طرز تهیه کیک لیمویی با ماست یک کیک بی نظیر و لطیف و پنبه ای و معطر با رویه کرم لیمو رو براتون آماده کردم. امیدوارم که این کیک خوش عطر و طعم رو درست کنید و مورد پسندتون قرار بگیره.
مواد لازم برای تهیه کیک لیمو و ماست با رویه کرم لیمو
- آرد ۲۵۰ گرم یا ۱ و ۳/۴ پیمانه
- ماست ۱۵۰ گرم یا ۱/۲ پ کمی بیشتر ( ماست شیرین که شل نباشه مثل سون)
- روغن مایع ۱۵۰ گرم یا ۳/۴ پیمانه
- تخم مرغ متوسط ۵ عدد
- شکر ۱۸۰ گرم یا ۱ پیمانه سرخالی
- اگر شیرین تر دوست دارید ۱ پیمانه سر پر معادل ۲۲۰ گرم
- بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- وانیل ۱/۲ قاشق چای خوری
- آب لیموی تازه ۳ قاشق غذاخوری
- رنده پوست لیمو ۱ قاشق غذاخوری سر پر
برای کرم لیمو
- آبلیموی تازه ۱/۳ پیمانه
- شکر ۱/۲ پیمانه
- تخم مرغ ۲ عدد
- آب ۱/۳ پیمانه
- نشاسته ذرت یک قاشق سر صاف
- کره ۴۵ گرم
دستور پخت کیک لیمویی با ماست
تخم مرغ شکر و وانیل رو به مدت ۷ دقیقه کامل با دور تند همزن هم میزنیم تا کاملاً کرمی و پف کنه رنده پوست لیمو ترش را اضافه میکنیم، روغن مایع و آبلیمو را اضافه میکنیم در حد مخلوط شدن هم میزنیم.
مواد خشکمون رو که شامل آرد و بکینگ پودر است و قبلاً سه بار الک کردیم با ماست به تناوب با همزن دستی مخلوط مواد کیک می کنیم کمی از ماست و مقداری از از مواد خشک طی سه مرحله آرام و دورانی هم میزنیم تا پف مایه نخوابه.
در قالب چرب و آردپاشی شده میریزیم و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه می پزیم بعد از پخت با خلال چوبی تست میکنیم و روی توی خنک کننده خنک می کنیم.
برای کرم آبلیمو آب و شکر را در ظرفی روی حرارت میزاریم به هم میزنیم تا به جوش بیاد تخم مرغ و نشاسته ذرت رو با هم بعد از مدتی در ظرف دیگه خوب و هم میزنیم تا مخلوط و تخم مرغ از لختگی در بیاد.
وقتی مایع آب و آبلیمو شکر به جوش اومد مقداری از اون رو مخلوط مواد تخم مرغ می کنیم سریع و همزن دستی به هم میزنیم خوب مخلوط میکنیم و مخلوط تخم مرغ رو به ظرف مایع آبلیمو روی حرارت ملایم اضافه میکنیم بهم میزنیم تا غلیظ و مثل فرنی بشه.
وقتی غلیظ شد حرارت را خاموش و کره رو بهش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا یکدست بشه کرم حتماً داغ و کیک هم دمای محیط باشه تا کرم روی کیک کاملاً صاف و یکدست بشه در یخچال قرار میدیم تا کرم خنک سفت تر و خامه ای بشه و با هر چیزی دوست داشتید تزئین کنید.
- طرز تهیه چیز کیک لیمو ترش کافی شاپی
- طرز تهیه کوکی لیمویی با پوست لیمو رنده شده
- طرز تهیه شکلات با پوست لیمو ترش
نکات مهم پخت کیک لیمویی با ماست
- قالبم رو با روغن جدا کننده چرب و چند دقیقه در فریزر میذارم تا کیک به قالب نچسبه.
- با کره همدمای محیط یا کره سرد هم میتدنید قالبتون رو چرب و آرد بپاشید بعد قالبو تکون بدین ارد اضافی رو خالی این قالب رو چند دقیقه در فریزر گذاشته بعد مایه کیک که آماده شد بردارید و مایه کیک رو بریزید و بپزید دیگه کیکتون به قالب نمیچسبه.
- مواد کیک و کرم همه همدمای محیط، زدن و کرمی و حجیم شدن شکر و تخم مرغ در بافت نهایی و پنبه ای کیک موثره.
- فرتون حتما پانزده دقیقه قبل روشن و داغ باشه.
- کرم رو وقتی غلیظ شد از حرارت بردارید سفت نشه.
- حتما داغ روی کیکی که در دمای محیط خنک شده بدین طبق فیلم کمی کیک رو تکون بدین تا کرم کاملا صاف و یکنواخت روی کیک بشینه.
- سایز قالب برای این کیک گرد از ۲۳ تا ۲۷، قالب من ۳۰×۱۵ هست.
طرز تهیه کیک لیمو ساده با شیر با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
یکی از گزینه هایی که میتونه عطر خونه و زندگی رو توی این روزهای پاییزی دل انگیز کنه، درست کردن کیک لیمو هست. چنان عطری توی فضا میپیچه که نگم براتون. بریم که رسپی رو بذارم شما هم لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه کیک لیمو ساده
- تخم مرغ ۵ عدد
- شکر ۱/۵ پیمانه
- شیر ۱/۵ پیمانه
- آرد سفید ۳ پیمانه
- کره ۵۰ گرم
- بیکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری
- وانیل کمی
- آب لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری
- رنده پوست لیمو ۱ قاشق غذاخوری
- نمک یک پنس
دستور پخت
شیر و کره رو بریزید داخل یه ظرف و بذارید روی حرارت تا کره آب بشه و شیر گرم بشه. همین که کره آب شد کافیه. نیازی نیست شیر بجوشه بذارید کنار.
