یه دسر ترکیه ای ساده و آسون هست که تو ترکیه به سارای تاتلیسی معروفه. در ادامه با آموزش این دسر ترکیه ای با شیر به صورت مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.


مواد لازم برای تهیه دسر ترکیه ای ساده با شیر

  • شیر 1 لیتر
  • آرد سفید قنادی 1 لیوان (120 گرم)
  • شکر 1 لیوان (170 گرم)
  • نشاسته ذرت 4 قاشق غذاخوری (25 گرم)
  • کره 20 گرم
  • وانیل شکری 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه دسر ترکیه ای ساده با شیر و نشاسته ذرت

طرز تهیه دسر ترکیه ای ساده با شیر مرحله به مرحلهمرحله اول، مخلوط کردن مواد

برای شروع یک قابلمه بزرگ بردارید و شیر، آرد سفید، شکر، نشاسته ذرت و وانیل شکری رو داخل قابلمه بریزید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط بشن. سپس قابلمه رو روی حرارت ملایم بذارید و مدام هم بزنید تا به جوش بیاد. وقتی که شروع کرد به جوشیدن و قل زدن، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید مواد به غلظت شیر عسل برسه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر به ترکیه ای

مرحله دوم، اضافه کردن کره

وقتی که مواد به غلظت مناسب رسید، سپس کره رو اضافه کنید و تا مواد داغ هست، بلافاصله مواد رو داخل لیوان‌های استوانه‌ای شکل که بهتره قطر کف و دهنه لیوان برابر باشه بریزید و روش رو سلفون بکشید و به مدت 2 ساعت داخل یخچال بذارید تا خودش رو بگیره و سفت بشه.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر نسکافه ای با نشاسته ذرت

مرحله سوم، سرو و تزئین

بعد از گذشت 2 ساعت دسر رو از یخچال بیرون بیارید و دسر رو به آرومی از لیوان خارج کنید. سپس دسر رو از ارتفاع برش بدید و به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر قسمت رو داخل مغز پسته یا گردو خرد شده بغلتونید. روی دسر رو  میتونید با شیر عسلی ریختم و توت فرنگی تزیین کنید. همچنبن میتونید برای روی دسر از شکلات آب شده، مارمالاد یا کارامل استفاده کنید. اگه مغز پسته یا گردو نداشتید میتونید بیسکوییت شکلاتی پتی پور رو پودر کنید و دسر رو داخل پودر بیسکوییت کاکائویی بغلتونبد.

همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر ژله کرم کارامل شکلاتی

نکات مهم و فوت و فن های تهیه دسر ترکیه ای ساده با شیر و نشاسته ذرت

  • توجه داشته باشید که غلظت دسر خیلی مهمه، اگه دسر به غلظت مناسب نرسه به صورت قالبی از لیوان درنمیاد.
  • نیازی به چرب کردن لیوان‌ها نیست. کافیه تا بعد از سفت شدن، دسر رو از یه گوشه به سمت خودتوت بکشید تا خیلی راحت برگرده.
همچنین بخوانید: طرز تهیه دسر با پودر ژلاتین و شیر و پودر کاکائو

طرز تهیه دسر با نشاسته ذرت و شیر

این دسر رو هم میتونید گرم و داغ میل کنید که اینطوری باید یه ساعت قبل از سرو درستش کنید و هم می تونید سرد میل کنید که چند ساعت قبل از سرو باید بذارین توی یخچال (یا توی ظرف بریزید و برش بزنید یا با قیف و ماسوره پایپ کنید.). در هر دو صورت عالیه.

مواد لازم
  • نشاسته ذرت ۲ لیوان
  • شکر ۳ لیوان که اگه کم شیرین دوست دارین ۲/۵ بزنید
  • آب ۶ لیوان
  • گلاب ۱ فنجان
  • پودر هل ۱ قاشق چای خوری
  • زعفران غلیظ نصف فنجان

دستور پخت

اول نشاسته رو با آب خوب هم می زنیم تا کاملا یه دست بشه، بعد شکر رو اضافه می کنیم و حرارت رو روشن می کنیم.

رو شعله خیلی خیلی کم مدام هم می زنیم تا قوام بیاد دقت کنید اگر شعله زیاد باشه و زمان کافی رو حرارت نمونه هم دسر ته می گیره و هم نشاسته خام میمونه.

