این نان حجیم سبوس دار رو با آرد کامل و آرد نول درست کردم که شیرینی کمی داره که از قند خرما و عسل گرفته شده و به همراه کنجد نانی نرم و خوشمزه و صد البته سالم و غنی که برای تهیه ساندویج هم بسیار مناسبه.
برای تهیه این نان حجیم سبوس دار از آرد کامل گندم و آرد نول استفاده کردم و نتیجه فوق العاده بود با اینکه ۵۰ درصد آرد کامل استفاده کردم بافتی بینظر داشت.
مواد لازم برای تهیه نان حجیم سبوس دار رژیمی
- 500 گرم آب (550 گرم آب استفاده شد)
- 500 گرم آرد گندم کامل
- 500 گرم آرد نول (قابل تبدیل به آرد نان و آرد همه کاره)
- یک قاشق و نیم غذاخوری مخمر خشک (ده تا ۱۱ گرم)
- 4 قاشق غذاخوری شکر قهوه ای
- 2 عدد تخم مرغ بزرگ
- 20 گرم قند خرما یا شیره خرما
- 30 گرم عسل (میتونید 50 گرم عسل بریزید و قند خرما را حذف کنید)
- 1/4 فنجان روغن زیتون
- یک قاشق غذاخوری نمک
دستور پخت نان حجیم سبوس دار رژیمی نرم و خوشمزه
برای شروع در کاسه مخمر، شکر و آب مخلوط کنید، به مدت 15 دقیقه کنار بگذارید.
آردها، تخم مرغ، عسل، قند خرما را اضافه کنید. روغن زیتون و نمک را هم اضافه 15 دقیقه ورز دهید تا خمیر یکنواخت و یکدست به دست آید. (من 50 گرم آرد بیشتر ریختم خمیرم رطوبتش بیشتر شد و کمی چسبنده)
خمیر را به ظرفی که کمی با روغن زیتون چرب کرده اید منتقل کنید و حدود یک ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
پف خمیر را گرفته خمیر را به قطعات 100 گرمی تقسیم کرده هر تکه را گرد و چانه کنید، روی سطح ارد پاشی قرار داده وروی آن را با یک پارچه بپوشانید و به مدت 20 دقیقه استراحت دهید. (من داخل استراحت دادم، شما هم میتوانید ده دقیقه اول را بیرون یخچال و ده دقیقه داخل یخچال استراحت دهید. بعد راحتر خمیر رول کنید.)
هر چانه را روی سطح کمی آرد رول کرده و شکل دهید و روی سینی چیده روی آن ها آب بمالید و دانه های کنجد را بپاشید، با یک پارچه بپوشانید و تا حجم آن را دو برابر شود حدودا 40 تا 50 دقیقه.
فر را با دمای 200 درجه گرم کنید، حدود 20 دقیقه بپزید تا قهوه ای شود.
(چون سینی مخصوص فر زود داغ میشه ده دقیقه با دمای ۲۰۰ درجه و ده دقیقه با دمای ۱۸۵ درجه پختم و بعد پخت روی نان را گریل کردم.)
وقتی کمی نان خنک شد خیلی کم روی نان روغن زیتون مالیدم. نوش جان