مربای کیوی طعم و مزه متفاوت و خیلی خوبی داره. مربای کیوی رو می‌تونید با کیوی‌هایی که تو یخچال مونده و نرم شده درست کنید. این مربا رو با کیوی‌های سفت هم میشه درست کرد. در ادامه به صورت مرحله به مرحله به طرز تهیه مربای کیوی له شده یا مارمالاد کیوی آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه مربای کیوی له شده

  • کیوی 1 کیلوگرم
  • شکر 1 کیلوگرم
  • آب 2 لیوان
  • وانیل نصف قاشق چای‌خوری
  • آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
  • پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری سرصاف (به دلخواه برای غلظت بیشتر)

طرز تهیه مربای کیوی له شده (مارمالاد کیوی)

مرحله اول، گرفتن پوست کیوی

پوست کیوی‌های نرم شده رو بگیرید و سپس کیوی‌ها رو به صورت حلقه‌ای برش بزنید.


مرحله دوم، مخلوط کردن کیوی با شکر

ورقه‌های کیوی رو داخل قابلمه بچینید و روش شکر بریزید، روباره روی شکر ورقه‌های کیوی رو بچینید و تا تمام شدن کیوی و شکر این کار رو ادامه بدید. سپس قابلمه رو 10 تا 12 ساعت داخل یخچال قرار بدید.

این کار باعث میشه که کیوی آب بیندازه و در زمان پخت آب کمتری به کیوی اضافه کنید. اما اگه عجله دارید، این مرحله قابل حذفه و می‌تونید از مرحله اول به مرحله سوم برید.


مرحله سوم، پختن کیوی

به مخلوط کیوی و شکر داخل قابلمه 2 لیوان آب اضافه کنید و قابلمه رو روی حرارت بذارید. وقتی که مواد به جوش اومد، کف ایجاد شده رو کامل جدا کنید.


مرحله چهارم، له کردن کیوی

وقتی که مربا حدود 20 دقیقه جوشید و آب مربا کشیده شد و کمی قوام اومد، قابلمه رو از روی حرارت بردارید و با استفاده از گوشت‌کوب یا پوره ساز، کیوی‌ها رو خوب له کنید.


مرحله پنجم، اضافه کردن آبلیمو

قابلمه مربا رو دوباره روی حرارت بذارید و زمان بدید تا مربا به غلظت کافی برسه.

اگه قصد دارید تا مارمالاد کیوی درست کنید، در این مرحله یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین رو به صورت بن ماری داخل نصف لیوان آب باز کنید و به مربای کیوی اضافه کنید.

وقتی که مربا به غلظت مناسب رسید، وانیل و کمی بعد آبلیمو رو به مربا اضافه کنید و هم بزنید. سپس مربا رو از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا به طور کامل خنک بشه. سپس مرباس سرد شده رو داخل ظرف‌های شیشه‌ای بریزید و داخل یخچال نگهداری کنید.


استفاده از مخلوط کن برای پخت مربای کیوی له شده

یک روش ساده‌تر برای پخت مربای کیوی له شده اینه که وقتی کیوی‌ها رو پوست گرفتید داخل مخلوط کن یا میکسر بریزید و وقتی که خوب پوره شد، با شکر، آب و وانیل مخلوط کنید، روی حرارت بذارید، اگه روی مربا کف ایجاد شد جمع کنید و وقتی که به غلظت مناسب رسید آبلیمو رو اضافه کنید.

نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای کیوی له شده


نکات مهم و فوت و فن های پخت مربای کیوی له شده

  • به دلخواه می‌تونید مقدار شکر رو بیشتر کنید.
  • در صورت دلخواه می‌تونید 2 قاشق غذاخوری زعفران آب کرده رو در اوخر پخت به مربا اضافه کنید.
  • برای اینکه متوجه بشید مربا به غلظت مناسب رسیده یا نه، مقداری از مربا رو بعد از خنک شدن با قاشق بردارید. اگه سریع از قاشق ریخت یعنی به غلظت مناسب نرسیده، اما اگه مثل عسل کشدار بود و به راحتی از قاشق نریخت، یعنی به غلظت مناسب رسیده.

همچنین بخوانید:
طرز تهیه مربای بهار نارنج خشک شده خانگی مرحله به مرحله
طرز تهیه مربای به رنده شده خانگی و فوت و فن های خوش رنگ شدن مربای به