آش گوجه سبز مناسب فصل و بسیار عالی برای پاکسازی بدن! یه آش سنتی و خوشمزه با طعم ترش. آش گوجه سبز رو هم تو تبریز و هم تو اصفهان تو فصل بهار زیاد درست میکنن. خلاصه که پیشنهاد می کنم تو فصل بهار از آش ترش گوجه سبز غافل نشید.

مواد لازم برای تهیه آش گوجه سبز

  • پیاز 1 عدد
  • لپه نيم پیمانه
  • برنج نيم پیمانه
  • گوشت‌ چرخ کرده‌ يا مرغ به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • گوجه سبز 1 پیمانه
  • زردچوبه 1 قاشق چای خوری
  • نمک و فلفل به‌ مقدار لازم
  • سبزی شامل جعفری، گشنیز و شوید 1 پیمانه
  • عصاره ی مرغ یا گوشت‌ اختیاری

دستور پخت آش گوجه سبز

طرز تهیه آش گوجه سبز
ابتدا پیاز رو نگینی ریز کرده با زردچوبه و رب گوجه فرنگی سرخ می‌کنیم. سپس لپه و برنج که از قبل خیس کرده بوديم رو اضافه می‌کنیم و به ميزان لازم‌ آب داخل قابلمه‌ می‌ریزیم، در قابلمه رو می‌بندیم تا مواد به مدت 2 ساعت‌ با حرارت‌ کم‌ بپزند.

در اين فاصله‌ گوشت‌ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده‌، نمک و ادويه مخلوط و گوشت‌ قلقلی درست‌ می‌کنيم.

وقتی لپه ها پخت، نمک و فلفل، گوشت قلقلی و گوجه سبزها رو اضافه می‌کنیم، دوباره‌ زمان می‌دیم تا به‌ مدت یک ساعت‌ ديگه بپزند.

حالا يک عدد عصاره‌ی گوشت‌ یا مرغ رو با دست‌ خرد و به مواد اضافه می‌کنیم.

یک پیمانه سبزی خرد شده شامل جعفری، گشنیز و شوید رو در آخر پخت به آش اضافه می‌کنیم، وقتی آش ما حسابی جا افتاد داخل ظرف سرو می‌کشیم.

روش دوم

طرز تهیه آش گوجه سبز

مواد لازم

  • گوجه سبز ۷۵۰ گرم
  • گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز ۱ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • بلغور گندم ۲ پیمانه
  • سبزی آش ۱ کیلو
  • نعنا خشک ۳ قاشق سوپخوری
  • پیاز، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه

اول حبوبات رو خیس میکنیم، لوبیا ۲۴ ساعت، عدس چند ساعت و بلغور یک ساعت. من عادت دارم همه حبوبات رو جدا از قبل میپزم نپرسین چرا چون دلیل خاصی نداره فقط راحت ترم اول پیاز داغ میگیریم و گوشت رو اضافه کرده اجازه میدیم بپزه و سرخ بشه بلغور رو اضافه کرده به همراه آب و در قابلمه رو میذاریم تا بلغور کاملا بپزه (وقتی با گوشت میپزه خوش طعم تر میشه)

لوبیا و عدس پخته و سبزی قیمه شده رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا کاملا آش جا بیفته نیم ساعت آخر گوجه سبزا رو اضافه میکنیم، نعنا داغ رو آماده میکنیم مقداریش رو برای تزئین نگه میداریم و بقیه رو با آش مخلوط میکنیم.

بعد از پخت آش توی ظرف میکشیم و با پیاز داغ و نعنا داغ تزیین میکنیم این دستور کلی بود و اما نکات اضافه

  • مقدار پیاز رو نگفتم چون من زیاد میریزم هر چی بیشتر آش خوشمزه تر.
  • از اونجایی که اهل منزل معمولا دوست ندارن زمان خوردن غذا چیزی زیر دندونشون بیاد!! من گوجه سبزا رو جدا پختم پوست و هسته شون رو گرفتم و بعد به آش اضافه کردم فقط برای اینکه معلوم بشه چی به چیه چندتا درسته هم انداختم.
  • هیچ وقت برای پختن آش عجله نکنین در قابلمه رو بذارین شعله رو کم کنین و شعله پخش کن بذارین و برین به کارتون برسین فقط حواستون باشه ته نگیره.