کرمانشاهیها گرده رو روی ساچ (یه وسیله روش نون میپزن مثل تنور) درست میکنن. اما گرده کرمانشاهی روی گاز و بدون فر یا داخل فر هم میشه پخت.
گرده کرمانشاهی عطر و طعم فوقالعاده خاص و دلچسبی داره به خصوص اگه به صورت تازه و داغ و به همراه روغن کرمانشاهی، شیره خرما و انگور و توت میل کنید.
در ادامه میتونید دستور پخت گرده کرمانشاهی به صورت مرحله به مرحله رو بخونید.
مواد لازم برای تهیه گرده کرمانشاهی
- آرد 1 کیلوگرم
- روغن حیوانی نصف لیوان
- روغن مایع 1 لیوان
- شیر 2.5 لیوان
- شکر 1.5 لیوان
- زردچوبه 2 قاشق چایخوری
- پودر شنبلیله 1 قاشق چایخوری
- پودر رازیانه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- خمیرمایه 4 قاشق چایخوری
طرز تهیه گرده کرمانشاهی (گرده شیرین)
مرحله اول
خمیر مایه رو به همراه نصف لیف لیوان شیر که به دمای حدود 40 درجه سانتیگراد رسیده داخل لیوان بریزید و حددود 10 تا 15 دقیقه بهش زمان بدید تا خمبر مایه فعال شه و از سالم بونش مطمئن بشید.
مرحله دوم
در این مرحله یه ظرف بزرگ انتخاب کنید و آرد رو به همراه زردچوبه، پودر شنبلیله، پودر رازیانه و نمک داخل ظرف بریزید و آرد رو خوب با ادویهها مخلوط کنید. در ادامه خمیر مایه رو به مواد اضافه کنید و مواد رو هم بزنید.
مرحله سوم
روغن حیوانی رو روی حرارت بذارید و وقتی که ذوب و داغ شد، کم کم به ارد اضافه کنیدو با قاشق مواد رو سریع هم بزنید.
مرحله چهارم
در این مرحله شیر و شکر رو داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بذارید تا شکر به طور کامل داخل شیر حل بشه. در ادامه شیر رو کم کم و در چند مرحله به آرد اضافه کنید و با قاشق هم بزنید.
مرحله پنجم
در این مرحله قاشق رو کنار بدارید و همیر رو با دست ورز بدید. سپس روغن مایع رو کم کم به خمیر اضافه کنید و خوب ورز بدید. حدود 5 تا 10 دقیقه خمیر رو ورز بدید.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر رو داخل ظرفی که کمی چرب شده بذارید، روشو بپوشونید و حداقل یک ساعت به خمیر استراحت بدید تا حجمش دو برابر بشه.
مرحله هفتم
خمیر رو که استراحت کرده و عمل اومده از ظرق بیرو بیارید. پف خمیر رو بگیرید و به اندازه پرتقال کوچیک چونه بگیرید. خمیر رو با استفاده از وردنه باز کنید. میتونید روی خمیر طرح دلخواهتون رو هم بیندازید.
مرحله هشتم
برای پخت گرده خمیر رو روی ساح داغ بذارید. دقت کنید که نگرده نسوزه. وقتی یک طرف گرده پخت برگردونید تا طرف دیگهاش هم بپزه. اگه ساج ندارید میتونید گرده رو روی اجاق گاز هم بپزید. برای پخت گرده روی گاز یک ماهیتابه روحی رو به صورت برعکس روی گاز بدارید و وقتی که داغ شد روشو چرب کنید و گردهها رو روش بپزید.
برای پخت گرده کرمانشاهی داخل فر هم میتونید فر رو از قبل گرم کنید و گردهها رو روی سینی فر که چب شده بچینید و داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد بذارید. وقتی که روی نونها طلایی شد، گرده کرمانشاهی آماده است.