آلو مَتَر یه خورشت هندی و در واقع نوعی خوراک سیب زمینی و نخود فرنگی هست، ترکیبی از سیب زمینی (آلو) با نخود فرنگی (مَتَر) تو یه سس ادویه دار تند که میتونین به همراه نون یا برنج سرو کنید و الان که فصل نخودفرنگی تازه و سیب زمینی استانبولیه فکر خوبیه که بذاریمش تو لیست غذای روزانه! لیست بلندبالای ادویه رو آماده کنید تا آلومتر بپزیم!
این غذا کیفش به ادویهاش و تند بودنشه! اما اگه زیاد تندخور نیستین طبق ذایقهتون ادویهها رو تنظیم کنید!
مواد لازم برای تهیه خورشت آلو متر هندی
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد متوسط
- سیر ۱ حبه به دلخواه
- نخودفرنگی ۱/۲ ۱ پیمانه
- سیب زمینی ریز (یا سیب زمینی پشندی) حدود نیم کیلو
- گوجه فرنگی پوره شده ۴ عدد یا ۱ قاشق سوپخوری رب گوجهفرنگی
- زنجبیل رنده شده یک تکه کوچک
- ادویه کاری یا گراماسالا ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
- زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- فلفل سیاه به مقدار لازم
- فلفل قرمز تند به مقدار لازم
- گشنیز خرد شده ۱ دسته کوچک
- نمک به مقدار لازم
دستور پخت خورشت آلو متر هندی و خوشمزه بدون گوشت و مرغ
برای شروع ابتدا سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت قطعات مکعبی درشت خرد کنید.
در تابه کمی روغن بریزید و پیاز خرد شده را تفت دهید تا نرم شود، سیب زمینی خرد شده را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا روی سیب زمینی کمی طلایی شود.
سپس سیر، زردچوبه، زنجبیل، کاری یا گراماسالا، زیره، فلفل قرمز و سیاه را به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
سپس پوره گوجه یا رب گوجهفرنگی و کمی نمک را به تابه اضافه کنید. در صورت لزوم مقداری آب به تابه اضافه کنید، در حدی که روی سیب زمینی را بپوشاند، سپس نخود فرنگیها را اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا روی حرارت ملایم خوراک جا بیفتد و حدود نیم ساعت بپزد.
به هنگام سرو مقداری گشنیز خرد شده روی خوراک بپاشید.
نوش جان