پودر پاپریکا یا پاپریکا (Paprika) نوعی ادویه خوش عطر و طعم است که از آسیاب فلفل دلمه ای قرمز خشک شده تهیه میشه. چهارمین ادویه مصرفی رایج در جهان است و برخی معتقدند وجود آن مثل نمک واجبه.
این ادویه اصلا تند نیست و عطر و طعم خوبی به غذا میده. اگر دوست دارید اون رو تند مصرف کنید میتونید اون رو با کمی فلفل قرمز ترکیب کنید. پودر پاپریکای خونگی بدون ناخالصی و بسیار با کیفیت تر، خوش عطرتر، خوش طعم تر از پودر پاپریکای کارخونه ها و عطاری هاست.
خواص پاپریکا:
- پیشگیری و درمان سرطان
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- درمان دیابت
- سلامت قلب و عروق
- پاکسازی کبد
- سلامت چشم
- درمان سرماخوردگی
- ضد پیری
- روشن شدن رنگ چهره
- درمان مشکلات پوستی
- درمان رگهای عنکبوتی
- حفظ رنگ مو
- تامین انرژی
- جلوگیری از کم خونی
طرز تهیه پودر پاپریکا خانگی (تقریبا یک پیمانه)
۱.چهار عدد فلفل دلمه ای قرمز ترجیحا تازه تهیه کنید. تو بعضی کشورها بهش کپسیکم میگن.
۲. سر، تخمها و قسمت سفیدی اونها رو جدا کنید.
۳. اونها رو حلقه حلقه نیم سانتی کنید.
۴. برای خشک کردن اونها اگه آب و هوای شهرتون خشکه و تابستونه اون رو به مدت چهار پنج روز توی سینی و بالکن بذارید. اگه زمستونه توی سینی یا فویل روی شوفاژ یا بخاری بذارید و یا اصلا میتونید با میوه خشک کن اونها رو خشک کنید. ولی بهترین روش استفاده از فره. اونها رو طبقه بالای فر با کمترین دمای فر بذارید. دمای فر باید خیلی کم باشه.
۵. در فر رو هم حتما نیمه باز بذارید چون برای خشک شدن نیاز به گردش هوا داره و حدود دو الی سه ساعت صبر کنید. هر چند وقت بهشون سر بزنید که یهو نسوزن و بشن فلفل سیاه!
۶. بعد از اینکه کاملا خشک و کریسپی شدن از فر بیرون بیارید و اجازه بدید خنک بشن.
۷. بکوبید و یا ترجیحا آسیابش کنید تا کاملا پودری بشن.
۸. اگه دوباره نم داشت نیم ساعت مجددا توی فر با دمای کم بذارید تا نمش بره. بعد دوباره آسیاب کنید.
۹. بعد الک کنید تا دونه های درشتش هم جدا بشن.
۱۰. اینم از پودر پاپریکای خونگی که زمین تا آسمون با پودر پاپریکای عطاریها و کارخونه ها فرق داره. نوش جونتون