این نون صبحانه با شیر حسابی نرم و لطیفه. می تونید برای صبحانه همراه عسل و مربا و یا حتی با پنیر میل کنید.
مواد لازم برای تهیه نان صبحانه با شیر با پیمانه لیوان
- آب ولرم ۱۰۰ گرم (کمی کمتر از نصف لیوان)
- شیر ولرم ۱۰۰ گرم (کمی کمتر از نصف لیوان)
- روغن مایع ۵۰ گرم (حدود ۱/۴ لیوان)
- شکر ۱ قاشق مرباخوری
- پودر خمیر مایه ۵ گرم (۱ قاشق مرباخوری)
- نمک کمی
- آرد نان فانتزی یا آرد سفید حدود ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
دستور پخت نان صبحانه با شیر با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
در آب ولرم، ۱ قاشق مرباخوری شکر ریختم و ترکیب کردم. پودر خمیر مایه رو ریختم و درش رو گذاشتم، ۵ تا ۱۰ دقیقه بمونه و به عمل بیاد.
در ظرف بزرگتر، شیر ولرم، روعن مایع و نمک رو ترکیب کردم. خمیر مایه به عمل اومده رو هم ریختم. آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم. میزان آرد تقریبی هست با احتیاط بریزید. خمیر رو یا با دست ده دقیقه ورز بدید یا برای ورز دادن از رستگاه خمیرزن کمک بگیرید.
خمیر ورز داده شده رو در ظرفی که کمی چرب کردم، قرار دادم و روش رو پوشوندم، حدود یک ساعت جای نسبتا گرم استراحت داشته باشه.
بعد از استراحت حجم خمیر بیشتر شده، پفش رو با ورز دادن گرفتم و یک دقیقه ورز دادم. خمیر رو من به ۶ قسمت تقسیم کردم و هر چونه رو در ظرفی قرار دادم.
روی هر چونه کمی روغن زدم و روش نایلون کشیدم حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه استراحت داشته باشه.
بعد هر چونه رو روی صفحه کار با دست باز کردم و پهن کردم. کمی کره روی خمیر زدم و مالیدم و بعد خمیر رو از دو طرف یک تا زدم و بعد پیچیدم.
در سینی با فاصله از هم چیدم. روش رو پوشوندم حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه استراحت داشته باشه. روی نون ها خط انداختم. برای رومال از ترکیب زرده تخم مرغ، زعفران، ۱ قاشق مرباخوری شیر استفاده کردم و روی خمیر رومال زدم.
ظرف حاوی آب بابت ایجاد رطوبت و نرم و لطیف شدن نون ها در فر قرار دادم. فر رو از یک ربع قبل گرم کردم و سینی رو در فر ۱۸۰ درجه حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قرار دادم.
روش دوم طرز تهیه نان صبحانه با شیر
مواد لازم
- شیر ولرم یک پیمانه
- آب ولرم یک پیمانه
- روغن مایع نصف پیمانه
- نمک یک قاشق غذاخوری
- شکر یک قاشق غذاخوری
- خمیر مایه خیس اگه بود ۴۲ گرم اگه خشک بود دو قاشق غذاخوری خوری سرپر در صورتی که فوری نبود اول جداگانه بزارید با شیر ولرم عمل بیاد بعد اضافه کنید
- آرد ۳ تا ۴ پیمانه بستگی داره کم کم اضافه کنید
- کره ۱۲۵ گرم
- پنیر و یا شکلات
- زرده تخم مرغ یک عدد
- کنجد
طرز تهیه
آب ولرم شیر ولرم خمیر مایه خشک فوری و یا خيس نمک شکر و در آخر آرد رو کم کم اگه خمیر مایه خشک فوری ندارید اجازه بدین اول با شیر ولرم عمل بیاد.
حالا کم کم آرد رو اضافه خوب ورز بدین و بزارید ۴۰ دقیقه استراحت کنه روش رو با سلفون بکشید.
حالا توی دستتون چانه کنید با کره خوب ورز بدین لای خمیر هر چی دوس دارین بزارین و جمع کنید و روشو بپوشونید تا نیم ساعت استراحت کنه بعد رومال زرده تخم مرغ بزنید و کنجد فر رو از قبل گرم کنید با دمای ۲۲۰ به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بستگی به دمای فر داره.
بعد از اینکه از فر خارج کردین دو دقیقه روش رو با پارچه بپوشونید که خشک نشه فقط دو دقیقه.
نکات مهم پخت نان صبحانه
- خمیر مایه خیس خیلی بهتر هستش اگه در دسترس باشه. هایپر و لوازم قنادی ها دارن.
- اگه دوس دارین حجیمتر باشه نان از سفیده تخم مرغ استفاده کنید یک عدد کافیه.
- اگه از خمیر مایه خشک استفاده میکنید اگه بکری نیست بزارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه توی یک لیوان دربش بزارید که عمل بیاد بهتر هست با شیر انجام بدین.
- برای اینکه نان خوبی داشته باشین بافت خوبی داشته باشه حتما از شیر و آب ولرم استفاده کنید و حتما با کره ورز بدین.
- استراحت خمیر فراموش نشه.