دسر به یک دسر ساده و بسیار خوشمزه هست و بهتره که وقتی به تازه در دسترس هست این دسر ترکیه ای خوشمزه رو درست کنید و از عطر و طعم بینظیرش لذت ببرید. در ادامه با طرز تهیه دسر به ترکی مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه دسر به ترکیه ای
- به تازه به تعداد دلخواه
- آب لیمو ترش برای هر به 1 قاشق غذاخوری
- شکر برای هر به 3 قاشق غذاخوری
- میخک برای هر به 2 عدد
- آب لبو مقداری (برای خوشرنگ شدن دسر)
- چوب دارچین یک تکه
- مغز گردو برای هر به 1 عدد
- بستنی وانیلی برای هر به 1 اسکوپ
طرز تهیه دسر به ترکیه ای با بستنی
مرحله اول، پختن به
بهها رو پوست بگبرید و از وسط نصف میکنیم و کمی داخلشون رو خالی میکنیم. چون داخلشون قراره بعدا گردو بذاریم. داخل ظرف مناسب، بهها رو به همراه دونههای به، میخک، شکر، آب لیمو، دارچین و 4 لیوان آب حدود 2 ساعت میذاریم بپزه. توجه داشته باشید که مقدار شکر استفاده شده به طعم به بستگی داره. اگر به شیرین بود کمتر و اگر شیرین نبود بیشتر شکر بریزید.
مرحله دوم، اضافه کردن آب لبو
وقتی که به پخت، بهش آب لبو اضافه میکنیم و مجدد میپزیم تا نرم بشن، اینجوری دور بهها رنگ صورتی میگیره ولی داخلشون سفید میمونه و خوشگل میشن.
مرحله سوم، سرو و تزئین دسر به
بعد از اینکه به نرمی مورد نظرمون رسید سرو کنید. داخل ظرف سرو کمی از سسی که ته قابلمه پخت به مونده بریزید، بعد بهها رو روی سس بچینید و با گردو، بستنی یا خامه فرم گرفته به سلیقه خودتون تزئین و سرو کنید.
این دسر به خوشمزه جان در اصل یک دسر ترکیه ای به اسم آیواتاتلیسی هست و در بعضی دستور پختها بعد از پخت به، بهها رو داخل فر میذارن.
دسر به ترکی استانبولی
مواد لازم
- میوه به ۲ عدد
- شکر ۱۰۰ گرم
- لیمو تازه ۱ عدد
- دارچین ۱/۲ قاشق چای خوری
- نمک ۱ پینج
- وانیل ۱/۴ قاشق چای خوری
- میخک ۳ عدد
- خامه ۴ قاشق سوپ خوری
- مغز گردو ۵۰ گرم
- آب به مقدار لازم
طرز تهیه
هسته به ها رو در آورده و پوست گرفته، داخل آب که چند قطره آبلیمو چکانده ایم قرار میدهیم.
تابه را آماده کرده به ها را داخل تابه چیده و شکر را روی آنها می ریزیم، سپس نمک و دارچین را نیز بترتیب اضافه کرده، آب و آبلیمو و در آخر وانیل را.
پس از این که چند جوش زده زیرش را کم کرده تا کاملا آبش کم شده و کاراملی شود، به ها رو خارج کرده پس از سرد شدن روی دسرها خامه ریخته و با مغز گردو تزئین کرده و دسر را سرو می نمائیم. نوش جان