کاچی بزرک ترکی به دلیل داشتن بزرک خواص زیادی برای سلامتی داره. دستور پخت این کاچی بزرک امتحان شده و صد در صد تضمینی هست.
مواد لازم برای تهیه کاچی بذرک
مواد لازم | مقدار |
---|---|
آرد سنگک | ۱ لیوان |
بذرک | ۱ لیوان (پاک شده از عطاری تهیه شود) |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 2 قاشق چای خوری |
آب یخ | ۶ لیوان (بستگی به آب خور آرد داره) |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع پخت و پز | ۱۰۰گرم |
طرز تهیه کاچی بذرک ترکی
بذرک پاک شده را داخل ماهیتابه ریخته، روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا بوی خامی آن در آمده و رنگ آن خیلی کم تغییر کند.
ماهیتابه را بعد از آن بلافاصله از روی حرارت برداشته و در جای خنک و یا سرد قرار داده و دوباره هم میزنیم چرا که با داغی ماهیتابه بذرک نسوزد.بعد از سرد شدن بذرک (کاملا سرد شود) آن را آسیاب کرده و با آرد سنگک الک شده مخلوط میکنیم.
داخل قابلمه کره و روغن را ریخته و زردچوبه را اضافه، مخلوط آرد را داخل قابلمه ریخته و حدود ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم مدام هم زده و تفت میدهیم بعد آب یخ را به آرامی اضافه کرده و مدام هم میزنیم تا گلوله ای نداشته باشد ،نمک را نیز میریزیم، غلظت کاچی بعد از اضافه کردن آب باید مثل غلظت فرنی باشد.
درب قابلمه را بسته و ۲ ساعت روی حرارت کم میپزیم و در این فاصله هر از گاهی کاچی را هم میزنیم تا ته نگیرد. کاچی موقعی آماده میشود که کاملا روغن پس بدهد.
این کاچی بسیار بسیار مقوی می باشد. توصیه میکنم حتما حتما امتحان کنید.
نوش جان
خواص و مزاج بزرک سیاه
- در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج بزرک سیاه این گونه آمده است که:
- طبیعت گرم دارد و از لحاظ رطوبت و خشکی معتدل است.
- تقویت عمومی بدن
- درمان پوکی استخوان
- تقویت نیروی جنسی
- درمان شب ادراری کودکان
- پیشگیری از آرتروز
- رفع عطش
- جوشانده دانه بزرک سیاه در درمان سرفه، زکام، اختلالات دستگاه گوارشی، تنفسی و مجاری ادراری بسیار مفید است.
- ماده غذایی مفیدی برای افراد مسن، کودکان ضعیف و افرادی که در معرض عمل جراحی قرار گرفته اند می باشد.