نون سبزی با آرد کامل رو تازگی ها درست کردم، درسته که نونی که با آرد کامل درست میشه کمی بافت سنگینی داره و اغلب نمیپسندن ولی خب عوضش خواص زیادی داره و مفیده!

مواد لازم برای تهیه نان سبزی با آرد گندم کامل

  • آب ولرم نصف لیوان
  • خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری (قاشق سفره سر صاف)
  • شکر ۱ قاشق سوپ خوری
  • شیر ولرم نصف لیوان
  • روغن مایع ۲ قاشق سوپ خوری
  • آرد گندم کامل ۳ لیوان
  • نمک ۱ قاشق چای خوری
  • زرد چوبه یک دوم قاشق چای خوری
  • سبزی مطر (گشنیز و جعفری ریز خرد شده) ۳ قاشق سوپ خوری
برای رومال
  • شیر
  • کنجد قهوه ای

دستور پخت نان سبزی با آرد گندم کامل

طرز تهیه نان سبزی با آرد گندم

آرد و نمک رو مخلوط کنید وسطش رو گود کنید خمیر مایه، شکر، آب، شیر، روغن، زرد چوبه و سبزی رو اضافه و مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه خشک بود کم کم آب اضافه کنید تا جمع بشه بعد ورز بدین تا خمیر کاملا منسجم بشه و به دست نچسبه خمیر باید نرم باشه.

یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. خمیر آماده رو از دور ظرف جمع کنید داخل سینی قرار بدین و با دست به ضخامت یک و نیم سانت پهن کنید.

روی خمیر رو با کیسه و دستمال پوشانده و ۳۰ دقیقه استراحت بدین. بعد از استراحت اگه مثل من نون طرحدار دوست دارین میتونید طرح دلخواه بزنید.

من از دسته قاشق چوبی استفاده کردم و برای این نون سبزی طرح گل زدم.

با شیر رومال بزنید و کنجد بپاشید. داخل فر گرم با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد قرار بدین تا طلایی بشه به مدت حدود ۲۰ دقیقه.

اگه روی نون رنگ نگرفت حرارت بالا رو بزنید. بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید

نوش جان


طرز تهیه نان سبزی با آرد بربری

مواد لازم:

  • آرد گندم ۱۸ درصد (بربری) ۲ لیوان
  • آرد گندم کامل ۱ لیوان
  • نمک ۱ قاشق چای خوری
  • زرد چوبه یک دوم قاشق چای خوری
  • خمیر مایه ۱ قاشق غذاخوری سفره سر صاف
  • شکر ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم نصف لیوان
  • شیر ولرم نصف لیوان
  • روغن مایع ۲ قاشق سوپ خوری
  • سبزی نان ۲ قاشق سوپ خوری

رومال:

  • زرده تخم مرغ ۱ عدد
  • شیر ۱ قاشق غذاخوری
  • کنجد

دستور پخت نان سبزی با آرد بربری

آرد ها و نمک و زرد چوبه رو مخلوط کنید وسطشو گود کنید خمیر مایه، شکر، شیر، آب، روغن و سبزی رو اضافه کنید مخلوط کنید تا خمیر جمع بشه اگه نیاز بود کم کم آب اضافه کنید تا خمیر جمع بشه.

خمیر رو ورز بدید تا وقتیکه به دست نچسبه یک ساعت استراحت بدین تا حجمش دو برابر بشه. خمیر رو جمع کنید داخل سینی با دست به ضخامت حدود یک و نیم سانت پهن کنید با دستمال سبک بپوشونید و ۲۰ دقیقه استراحت بدین.

بعد از استراحت میتونید روی نون طرح بزنید که من مثل همیشه به روش خودم یعنی دسته قاشق چوبی طرح سنتی مورد علاقم لوزی رو زدم.

رومال بزنید و کنجد بپاشید. در فر گرم ۲۰۰ درجه بذارید به مدت ۲۰ دقیقه تا طلایی بشه.

