آش عباسعلی یک غذای محلی کرمانشاهی است که در ایام ماه رمضان طرفداران زیادی دارد و قدمت آن به حدود 200 سال میرسد. این آش ترکیبی از غلات، حبوبات، گوشت، سبزی و روغن حیوانی است.
مواد لازم برای تهیه آش عباسعلی کرمانشاهی
- ۵۰۰ گرم گوشت سردست
- 2 پیمانه گندم پوستکنده
- نصف پیمانه نخود
- نصف پیمانه برنج
- نصف پیمانه عدس
- نصف پیمانه لوبیا سفید
- نصف پیمانه لوبیا چیتی
- پیاز درشت ۳ تا ۴ عدد
- ۱ قاشق سیر داغ (دلبخواه)
- نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
طرز پخت آش عباسعلی کرمانشاهی
یک عدد پیاز رو تفت بدید کریستالی که شد زردچوبه و گوشت اضافه کنید ۲ دقیقه با حرارت بالا تفت بدید آب جوش اضافه کنید تا حدی که گوشت بپزه و ۳ لیوان از اب گوشت هم باقی بمونه برای داخل آش لازم داریم. خوب که پخت ریش ریش کنید کنار بزارید.
گندم پوست کنده رو با آب زیاد بپزید وقتی نیم پخت شد برنج اضافه کنید بعد از پخت کامل گندم و برنج حبوبات پخته شده که آبشون رو دور ریختید اضافه کنید هم بزنید و بعد آب گوشت و آب اضافه کنید.
نیم ساعت که جوشید با گوشت کوب مواد آش رو له کنید و بعد گوشت ریش ریش شده اضافه کنید و بزارین جا بیفته. تو این فاصله ۳ تا پیاز باقی مونده رو خلالی کنید با زردچوبه تفت بدین نصفش رو به آش اضافه کنید بقیش بمونه برای تزئین. اگه دوست داشتید میتونید روغن حیوانی هم اضافه کنید.
- حبوبات و غلات از شب قبل خیس کنید چند بار آبشون رو عوض کنید نفغشون گرفته شه.
- حبوبات و غلات این مدل آش نباید دیده بشن.
- آش عباسعلی رو معمولا تند میخورن ولی من تندش نکردم. این آش هرچی تندتر باشه لذیذ تر هست.
- هرچی بیشتر بکوبین آش کشدار میشه و همچنین حبوبات و غلات نباید دیده بشن.
آش عباسعلی رو با جو هم می پزن که طرز پختش کمی فرق می کنه.
برای تهیه آن جو، لوبیا سفید و نخود را از روز قبل خیسانده و چند بار آب آنها را عوض کنید. بهتر است عدس را جداگانه خیس کنید.
برنج را شسته و به همراه مقداری نمک یکی دو ساعت بخیسانید. حبوبات را به همراه مقداری آب و نمک پخته و برای اطمینان از پخته شدن، آن را بین دو انگشت فشار دهید اگر کاملا نرم بود، آن را از روی حرارت بردارید.
گوشت رو با پیاز و کمی فلفل و زردچوبه پخته و وقتی به خوبی پخت آن را له یا ریش ریش کنید. گندم پوست کنده را هم جداگانه بپزید، وقتی نیمی از زمان پخت گذشت، برنج را به آن اضافه کنید و بگذارید با هم بپزند. بعد از پختن همه مواد، آنها را در یک قابلمه بزرگ بریزید، کمی آب و مقداری ادویه به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا مواد کنار هم بجوشند و آش کم کم جا بیفتند به گونهای که دانههای برنج و گندم در آن کاملا له شده و مشخص نباشند.
مقداری پیاز داغ از قبل آماده شده را به آش اضافه کنید و بقیه آن را برای تزیین نگه دارید. بعد از اینکه آش با پیاز داغ کمی جوشید، از روی حرارت برداشته، روغن حیوانی را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. آش را در ظرف ریخته و پس از تزئین با کشک، پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ، نوش جان کنید.