وقتی به غلطت توی فیلم رسید بهش گلاب و زعفران و پودر هل اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم و در آخر بهش کره می زنیم.

پیشنهاد میکنم برای افطار درست کنید و از دستش ندید.

طرز تهیه دسر با نشاسته ذرت و شیر


یک دسر خوشمزه و راحت دیگه با نشاسته ذرت و شیر

یک دسر راحت و خوشگل و خوشمزه، خیلییی راحته و فوق‌العاده خوشمزه درست کنید و لذت ببرید!

مواد لازم:
  • شیر ۴ پیمانه (۷۲۰ میلی لیتر)
  • آرد سفید ۳ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
  • شکر ۱ پیمانه (یک بند انگشت کم تر)(۱۲۰گرم)
  • کره ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل نصف قاشق چای خوری
  • شکلات چیپسی۳۰ گرم
طرز تهیه

ابتدا شیر سرد، آرد، نشاسته ذرت، شکر رو باهم مخلوط میکنیم. خوب خوب هم میزنیم تا تمام گوله‌ها باز بشن.

بعد روی حرارت متوسط رو به بالا میزاریم، مداوم هم میزنیم تا زمانی که غلیظ غلیظ بشه. از روی حرارت برمیداریم بهش کره و وانیل اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

داخل فنجون یا هر ظرف دیگه‌ای که میخواید (بهتره کوچیک باشه) یه کمی چرب میکنیم و مایه رو داخلشون میریزیم تا نصف بیشتر ظرفمون. (نزارید مایه سرد بشه سریع این مرحله رو انجام بدین که مایه روان باشه).

به بقیه مایه شکلات چیپسی اضافه و مخلوط میکنیم، اگه کامل حل نشد هم مشکلی نداره خوشمزه تر هم میشه. یک روز کامل میزاریم داخل یخچال تا کاملا خودش رو بگیره و سفت بشه.

بعد داخل بشقاب سرو بر میگردونیم و آروم فنجون رو از روش بر میداریم. دقت کنید برای سرو، همون موقع توی ظرف سرو برگردونید و سرو کنید چون اگه زیاد بمونه ممکنه ترک بخوره.

نوش جان


طرز تهیه دسر سه رنگ با نشاسته ذرت و شیر

یک دسر لطیف و دلچسب که در سه طعم خامه ای، نسکافه ای و شکلاتی تهیه شده. شما میتونین هر لایه رو به تنهایی درست کنین ولی این سه طعم در کنار هم فوق العاده میشه.

مواد لازم

مواد لازم برای لایه سفید

  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
  • شیر دو لیوان
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • وانیل نوک قاشق چای خوری
  • پنیر خامه ای ۱۰۰ گرم
  • خامه صبحانه ۱۰۰ گرم
  • شکر نصف لیوان

لایه دوم (نسکافه)

  • نسکافه یک قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد ۲ قاشق غذاخوری
  • آب نصف لیوان
  • شیر یک لیوان
  • شکر نصف لیوان

لایه سوم (شکلاتی)

  • کره ۵۰ گرم
  • شکلات تلخ بلک ۱۰۰ گرم
  • شکر ۳ قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر کاکائو یک قاشق چای خوری
  • شکر ۱ لیوان

طرز تهیه

مرحله اول: شیر شکر و نشاسته را مخلوط میکنیم و روی حرارت ملایم هم میزنیم تا به صورت فرنی بشه بعد پنیر و خامه که مخلوط کردیم را به این مواد اضافه و مخلوط میکنیم و بعد در ظرفی که آماده کردیم میریزیم و در یخچال میزاریم تا ببندد.

مرحله دوم: شیر آب آرد ها را مخلوط کرده و نسکافه را هم اضافه میکنیم روی حرارت هم میزنیم تا به شکل فرنی بشه وقتی از حرارت افتاد مواد را روی لایه قبلی میریزیم و باز در یخچال میزاریم تا ببندد.

مرحله سوم: شیر پودر کاکائو نشاسته را در ظرفی میریزیم هم میزنیم و در آخر شکلات تلخ را ریخته و روی حرارت گذاشته تا به غلظت برسه و بعد روی لایه قبلی که در یهچال گذاشته بودیم میریزیم و باز در یخچال قرار میدیم تا کاملا خنک بشه.