فر برقی حرارت پایین با فن بذارید و فر گازی دما رو ۲۰ درجه بیشتر بذارید.

بعد از خارج کردن از فر روی توری منتقل کنید تا خنک بشه. سبزی نان رو قبل از استفاده داخل صافی بریزید و آبکشی کنید.

نوش جان


طرز تهیه نان حجیم سیر و جعفری

مواد لازم برای خمیر نان:

  • کره نرم به دمای محیط رسیده 45 گرم
  • تخم مرغ درشت 1 عدد
  • پودر سیر 1 قاشق چایخوری استاندارد
  • نمک 1/2 قاشق چایخوری استاندارد
  • شیر ولرم 3/4 پیمانه (180 گرم)
  • شکر 1 قاشق غذاخوری استاندارد
  • خمیر مایه خشک فوری 2 قاشق چایخوری استاندارد
  • آرد سه صفر قنادی یا آرد نان فانتزی 290 گرم (2 و 1/3 پیمانه)

میزان آرد مصرفی تقریبی ست و بسته به جنس آرد ممکن است یکی دو قاشق کمتر یا بیشتر از دستور آرد مصرف شود.

آرد کم کم اضافه شود وگرنه خمیر سنگین و خشک شده و نان شما حجم نمیگیرد و پف نمیکند.

خمیر اولیه وقتی در کاسه جمع میشود باید کمی چسبنده باشد و چسبندگی خمیر را با ورز دادن میگیریم بنابراین آرد زیاد به خورد خمیر ندهید.

گر بعد از 5 دقیقه ورز دادن ، خمیر خیلی چسبنده بود و قابل ورز دادن نبود میتوانید یکی دو قاشق آرد به تدریج اضافه و به ورز دادن ادامه دهید تا در نهایت خمیر به صورت نرم و لطیف درآید.

به خمیر آرد زیاد زدید و خشک شد کم کم آب اضافه کنید و دوباره ورز دهید تا خمیر لطیف شود.

استراحت اولیه خمیر 30 تا 40 دقیقه. بعد از استراحت خمیر را وزن کنید و به 12 چانه مساوی قسمت کنید.

هر چانه را به قطر 10 تا 11 سانت به صورت دایره باز کنید و یک تا دو قاشق مرباخوری از مواد میانی روی خمیر پهن کنید کمی پنیر پیتزا بپاشید خمیر را از وسط تا بزنید و در قالب بچینید.

سایز قالب لوف 12×23 سانت. کف قالب با روغن جامد یا کره چرب و آردپاشی شود

استراحت دوم خمیر در قالب 45 دقیقه. رومال با تخم مرغ کامل.

تایم پخت در فر 180 درجه 50 تا 60 دقیقه تا زمانی که رویه نان طلایی و خلال دندان از داخل نان تمیز خارج شود.

اگر قبل از مغز پخت شدن سطح نان زود طلایی شد روی نان را با فویل بپوشانید و صبر کنید تا نان در فر بپزد و مغزپخت شود.

فر برقی یا توستر دما 20 درجه کمتر. نیازی به روشن کردن گریل نیست.

مواد لازم میانی:

  • کره نرم به دمای محیط رسیده 75 گرم
  • جعفری ساطوری 3 قاشق غذاخوری
  • سیر رُست شده 2 بوته کوچک یا 2 حبه سیر تازه رنده شده
  • پودر سیر 1 قاشق مرباخوری
  • نمک در صورت نیاز 1/4 قاشق چایخوری
  • پنیر پارمسان به دلخواه 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه ای 1 قاشق غذاخوری
  • پنیر پیتزا 95 گرم (3/4 پیمانه)

نان تا دو روز در ظرف دربسته در محیط قابل نگهداری ست میتوانید بعد از خنک شدن نان را برش زده و در ظرف دربسته فریز کنید.