دستور پخت نون شیرمال رو تو این مطلب براتون آماده کردم که با پیمانه لیوان مواد رو اندازه گرفتم و از آرد نون بربری استفاده کردم. نتیجه‌ش یه نون شیرمال خیلی خوشمزه شد. امیدوارم شما هم درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.


مواد لازم برای تهیه نان شیرمال با پیمانه لیوان

  • آرد نان ۳ تا ۳/۵ لیوان (من آرد نان بربری استفاده میکنم)
  • شیر ولرم ۱ لیوان
  • خمیر مایه ۱ قاشق چای خوری اندازه گیری
  • شکر ۲ قاشق سوپ خوری
  • نمک یک دوم قاشق چای خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • کره نرم ۳۰ گرم
  • هل یک چهارم قاشق چای خوری
  • زرد چوبه یک چهارم قاشق چای خوری

مواد لازم برای رومال

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ قاشق مرباخوری
  • مغز دلخواه برای تزئین

دستور پخت نان شیرمال با پیمانه لیوان دسته دار فرانسوی

طرز تهیه نان شیرمال با پیمانه لیوان
برای شروع ابتدا خمیر مایه و شکر رو با شیر مخلوط کنید تخم مرغ رو اضافه و مخلوط کنید.

۳ لیوان از آرد رو همراه نمک، هل و زردچوبه اضافه کرده مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه.

اگه زیادی شل بود نصف لیوان آرد رو به تدریج اضافه کنید بعد کره نرم رو اضافه کرده ورز بدین تا وقتیکه خمیر به دست نچسبه حدود ۱۰ دقیقه باید ورز بدین.

به هیچ وجه آرد بیشتر از مقداری که گفتم اضافه نکنید تا نون شیرمال تون لطیف باشه.

خمیر رو یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دوبرابر بشه. بعد هوای خمیر رو بگیرین روی سطح آرد پاشی شده چند بار روی هم تا کنید و چانه کنید روشو پوشونده ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد با دست و وردنه پهن کنید. ضخامتش به دلخواهه من به ضخامت حدود یک سانتی متر پهن کردم، سعی کنید زیاد ضخیم نباشه چون بعد پف میکنه.

داخل سینی منتقل کنید با دستمال پوشانده ۱۰ دقیقه استراحت بدین بعد نوبت شکل دادن روی شیرمال هست.

من با یه قاشق چوبی کوچولو انجام دادم به شکلی که تو تصویر مشخصه، خیلی ساده میتونید روی شیرمال طرح بندازین.

این نکته رو هم بگم که من یه بار قبل از استراحت شکل دادم و یه بار بعد از استراحت. ولی شما یه بار بعد استراحت طرح بزنید تا راحت باشین.

رومال بزنید و مغز دلخواه بپاشید، من از پرک بادام استفاده کردم.

در فر گرم شده با دمای ۲۳۰ درجه قرار بدین حدود ۱۵ دقیقه بسته به فر تا وقتیکه کاملا طلایی بشه.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید تا خنک بشه. نوش جان


طرز تهیه نان شیرمال با روغن مایع

مواد لازم

  • شیر یک و نیم پیمانه
  • آرد فانتزی سه تا سه و نیم پیمانه
  • خمیر مایه یک قاشق غذا خوری سر پر
  • شکر ۸ قاشق غذاخوری
  • روغن مایع یک چهارم پیمانه
  • نمک ۱ قاشق چای خوری
  • بکینگ پودر۱ قاشق چایخوری

طرز تهیه

اول از همه یک قاشق مرباخوری از شکر و خمیر مایه را داخل شیر ولرم شیری که گرم باشه ولی انگشت رو نسوزونه میریزیم و میذاریم کنار میذاریم ۱۰ دقیقه بمونه تا خمیر مایه عمل کند.

از این شکر و روغن مایع را داخل شیر می ریزیم به هم می زنیم در ظرف بزرگترین میریزیم دو پیمانه از آرد رو به این مایع اضافه می کنیم و همچنین نمک و بیکینگ پودر رو به هم می زنیم بقیه آرد رو قاشق قاشق مخلوط خمیر می‌کنیم با لیسک به هم می زنیم وقتی که خمیر کمی جمع شد شروع می کنیم به ورز دادن.

با دست به هیچ عنوان آرد اضافه به خوردن خمیر ندین سعی کنید فقط با ورز دادن و دستتون رو به ارد زدن و همچنین چرب کردن دست با روغن مایع خمیر را ورز بدین و چسبیدن به دست رو از بین ببریم تا یک خمیر فوق العاده لطیف به دستتون بیاد چون آب خور آردها فرق داره برای من سه پیمانه کامل و حدود۲ قاشق غذا خوری این خمیری که میبینید به دستم اومد بعد خمیر و ده دقیقه کامل ورز می دهیم و در ظرف چرب شده سلفون میکشیم.

در جای گرم می ذاریم تا خمیر حجمش کاملاً دو الی ۳ برابر بشه خمیر رو در سینی فر باز میکنیم کف سینی رو اگر نسوز نیست حتماً با کمی کره هم دمای محیط و کمی آرد کف سینی رو بپوشونید تا نون به سینی نچسبه استراحت دوم ۲۰ دقیقه ست روی خمیر پهن شده رو پوشانیم بعد از این تایم هر جوری که دوست داشتیم خمیر رو شکل میدیم و رومال می‌کنیم.

در فر گرم شده با دمای ۲۳۰ درجه قرار بدین حدود 20 دقیقه بسته به فر تا وقتیکه کاملا طلایی بشه.

5/5 - (1 امتیاز)