این ماش پلو با مرغ تکه ای به روش افغان ها ست که یکی از لذیذترین و مقوی ترین انواع پلوهای مخلوطه که عطر و طعم فوق العاده اون هر کسی رو شیفته ی خودش میکنه. خوبیه این غذا اینه که درست کردنش نسبت به غذاهای خورشتی ساده تره و درعین حال خوشمزه و لذیذه!

مواد لازم برای تهیه ماش پلو با مرغ تکه ای

  • فیله یا سینه مرغ ۷۵۰ گرم
  • برنج ۳ پیمانه
  • ماش ۱/۵ پیمانه
  • پیاز بزرگ ۲ عدد
  • سیر ۳ حبه
  • ادویه های مرینیت مرغ (زردچوبه، نمک، فلفل سیاه، کاری «تخم گشنیز» و پاپریکا از هرکدام ۱ قاشق چای خوری)
  • روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
  • زنجبیل رنده شده ۱/۲ قاشق غذاخوری
  • گوجه پوره شده ۱/۵ پیمانه
  • ماست ۱ پیمانه

دستور پخت ماش پلو با مرغ تکه ای

طرز تهیه ماش پلو با مرغ تکه ای
اول از همه ماش رو از چند ساعت قبل (من از شب قبل خیس کردم) خیس کنین وکناربذارین و بعد بپزین.

سینه یا فیله ی مرغ رو به قطعات متوسط خرد کنین و با ادویه ها (نمک و فلفل و زردچوبه ‌وکاری و سماق) و روغن زیتون مزه دار کنین بذارین یه مقدار استراحت کنه.

طرز تهیه ماش پلو با مرغ

بعد مرغای مزه دارشده رو تو کره و کمی روغن سرخ کنین و‌کنار بذارین، تو همون تابه پیاز ها رو با نمک و زردچوبه تفت بدین طلایی که شد سیر رنده شده و پودر زنجبیل (یا زنجبیل تازه ی رنده شده رو اضافه کنین به همراه گوجه ی پوره شده.)

طریقه پختن ماش پلو با مرغ

آب گوجه که کشیده شد بهش ماست رو اضافه کنین ‌و مخلوط کنین و بعد مرغای سرخ شده رو اضافه کنین یکمی با هم تفت بخورن تا مزه ها به خورد هم برن و حرارت رو خاموش کنین.

به برنج قبل از آبکش کردن ماش های پخته شده رو اضافه می کنیم و بعد آبکش می کنیم و کف قابلمه روغن و زردچوبه یا زعفرون می ریزیم و کمی کنجد و سیب زمینی های ورقه ای میذاریم برای ته دیگ.

دستور پخت ماش پلو با مرغ

بعد یه لایه برنج و یه لایه مواد تا آخر ادامه میدیم که برنج و مواد تموم بشن در آخر روی برنج زعفرون و ادویه پلویی اگه داشتین میریزیم و میذاریم روی حرارت ملایم تا یک ساعت و نیم الی دو ساعت خوب دم بکشه.

نکات پخت ماش پلو با مرغ تکه ای

  • زمانیکه ماست اضافه کردین اگه ماست آب داشت صبر کنین تا آبش کشیده بشه.
  • نیم ساعت الی چهل دقیقه بعد اینکه برنج رو دم گذاشتین وقتی بخار برنج دراومد بهش کره ی ذوب شده بدین خوشمزگیش چند برابر میشه.

طرز تهیه ماش پلو ساده کته ای

طرز تهیه ماش پلو با فیله مرغ

مواد لازم

  • برنج 2 لیوان
  • ماش 3/4 لیوان
  • سینه یا فیله مرغ 400 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • سیر 3 حبه
  • گوجه پوره شده یک لیوان
  • ماست 3/4 لیوان
  • ادویجات شامل فلفل نصف قاشق چایخوری، تخم گشنيز و پاپریکا هر کدوم یک قاشق چایخوری
  • روغن زیتون یک قاشق
  • زنجبیل نصف قاشق چایخوری
  • ادویه پلویی به مقدار لازم

طرز تهیه

ماش رو چند ساعت خیس گذاشته و میپزیم.

فیله مرغ رو تکه کرده و ادویجات و نمک و روغن زیتون و زنجبیل رنده شده رو اضافه کرده و چند ساعت مزه دار میکنیم.

حالا فیله ها رو داخل کمی کره تفت میدیم و از تابه خارج میکنیم، داخل همون تابه پیاز خرد شده رو تفت میدیم و سیر رنده شده هم اضافه میکنیم، حالا گوجه پوره شده رو اضافه کرده و اجازه میدیم ابش کشیده بشه، كمي نمك و فلفل هم اضافه ميكنيم، حالا ماست رو هم اضافه میکنیم و هم میزنیم و فیله های سرخ شده رو بهش اضافه کرده و بعد ۵ دقیقه از روی حرارت برمیداریم.

برنج رو زنده تر آبکش کرده و ماش رو لحظه آبکش کردن بهش اضافه میکنیم، حالا یه لایه برنج و یه لایه از مواد اماده شده روش ریخته و ادویه پلویی و کمی زعفرون اضافه کرده و به همین ترتیب ادامه میدیم و ۴۰ دقیقه دم میزاریم.