این ماش پلو با مرغ تکه ای به روش افغان ها ست که یکی از لذیذترین و مقوی ترین انواع پلوهای مخلوطه که عطر و طعم فوق العاده اون هر کسی رو شیفته ی خودش میکنه. خوبیه این غذا اینه که درست کردنش نسبت به غذاهای خورشتی ساده تره و درعین حال خوشمزه و لذیذه!
مواد لازم برای تهیه ماش پلو با مرغ تکه ای
- فیله یا سینه مرغ ۷۵۰ گرم
- برنج ۳ پیمانه
- ماش ۱/۵ پیمانه
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- سیر ۳ حبه
- ادویه های مرینیت مرغ (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، کاری «تخم گشنیز» و پاپریکا از هرکدام ۱ قاشق چای خوری)
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- زنجبیل رنده شده ۱/۲ قاشق غذاخوری
- گوجه پوره شده ۱/۵ پیمانه
- ماست ۱ پیمانه
دستور پخت ماش پلو با مرغ تکه ای
اول از همه ماش رو از چند ساعت قبل (من از شب قبل خیس کردم) خیس کنین وکناربذارین و بعد بپزین.
سینه یا فیله ی مرغ رو به قطعات متوسط خرد کنین و با ادویه ها (نمک و فلفل و زردچوبه وکاری و سماق) و روغن زیتون مزه دار کنین بذارین یه مقدار استراحت کنه.
بعد مرغای مزه دارشده رو تو کره و کمی روغن سرخ کنین وکنار بذارین، تو همون تابه پیاز ها رو با نمک و زردچوبه تفت بدین طلایی که شد سیر رنده شده و پودر زنجبیل (یا زنجبیل تازه ی رنده شده رو اضافه کنین به همراه گوجه ی پوره شده.)
آب گوجه که کشیده شد بهش ماست رو اضافه کنین و مخلوط کنین و بعد مرغای سرخ شده رو اضافه کنین یکمی با هم تفت بخورن تا مزه ها به خورد هم برن و حرارت رو خاموش کنین.
به برنج قبل از آبکش کردن ماش های پخته شده رو اضافه می کنیم و بعد آبکش می کنیم و کف قابلمه روغن و زردچوبه یا زعفرون می ریزیم و کمی کنجد و سیب زمینی های ورقه ای میذاریم برای ته دیگ.
بعد یه لایه برنج و یه لایه مواد تا آخر ادامه میدیم که برنج و مواد تموم بشن در آخر روی برنج زعفرون و ادویه پلویی اگه داشتین میریزیم و میذاریم روی حرارت ملایم تا یک ساعت و نیم الی دو ساعت خوب دم بکشه.
نکات پخت ماش پلو با مرغ تکه ای
- زمانیکه ماست اضافه کردین اگه ماست آب داشت صبر کنین تا آبش کشیده بشه.
- نیم ساعت الی چهل دقیقه بعد اینکه برنج رو دم گذاشتین وقتی بخار برنج دراومد بهش کره ی ذوب شده بدین خوشمزگیش چند برابر میشه.
طرز تهیه ماش پلو با فیله مرغ
مواد لازم
- برنج 2 لیوان
- ماش 3/4 لیوان
- سینه یا فیله مرغ 400 گرم
- پیاز 2 عدد
- سیر 3 حبه
- گوجه پوره شده یک لیوان
- ماست 3/4 لیوان
- ادویجات شامل فلفل نصف قاشق چایخوری، تخم گشنيز و پاپریکا هر کدوم یک قاشق چایخوری
- روغن زیتون یک قاشق
- زنجبیل نصف قاشق چایخوری
- ادویه پلویی به مقدار لازم
طرز تهیه
ماش رو چند ساعت خیس گذاشته و میپزیم.
فیله مرغ رو تکه کرده و ادویجات و نمک و روغن زیتون و زنجبیل رنده شده رو اضافه کرده و چند ساعت مزه دار میکنیم.
حالا فیله ها رو داخل کمی کره تفت میدیم و از تابه خارج میکنیم، داخل همون تابه پیاز خرد شده رو تفت میدیم و سیر رنده شده هم اضافه میکنیم، حالا گوجه پوره شده رو اضافه کرده و اجازه میدیم ابش کشیده بشه، كمي نمك و فلفل هم اضافه ميكنيم، حالا ماست رو هم اضافه میکنیم و هم میزنیم و فیله های سرخ شده رو بهش اضافه کرده و بعد ۵ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.
برنج رو زنده تر آبکش کرده و ماش رو لحظه آبکش کردن بهش اضافه میکنیم، حالا یه لایه برنج و یه لایه از مواد اماده شده روش ریخته و ادویه پلویی و کمی زعفرون اضافه کرده و به همین ترتیب ادامه میدیم و ۴۰ دقیقه دم میزاریم.