آلو مَتَر یه خورشت هندی و در واقع نوعی خوراک سیب زمینی و نخود فرنگی هست، ترکیبی از سیب زمینی (آلو) با نخود فرنگی (مَتَر) تو یه سس ادویه دار تند که میتونین به همراه نون یا برنج سرو کنید و الان که فصل نخودفرنگی تازه و سیب زمینی استانبولیه فکر خوبیه که بذاریمش تو لیست غذای روزانه! لیست بلندبالای ادویه رو آماده کنید تا آلومتر بپزیم!

این غذا کیفش به ادویه‌اش و تند بودنشه! اما اگه زیاد تندخور نیستین طبق ذایقه‌تون ادویه‌ها رو تنظیم کنید!

مواد لازم برای تهیه خورشت آلو متر هندی

  • پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
  • سیر ۱ حبه به دلخواه
  • نخودفرنگی ۱/۲ ۱ پیمانه
  • سیب زمینی ریز (یا سیب زمینی پشندی) حدود نیم کیلو
  • گوجه فرنگی پوره شده ۴ عدد یا ۱ قاشق سوپخوری رب گوجه‌‌فرنگی
  • زنجبیل رنده شده یک تکه کوچک
  • ادویه کاری یا گراماسالا ۱ قاشق چایخوری
  • زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
  • زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • فلفل قرمز تند به مقدار لازم
  • گشنیز خرد شده ۱ دسته کوچک
  • نمک به مقدار لازم

دستور پخت خورشت آلو متر هندی و خوشمزه بدون گوشت و مرغ

طرز تهیه خورشت آلو متر هندی و خوشمزه بدون گوشت و مرغ

برای شروع ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت قطعات مکعبی درشت خرد کنید.

در تابه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم شود، سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا روی سیب زمینی کمی طلایی شود.

سپس سیر، زردچوبه، زنجبیل، کاری یا گراماسالا، زیره، فلفل قرمز و سیاه را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.

سپس پوره گوجه یا رب گوجه‌‌فرنگی و کمی نمک را به تابه اضافه کنید. در صورت لزوم مقداری آب به تابه اضافه کنید، در حدی که روی سیب زمینی را بپوشاند، سپس نخود فرنگی‌ها را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا روی حرارت ملایم خوراک جا بیفتد و حدود نیم ساعت بپزد.

به هنگام سرو مقداری گشنیز خرد شده روی خوراک بپاشید.

نوش جان