زرشک منبع غنی ویتامین سی است. زرشک تازه قرمز روشن و نرم و زرشک کهنه قرمز تیره و سفت است. هرچقدر زرشک تازه تر باشد بهتر است.

بهترین روش برای تازه ماندن زرشک این است که آن را فریز کنیم تا نرم و خوشرنگ باقی بماند و برای اینکه راحت تر باشیم بهتر است قبل از فریز کردن آن را پاک کرده و بشوییم. دو نوع زرشک قرمز (کوهی، پفکی و دانه اناری) و سیاه داریم که سیاه گرانتر است و خواص بیشتری دارد.

خواص زرشک:

  • کاهش فشار خون
  • بهینه سازی جذب آهن و درمان کم خونی
  • بهبود سیستم ایمنی بدن
  • بهبود عوارض جانبی شیمی درمانی
  • بهبود گوارش و کاهش دردهای دستگاه گوارش
  • درمان اسهال
  • بهبود سو هاضمه
  • پیشگیری و بهبود دیابت
  • کمک به سلامت قلب
  • پاکسازی و سمزدایی کیسه صفرا و کبد
  • بهبود انواع عفونت ها

مواد لازم (حدود یک پیمانه)

  • زرشک یک پیمانه معادل هشت قاشق غذاخوری
  • کره سی گرم
  • شکر به میزان علاقه (سه قاشق چایخوری)
  • زعفران دم کرده یک قاشق غذاخوری (به دلخواه)
  • گلاب یا آب یک قاشق غذاخوری

نحوه تفت دادن زرشک برای زرشک پلو

روش تفت دادن زرشک برای زرشک پلو

۱. یک پیمانه معادل هشت قاشق غذاخوری زرشک را خوب خوب پاک میکنیم و به مدت پنج دقیقه با آب خنک میگذاریم خیس بخورد تا کثیفی آن کاملا خارج شود. اگر با آب گرم و یا مدت بیشتر اینکار را بکنیم زرشک بی رنگ میشود. سپس آن را میشوییم و اینکار را دو سه بار انجام میدهیم و سپس در سبد ریخته و میگذاریم تا آب آن کاملا برود.

۲. یک ماهیتابه کوچک برمیداریم و زرشک ها رو داخل آن میریزیم و حدود سی ثانیه روی حرارت خیلی کم و شعله خیلی کم میگذاریم تا اگر آبی در آن مانده کاملا تبخیر شود.

۳. سی گرم کره به آن اضافه میکنیم. حدود سه دقیقه تفت بدهید. میتوانید از روغن استفاده کنید ولی کره زرشک را شفاف تر میکند. نیاز نیست خیلی حرارت ببیند کمی که پف کند کافیست وگرنه زرشک سیاه میشود. باید حواسمان باشد. هم زدن را خیلی آرام انجام دهید تا زرشک ها له نشود بهتر است ماهیتابه را تکان دهید و از قاشق استفاده نکنید.

۴. به میزان علاقه شکر به آن اضافه میکنیم و بلافاصله حرارت را خاموش کنید. من سه قاشق چایخوری شکر ریختم.

۵. بصورت اختیاری یک قاشق غذاخوری زعفران دم کرده غلیظ اضافه میکنیم.

۶. بعد از اینکه حرارت را خاموش کردید برای اینکه زرشک ها خشک نشوند یک قاشق غذاخوری آب یا گلاب به آن اضافه کنید.