حالا تخم مرغ و شکر و وانیل رو با همزن حدودا ۱۰ دقیقه بزنید تا حجمش دوبرابر بشه، کرم رنگ و کشدار بشه. رنده پوست لیمو (فقط قسمت زرد یا سبز رنگ پوست لیمو) رو هم اضافه کنید.
حالا آرد و بیکینگ پودر و نمکی که سه مرتبه الک کردید رو طی چند مرحله به مواد اضافه کنید و با سرعت خیلی کم همزن مخلوط کنید. آب لیمو ترش هم بریزید تا هم بخوره. همزن رو خاموش کنید و لیسک بیارید.
شیر ولرم و کره رو آروم آروم به مواد اضافه کرده و دورانی مخلوط میکنید.
قالب رو چرب کرده (قطر ۲۵ میان تهی خوب میشه) مواد رو بریزید و داخل فر ۱۷۵ به مدت ۴۵ دقیقه بپزید. تا زمانی که کیک آماده میشه امیدوارم از عطر لیمو بیهوش نشید. نوش جان
طرز تهیه کیک لیمو با سس لیمویی
مواد لازم:
- 3 عدد تخم مرغ درشت (4 تا کوچیک)
- 200 گرم شکر(1 پیمانه)
- 260 گرم آرد(2 پیمانه)
- 20 گرم نشاسته ذرت(3 ق غ)
- 60 گرم کره
- 80 گرم روغن مایع(کمی کمتر از نصف پیمانه)
- 60 گرم شیر(1/4 پیمانه)
- 2ق چ بکینگ پودر
- 2ق چ رنده پوست لیمو
- 70 گرم آب لیموی تازه
برای سس:
- نصف پیمانه پودرقند
- 3 تا 4 ق غ آب لیموی تازه
طرز تهیه:
کره به دمای محيط رسیده رو به همراه شکر 3 دقیقه با دورتند همزن می زنیم. تخم مرغ ها رو بهش اضافه کرده و 3 دقيقه دیگه مواد رو هم می زنیم تا شکر کاملاً حل بشه.
شیر رو هم به مواد اضافه کرده و مخلوط می کنیم.زست لیمو و روغن مایع رو هم بهش اضافه کرده و مخلوط می کنیم.
آرد و بکینگ پودر و نشاسته ذرت رو با هم مخلوط کرده و طی 2 مرحله روی مایه کیک الک می کنیم و با دورکند همزن در حد مخلوط شدن هم می زنیم و مابین کار آب لیمو رو هم بهش اضافه می کنیم.
قالب رو با کره نرم شده چرب و آردپاشی کرده و برمی گردونیم تا آرد اضافه خارج بشه. مایه رو داخلش ریخته و داخل فر از قبل گرم شده با درجه حرارت 170 به مدت تقریبی 45 دقیقه می پزیم.
برای سس:
پودر قند رو با آب لیموی تازه خوب مخلوط کرده و وقتی کیک کاملاً خنک شد روی اون می ریزیم.
طرز تهیه کیک لیمویی کافی شاپی بدون شیر و ماست
پیشنهاد میکنم این کیک کافه ای عالی و خوشمزه و خوش بافت رو حتما یکبار امتحان کنید دیگه حرفی ندارم.
مواد لازم
- آرد 220 گرم
- شکر 200 گرم
- نشاسه ذرت 20 گرم
- کره هم دمای محیط 100 گرم
- روغن مایع 35 گرم
- تخم مرغ 3 عدد
- وانیل 1/4 قاشق چایخوری
- نمک 1/8 قاشق چایخوری
- خشخاش یا خرفه 1 قاشق چایخوری( دلبخواه)
- رنده پوست لیمو 1 قاشق سوپخوری
- بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
- اب لیمو ترش 70 میلی لیتر یا (گرم)
- آب 55 میلی لیتر یا (گرم)
طرز تهیه
فر رو با دمای 180 درجه گرم کنید قالب لوف ۲۴ در ۱۴ سانتی را خوب با کره نرم چرب و آرد پاشی کنید و کنار بزارید یا قالب گرد ۲۳ سانتی.
کره نرم و شکر و رنده پوست لیمو و با دور تند همزن 3 دقیقه بزنید تا یکدست بشه تخم مرغها رو دانه دانه به همراه وانیل اضافه کنید و هر رو 30 ثانیه بزنید اب لیمو و اب رو با هم ترکیب کنید. درجه همزن رو کم کنید و روغن مایع رو اضافه کنید یه دور که هم خورد ارد و نمک و بکینگ پودر رو ترکیب و الک کنید.
ارد رو در دو مرحله بهمراه اب واب لیمواضافه کنید و در اخر خشاش رو و با پایین ترین درجه همزن و فقط در حد مخلوط شدن هم بزنید و مواد.
رو داخل قالب بریزید و به مدت 40 تا 50 دقیقه تو فر بپزید بعد از تست از فر خارج کنید و به مدت 15 دقیقه روی توری فلزی اجازه بدید تا خنک بشه بعد از قالب جدا کنید. در صورت تمایل روی کیک از سس لیمویی بریزید یا ساده میل کنید.
برای رویه سس لیمویی یک پیمانه پودر قند نرم و با 30 گرم خامه صبحانه و 20 گرم اب لیموترش تازه با همزن حدودا سه دقیقه زدم و بهش رنده پوست لیمو اضافه کردم و بعد از خنک شدن کیک ریختم روش.