حلوای دارچینی رو موافقید؟ دوستداران عطر و طعم دارچین بیاین که این حلوای خوش عطر و بو خوراک خودتونه! این حلوا یکی از حلواهای سنتی شهر جهرم هست که نوع زعفرانی هم داره.
مواد لازم برای تهیه حلوا دارچینی جهرمی
- آرد برنج ۱ پیمانه
- آب ۵ پیمانه
- شکر ۱/۵ تا ۲ لیوان
- پودر دارچین ۲ قاشق غذا خوری
- گلاب نصف پیمانه
- زعفران دم کرده غلیظ ۲ قاشق غذا خوری
- پودر هل ۱ قاشق چای خوری (به دلخواه)
دستور پخت حلوا دارچینی
برای شروع ابتدا آرد رو الک کنید و داخل ظرفی روی حرارت متوسط مدام هم بزنید تا رنگ آرد تغییر کنه و تیره تر بشه.
نصف مقدار شکر رو اضافه کنید مخلوط کنید و کل مقدار آب رو بریزید روشون و همش هم بزنید تا شکر حل بشه و مایه تون غلیظ بشه.
کمی از روغن رو بذارید داغ بشه و دارچین رو باهاش تفت بدید، وقتی آرد پخته شد و کمی قوام اومد بقیه شکر به همراه دارچین تفت داده شده رو اضافه کنید و حالا شروع کنید با حرارت متوسط هم زدن مواد ازش غافل نشید.
روغن رو طی دو مرحله اضافه کنید و مدام مواد رو هم بزنید حدود ۱ ساعت زمان میبره تا مواد غلیظ بشه و قوام اصلی رو پیدا کنه. آخر کار زعفران و پودر هل و گلاب رو هم اضافه کنید، حالا با حرارت بالا تند تند مواد رو هم بزنید و زیر و رو کنید تا جایی که مواد به ظرف نچسبه و خودشو از دیواره ها و کف جدا کنه.
وقتی قاشق چرب رو روی حلوا میزنید شکل قاشق رو به خودش بگیره، دیگه حلواتون آماده ست، تا داغه داخل ظرف بکشید و تزئین کنید.
این حلوا بعد از سرد شدن قابل برش زدن هست.
دقت کنید دارچین روی حرارت سریع میسوزه از وقتی میریزید داخل روغن تا ۳۰ ثانیه تفت بخوره کافیه.
این حلوا رو باهردو نوع آرد برنج نرم و زبر میتونید درست کنید.
نکته مهم اینه که حلواهایی که با آرد گندم تهیه میشن زود خودشونو میگیرن و جمع میشن اما حلواهایی که با آرد برنج درست میشن. حدود یک ساعت زمان برای هم زدن لازم دارن تا حرارت ببینن و سفت و غلیظ بشن، پس به حوصله بیشتری احتیاج دارن.