اگه شما هم از جزو افرادی هستید که تفاوت کاربرد بین نشاسته ذرت و نشاسته گندم براتون سواله و دقیقا نمی‌دونید که برای چه دستوری از کدوم باید استفاده کنید این مطلب رو مطالعه کنید تا به جواب سوالتون برسید.

در ادامه به طور کامل تفاوت بین نشاسته گندم و ذرت توضیح داده شده و همچنین کاربردهای آشپزی هر کدوم با چند مثال توضیح داده شده. ⠀

تفاوت نشاسته ذرت با نشاسته گل

نشاسته گندم (نشاسته گل)

اغلب نشاسته گل به شکل دونه‌های درشت فروخته می‌شه. ولی همیشه هم اینجوری نیست و بعضی وقت‌ها نشاسته گندم به شکل پودری هم فروخته می‌شه،نشاسته گندم بیشتر به نشاسته گل معروفه یعنی با این‌ اسم شناخته می‌شه. با این نشاسته بیشتر مسقطی، باسلوق، فرنی، مشکوفی، زولبیا و فالوده درست می‌شه.⠀

نشاسته ذرت

نشاسته ذرت سفید رنگه و به صورت پودریه که طی فرآیندی از دانه‌های ذرت گرفته می‌شه و مثل نشاسته‌های دیگه معمولا عامل غلظت در غذاها و شیرینی‌هاست. در دستورات شیرینی عموما از نشاسته ذرت استفاده می‌شه.

نشاسته ذرت معمولا برای لطافت کیک و شیرینی به جای مقداری از آرد دستور جایگزین می‌شه یا در تهیه دسرهایی مثل پودینگ و کاسترد کاربرد داره یا عامل غلیظ کننده سوپ‌هاست. (برای غلیظ کردن و لعاب دهی به سوپ مقداری از نشاسته ذرت را داخل آب سرد حل کنید.)⠀

علاوه بر این نشاسته ذرت به دلیل خنثی بودنش از لحاظ طعم و بو و رنگ در شیرینی‌پزی و کیک‌پزی و همچنین تزئین‌هایی که با فوندانت صورت می‌گیره کاربرد زیادی داره. در دستور رولت و کیک اسفنج ساده از نشاسته ذرت برای لطافت بافت کیک استفاده می‌شه.⠀

آیا میشه به جای نشاسته گندم از نشاسته ذرت استفاده کرد یا برعکس؟

هر نشاسته‌ای یه سری از خاصیت‌های منحصر به فرد خودش رو ‌داره و اگه بخواهیم نشاسته دستور اصلی رو جایگزین نشاسته دیگه‌ای کنیم ممکنه که کیفیت نهایی و اون مزه اصلی رو نده، پس بهتره سعی کنیم هر کدوم رو در جای خودش استفاده کنیم.

بعضی از دستورهای آشپزی هستند که از هردو نشاسته میشه استفاده کرد ولی خب یه سری از دستورهای دیگه وجود دارند که حتماً باید اون نشاسته‌ای که در دستور گفته شده رو استفاده کنیم.