بلغور شیر مخصوص استان کرمان و خراسان هست و به بلغور شیر مشهدی و بلغور شیر نیشابوری و بلغور شیر تربت حیدریه هم معروفه و توی تابستون درست میشه و برای تهیه آش بلغور شیر در پاییز و زمستون استفاده میشه. کرمانی های قدیمی اونو لابلای برنج هم دم میکنن. بلغور شیر خواص زیادی داره که مهمترینش پیشگیری و کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزاست.

مواد لازم برای تهیه بلغور شیر

  • بلغور گندم ریز یک کیلو
  • شیر ۷۰۰ گرم
  • نمک ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه یک قاشق غذاخوری

بلغور شیر چگونه درست میشود

طرز تهیه بلغور شیر خراسانی

بای شروع ابتدا بلغور و میشوریم و میذاریم کنار. شیر رو میجوشونیم. بعد از ده دقیقه حرارت رو خاموش میکنیم و شیر رو میریزیم توی یه قابلمه دیگه و بهش زردچوبه و نمک اضافه میکنیم.

حالا بلغورها رو میریزیم و هم‌ میزنیم. بلغورها شیر رو جذب میکنن. حالا توی این مرحله مثل دم کردن برنج بلغورها رو جمع میکنیم وسط قابلمه و یکی دو تا سوراخ میکنیم و میذاریم با دمکنی روی شعله ملایم حدود یک ساعت دم بکشه. حتما از شعله پخش کن استفاده کنین.

وقتی که بلغور کاملا خنک شد، یک آبکش فلزی رو وارونه میذاریم روی یک پارچه تمیز و بلغورها رو با دست میمالیم پشت آبکش تا دون دون بشه و میذاریم توی آفتاب تا کامل خشک بشه. اگه خوب خشک نشه کپک میزنه.

می تونیم با این بلغور شیر یه سوپ خوشمزه و مقوی درست کنیم.

طرز تهیه سوپ بلغور شیر رژیمی و مقوی

طرز تهیه بلغور شیر کرمانی

سوپ بلغور شیر به دلیل ترکیباتی که داره به خصوص خود ببلغور شیر بسیار مقوی و سر شار از خاصیت و خیلی خوشمزه است و یه سوپ زمستانی بینظیره که تو هوای سرد برفی واقعاً میچسبه و سطح ایمنی رو بدن بسیار بالا میبره.

مواد لازم برای تهیه سوپ بلغور شیر

  • یک لیوان سر خالی بلغور شیر
  • یک عدد پیاز بزرگ
  • یک عدد سیب زمینی متوسط
  • سه عدد شلغم
  • یک سوم لیوان عدس
  • یک سوم لیوان لوبیا چشم بلبلی
  • سیصد گرم گوشت گوسفندی چرخ شده
  • لیمو ترش تازه (برای سرو غذا)
  • نمک، فلفل، آویشن، دارچین، زردچوبه به مقدار دلخواه (آویشن و دارچین سلیقه ای هست)
  • روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

بلغور شیر نیشابوری

پیاز نگینی و با روغن سرخ کنید هنگامی که آماده شد گوشت رو بهش اضافه کنید و بعد از اینکه خامی گوش گرفته شد نمک و ادویه رو بریزید و در نهایت بلغور شیر و سیب زمینی و شلغم (که قبلاً خورد کردید) و حبوبات رو اضافه کنید و روش آب جوش بریزید ودر قابلمه رو نیمه باز بگذارید که یه وقت سر نره.

هر ده دقیقه هم بزنید که سفت نشه (خیلی زود سفت میشه) حدوداً بعد از یک ساعت غذا آماده میشه.

فقط حبوبات رو چک کنید که یه وقت خام نمونه. (برای اینکه خیالتون راحت باشه میتونید حبوبات رو قبل از اضافه کردن با حرارت ملایم بپزید و بعد اضافه کنید.)

این سوپ برای همه اعضای خانواده مفیده مخصوصاً برای کودکان و سالمندان فوق العاده است.