کتلت برنج یه کتلت ساده و خوشمزه است که بدون گوشت و مرغ درست میشه و برای افرادی که گیاه‌خوار هستند گزینه خیلی خوبیه. در ادامه با دستور پخت کتلت برنج و سیب زمینی با سویا به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت برنج با سیب زمینی برای 4 نفر

  • برنج 2 پیمانه
  • سیب زمینی 4 عدد
  • سویا 1 پیمانه
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • تخم‌مرغ 2 عدد
  • گشنیز 20 شاخه
  • نمک 1 قاشق مرباخوری
  • فلفل 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • روغن برای سرخ کردن

طرز تهیه کتلت برنج با سیب زمینی بدون گوشت

طرز تهیه کتلت برنج با سیب زمینی و سویا بدون گوشت و خوشمزه

مرحله اول، پختن برنج

برای درست کردن کتلت برنج، برنج باید خیلی نرم یا به اصطلاح شفته بشه. برای این منظور برنج رو از شب قبل خیس کنید و سپس با دو برابر مقدار آب معمول برنج رو بپزید. وقتی که که پخت، از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا کامل خنک بشه.


مرحله دوم، پختن سیب زمینی

سیب زمینی ها رو شسته و داخل قابلمه بذارید. مقداری آب بریزید تا سطح سیب زمینی ها رو بپوشونه. کمی هم نمک اضافه کنید و روی حرارت متوسط حدود نیم ساعت زمان بدید تا کامل بپزه. وقتی که سیب زمینی پخته شد، از روی حرارت بردارید و زمان بدید تا خنک بشه. سپس سیب زمینی رو پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید یا با پوره ساز پوره کنید.


مرحله سوم، چرخ کردن سویا و برنج

سویا رو به مدت یک ربع داخل آب سرد خیس کنید و سپس آبکشی کنی و چند دقیقه زمان بدید تا آب اضافیش خارج بشه. همچنین می‌تونید سویا رو به مدت سه تا چهار دقییه داخل آب جوش بریزید و بجوشونید. سپس سویا و برنج پخته رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید و میکس کنید یا با چرخ گوشت چرخ کنید.


مرحله چهارم، رنده کرن پیاز و خرد کردن گشنیز

یک کاسه بزرگ بردارید. پیازها رو پوست بگیرید و داخل کاسه رنده کنید. گشنیز رو هم خیلی ریز خرد کنید و به پیاز رنده شده اضافه کنید.


مرحله پنجم، آماده کردن مایه کتلت برنج

در این مرحله، برنج و سویای چرخ شده و سیب زمینی پوره شده رو داخل کاسه بریزید و به پیاز اضافه کنید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه رو اضافه کنید. تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه جدا بشکنید و هم بزنید و از حالت لختگی خارج و یکدست بشه. مواد داخل کاسه رو با هم مخلوط کنید و 5 دقیقه با دست مواد رو ورز بدید تا به انسجام کافی برسه. سپس مایه کتلت رو داخل یخچال بذارید و نیم ساعت زمان بدید تا استراحت کنه.


مرحله ششم، سرخ کردن کتلت

یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید. مقداری روغن سرخ کردن بریزید. کف دستتون رو ککمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بردارید و فرم بدید. و وقتی که روغن داغ شد کتلت رو به آرومی داخل روغن بذارید و دو طرف کتلت رو سرخ کنید. وقتی که کتلت سرخ شد، با گوجه و خیار شور خرد شده سرو و نوش جان کنید.


طرز تهیه کتلت برنج با سیب زمینی با گوشت چرخ کرده

برای درست کردن کتلت برنج با گوشت چرخ کرده می‌تونید سویا رو حذف کنید و به جاش 200 گرم گوشت چرخ کرده به مایه کتلت اضافه کنید.


نکات مهم و فوت و فن های پخت کتلت برنج

  • به جای گشنیز از جعفری تازه یا سبزی‌های معطر خشک دیگه هم می‌تونید استفاده کنید.
  • اگه در زمان سرخ کردن کتلت برنج وا رفت، می‌تونید حدود 2 قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد سفید به مایه کتلت اضافه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)