قاشق چای‌خوری
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • عسل دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه کیک شیر داغ کاکائویی بدون فر در قابلمه

طرز تهیه کیک شیر داغ شکلاتی در قابلمه بدون فر

مرحله اول، مخلوط کردن مواد مایع

برای شروع به پخت کیک شیر داغ شکلاتی ابتدا شیر، کره و پودر کاکائو رو داخل یک قابلمه بریزید و روی شعله با حرارت متوسط بذارید. وقتی که کره آب شد و شیر گرم شد، کافیه و نیازی به جوشیدن شیر نیست و شعله رو خاموش کنید.


مرحله دوم، مخلوط کردن تخم‌مرغ و شکر

در این مرحله تخم‌مرغ‌ها رو داخل یک کاسه بزرگ بشکنید. شکر و وانیل رو به تخم‌مرغ اضافه کنید و با دور تند همزن تا مواد رو م بزنید تا جایی که حجم بگیره و کرمی رنگ و‌کشدار بشه. حدود 5 دقیقه بعد دو قاشق غذا خوری عسل رو به مواد اضافه کنید و در هنگام هم زدن، شیر گرم رو اضافه کنید و با دور کند همزن به مدت یک دقیقه مواد رو هم بزنید.

طرز تهیه کیک شیر داغ کاکائویی


مرحله سوم، اضافه کردن آرد

آرد و بکینگ پودر و نمک مخلوط کنید و مواد رو سه مرتبه الک کنید. آرد رو کم کم و طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک یا با دور کند همزن مواد رو مخلوط کنید. کف قالب 23 سانتی‌متری رو چرب و آرد پاشی کنید. سپپس مواد رو داخل قالب بریزید. مایه کیک شیر داغ کمی حالت روان و شلی داره. طبیعیه و جای نگرانی نیست و مشکلی پیش نمیاد.

آموزش کیک شیر داغ بدون فر

قالب رو به مدت 35 تا 40 دقیقه داخل فر از 15 دقیقه قبل گرم شده بذاربد و با دمای 180 درجه سانتی‌گراد بپزید. بعد از پخت کیک رو با سیخ چوبی یا خلال دندون تست کنید و اگه مواد به سیخ بچسبید یعنی کیک پخته. قالب کیک رو از فر خارج کنید و روی توری فلزی خنک کنید و بعد برش بزنید و با بستنی، چای یا قهوه میل کنید.

برای پخت کیک شیر داغ با سولاردام با کانوکشن 180 درجه سانتی‌گراد پیش گرمایش کرده و با دمای 165 درجه سانتی‌گراد حدود 35 تا 40 دقیقه بپزید.

برای پخت کیک شیر داغ شکلاتی با قابلمه، یه قابلمه بزرگتر از قالبی که میخواید مواد رو توش بریزید انتخاب کنید. قابلمه رو از یک ربع قبل گرم کنید. سپس قالب رو داخل قابلمه که گرم شده قرار بدید و سرش دمکنی بذارید و روی حرارت کم حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید بپزه. اگه از قالب سیلیکونی استفاده می‌کنید حتما یه پایه زیرش داخل قابلمه قرار بدید.

می‌تونید قابلمه رو به صورت مستقیم روی شعله پخش‌کن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و حدود 30 دقیقه زمان بدید تا کیک روی حرارت کم بپزه و مغز پخت بشه.

برای درست کردن کیک شیر داغ کاکائویی با تابه روی گاز، شعله پخش کن رو روی حرارت بذارید و شعله رو روی متوسط تنظیم کنید. کف تابه رو چرب کنید و مایه کیک رو توی تابه بریزید و بعد درب تابه رو بذارید. اگه از تابه دوطرفه استفاده می‌کنید که هیچ اما اگه از تابه معمولی استفاده می‌کنید، درب تابه دم‌کنی بذارید. حرارت رو کم کنید و تابه رو روی شعله پخشکن بذارید و به توجه به قطر تابه حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا کیک بپزه.

برای مطمئن شدن از اینکه کیک پخته شده یا نه، یه خلال دندون یا سیخ چوبی رو داخل کیک فرو کنید و بیرون بیارید. اگه به خلال دندون خمیر نچسبیده بود، یعنی کیک کامل پخته و آماده شده.

طرز تهیه کیک شیر داغ و هل

مواد لازم

  • تخم مرغ ۴ عدد
  • شکر یک پیمانه + یک چهارم پیمانه (کم شیرین دوست دارید یک پیمانه کافیه)
  • شیر یک پیمانه
  • کره ۱۰۰ گرم
  • آرد دو پیمانه + یک چهارم پیمانه
  • وانیل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • پودر هل یک چهارم قاشق چای‌خوری
  • بکینگ پودر دو قاشق چای‌خوری
  • نمک یک پنس (نوک قاشق چای‌خوری)
  • قالب ۲۳ یا ۲۴ سانت خوبه

اول ارد و بکینگ و یک پنس نمک رو الک کردم. قالب رو با کره صبحانه چرب کردم و ارد پاشی کردم. فر رو روی ۱۸۰ درجه روشن کردم.

تو ظرفی تخم مرغ وانیل و شکر و هل رو با همزن برقی شش دقیقه زدم بعد رفتم تو ظرفی کره و شیر و گذاشتم رو حرارت تا گرم بشه و کره ذوب بشه، همین حالا همزن رو دور کند روشن کردم از این ترکیب کم‌کم به مواد اضافه کردم و تندی هم‌ زدم‌ تا خوب یکدست بشه و تخم مرغ نبنده چون شیر داغه بعد ترکیب ارد و در دو مرحله اضافه و با همزن دستی ترکیب کردم.

یکدست که شد ریختم تو قالب و گذاشتم تا بپزه همین بعدم که خوب خنک شد از قالب خارج کردم. فر گازی دما ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد و فر برقی ۱۷۰ درجه سانتی‌گراد.

برای تزئینش از گاناش شکلات سفید استفاده کردم. ۴۰گرم شکلات سفید و ۴۰ گرم خامه صبحانه را بنماری کردم, وقتی از داغی افتاد ، کیک رو با اون تزئین کردم.

5/5 - (1 امتیاز)