مارمالاد سیب طعم فوق‌العاده خوبی داره و در سرار دنیا طرفدارهای زیادی داره. تهیه مارمالاد سیب در خانه خیلی راحته و به مواد اولیه زیادی نیاز نداره. مارمالاد سیب رو بدون ژلاتین و هم با پودر ژلاتین یا ژلاتین ورقه ای می‌تونید درست کنید. در ادامه با طرز پخت مارمالاد سیب خانگی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مارمالاد پرتقال


مواد لازم برای تهیه مارمالاد سیب

  • سیب قرمز یا سیب زرد 2 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • آبلیمو 2 قاشق چای‌خوری
  • آب زعفران دو قاشق غذاخوری به دلخواه
  • آب 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری سرپر (یا دو ورق ژلاتین)

طرز تهیه مارمالاد سیب با ژلاتین یا بدون ژلاتین مرحله به مرحله

مرحله اول، پوست گرفتن سیب

برای شروع سیب‌ها رو شسته و پوست بگیرید. هسته‌ها و قسمت سفت وسط سیب رو جدا کنید. سپس سیب رو به صورت حبه‌ای خرد کنید و داخل قابلمه بریزید.

برای تهیه مارمالاد سیب رنده شده می‌تونید سیب رو ریز رنده کنید.

مارمالاد سیب رنده شده

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای هویج رنده شده


مرحله دوم، پختن سیب

حدود یک لیوان آب به سیب اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید. زمان بدید تا آب به جوش بیاد و سیب یپزه و نرم بشه.


مرحله سوم، له کردن و پوره کردن سیب

وقتی که سیب‌ها پخته شد، اون‌ها رو با استفاده از گوشت‌کوب برقی یا معمولی یا با استفاده از غذاساز به طور کامل له و پوره کنید.


مرحله چهارم، اضافه کردن شکر

وقتی که سیب به طور کامل له شد، شکر رو به سیب له شده اضافه کنید و حرارت شعله رو روی متوسط تنظیم کنید.  مارمالاد رو مرتب هم بزنید و شکر کامل حل بشه. وقتی که مارمالاد شروع به جوشیدن کرد، حرارت رو رو کم کنید تا مارمالاد ریز بجوشه و به غلظت و قوام مناسب برسه.

وقتی که مارمالاد شروع به جوشیدن کرد، درب قابلمه رو ببندید تا مارمالاد به بیرون نپاشه و هر چند دقیقه مارمالاد رو هم بزنید تا ته نگیره.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای خرمالو


مرحله پنجم، اضافه کردن آبلیمو

وقتی که مارمالاد به غلظت مناسب رسید، آب زعفران و آبلیمو رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید. وقتی که مارمالاد به غلظت و قوام مناسب رسید، قابلمه رو از روی حرارت بردارید، وقتی که مارمالاد به طور کامل خنک شد، حدود 7 تا 8 ساعت بعد، مارمالاد رو داخل

ظرف‌های شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال یا جای خشک و خنک نگهداری کنید.

طرز تهیه مارمالاد سیب بدون ژلاتین

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای کدو حلوایی


طرز تهیه مارمالاد سیب با پود ژلاتین

برای اینکه مارمالاد غلیظ تر و کشدارتری داشته باشید، می‌تونید از ژلاتین استفاده کنید. اما به این نکته توجه کنید که استفاده از زلاتین باعث میشه ماندگاری مارمالاد کمتر بشه.
برای استفاده از پودر ژلاتین، ابتدا پودر ژلاتین رو با یک قاشق غذاخوری شک مخلوط کنید و به آرومی داخل نصف لیوان آب بریزید و مدام هم بزنید. سپس ژلاتین رو روی بخار آب بذارید و هم بزنید تا به مایعی شفاف تبدیل بشه.
یک ربع قبل از اینکه مارمالاد آماده بشه و از روی حرارت بردارید، ژلاتین حل شده رو به مارمالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید و یک ربع زمان بدید تا با مارمالاد بجوشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای کیوی له شده


طرز تهیه مارمالاد سیب با ژلاتین ورقه ای

برای استفاده از ژلاتین ورقه ای، ابتدا ورقه های ژلاتین رو خرد کنید و با نصف لیوان آب به روش بن ماری داخل آب باز کنید. وقتی که ورقه ژلاتین کمی نرم شد، هم بزنید تا به مایعی شفاف تبدیل بشه.
یک ربع قبل از اینکه مارمالاد آماده بشه و از روی حرارت بردارید، ژلاتین حل شده رو به مارمالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید و یک ربع زمان بدید تا با مارمالاد بجوشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای به رنده شده


نکات مهم و فوت و فن های تهیه مارمالاد سیب

  • در زمان تهیه مارمالاد سیب دقت کنید تا قاشقی که مارمالاد رو باهش هم می‌زنید به دیواره‌های قابلمه نخوره، چون که باعث شکرک زدن مارمالاد میشه.
  • اضافه کردن ژلاتین به مارمالاد سیب باعث قوام بیشتر و کشدار شدنش میشه، اما ماندگاری مارمالاد رو کم می‌کنه.
  • مارمالاد وقتی که خنک شد، باید غلیظ و به طور کامل بدون آب باشه. اگر آب داشت دوباره روی حرارت بذارید تا آب اضافه کشیده بشه.
  • برای اینکه آب مارمالاد سیب کامل کشیده بشه، حدود 30 تا 40 دقیقه زمان بدید تا ریز بجوشه.
  • دقت داشته باشید که اگه مارمالاد رو بیش از بجوشانید، پس از خنک شدن، مادمالاد خیلی سفتی خواهید داشت.

همچنین بخوانید: طرز تهیه مربای سیب رنده شده