کتلت عدس یه کتلت گیاهی و غذای ساده و مقویه و به دلیل داشتن عدس و سویا سرشار از پروتئین گیاهیه. در ادامه با دستور پخت کتلت عدس خام به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.


مواد لازم برای تهیه کتلت عدس بدون گوشت با سویا و سیب زمینی

  • عدس سبز 1 لیوان فرانسوی دسته دار
  • سیب زمینی متوسط 2
  • سویا نصف لیوان فرانسوی دسته دار
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • سیر 2 حبه
  • تخم مرغ 1 عدد
  • پودر سوخاری 2 قاشق غذاخوری
  • نمک 1 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه 1 قاشق چای‌خوری
  • آویشن 1 قاشق چای‌خوری

طرز تهیه تهیه کتلت عدس خام با سویا سیب زمینی خام بدون گوشت

طرز تهیه کتلت عدس و سیب زمینی

مرحله اول، خیساندن عدس

برای درست کردن کتلت عدس خام، ابتدا عدس رو از 24 ساعت قبل با آب سرد خیس کنید و سه مرتبه آب عدس رو عوض کنید. یک روز خیساندن عدس باعث میشه عدس نرم بشه.


مرحله دوم، خیساندن سویا

سویا رو به مدت نیم ساعت داخل آب سرد بریزید و خیس کنید و سپس آبکشی کنید. سیب زمینی ها رو پوست بگیرید و پیاز و سیر رو پوست بگیرید.


مرحله سوم، چرخ کردن مواد

عدس خیس خورده رو آبکش کنید. سیب زمینی ها رو به چهر قسمت تقسیم کنید. پیاز رو هم به چهر قسمت تقسیم کنید. عدس، سیب زمینی، سویا، پیاز و سیر رو داخل چرخ گوشت بریزید و چرخ کنید یا داخل غذاساز بریزید و میکس کنید و تا به مخلوطی یکدست برسید.


مرحله چهارم، آماده کردن مایه کتلت

همه مواد چرخ شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید و نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن رو اضافه کنید و کمی مواد رو مخلوط کنید. یک تخم مرغ رو داخل یک کاسه کوچک بشکنید و وقتی که از سالم بودنش مطمئن شدید به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید. آرد سوخاری رو کم کم به مایه کتلت اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید تا به انسجام کافی برسه.  سپس رویظرف رو بپوشونید و مایه کتلت رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارید تا کمی استراحت کنه.


مرحله پنجم، سرخ کردن کتلت عدس

یک ماهیتابه نچسب رو روی حرارت بذارید و مقداری روغن بریزید. کف دستتون رو کمی چرب کنید و به اندازه یک نارنگی کوچک از مایه کتلت بردارید. کتلت رو به اندازه کمتر از یک سانتی متر آماده کنید و داخل ماهیتابه با روغن داغ بذارید.
سپس هر دو طرف کتلت عدس رو با حرارت متوسط سرخ کنید و ئقتی که سرخ شد داخل دستمال قرار بدید تا روغن اضافی کتلت گرفته بشه.


مرحله ششم، سرو و تزئین

وقتی که کتلت آماده شد، گوجه و خیار شور رو خرد کنید و در کنار کتلت عدس و سویا بدون گوشت سرو و نوش جان کنید.


طرز تهیه کتلت دال عدس

مواد لازم

  • دال عدس (عدس قرمز) ۱ پیمانه
  • سیبزمینی بزرگ ۱ عدد
  • هویج بزرگ ۱ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • سیر ۲ حبه
  • جعفری ۴۰ گرم
  • نمک، فلفل سیاه، پاپریکا، پودر زیره، زردچوبه، پودر تخم گشنیز
  • آرد ۲ قاشق غذا خوری
  • تخم مرغ ۱ عدد

طرز تهیه

دال عدس رو با آب داغ میذاریم ۱ ساعت خیس بخوره.

سیب زمینی و هویج رو رنده کرده و آبشونو میگیریم، حالا پیاز رو رنده میکنیم و آب اونم میگیریم.

توی یه تابه به اندازه ۱ قاشق غذا خوری روغن ریخته و اول پیازمونو تفت میدیم و سپس بهش سیبزمینی و هویج رو اضافه کرده و تفت میدیم تا کاملا ترم بشن و نیم پز بشن، سپس میذاریم کنار تا خنک بشن.

حالا دال عدس رو از صافی رد میکنیم و به همراه سیر و جعفری توی غذاساز میریزیم و خوب میکس میکنیم تا پوره بشه.

حالا توی یه کاسه تمامی مواد رو میریزیم به همراه ادویه ها و آرد و تخم مرغ و خوب ورز میدیم و سپس توی دست شکل میدیم و توی روغن با حرارت ملایم سرخ میکنیم تا مغز پخت بشن.

با لیموی تازه و کاهو و گوجه سرو کنید که عالی میشه.