کوکو برگ سیر شمالی یه کوکوی فوقالعاده خوشمزه و ساده هست که سریع آماده میشه و ماده اصلی اون ساقه و برگ سیر هست. خواص سیر و برگ سیر رو هم که میدونید دیگه. پس اگه تو فصل سیر تازه هستید پیشنهاد میکنم این کوکوی خوشمزه رو حتما تهیه کنید.
در ادامه با دستور پخت کوکوی برگ سیر شمالی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد. امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم برای تهیه کوکوی برگ سیر شمالی
- برگ سیر تازه 400 گرم
- تخم مرغ 4 تا 5 عدد
- ماست 3 قاشق غذاخوری
- آرد 2 قاشق غذا خوری سر پر (یا آرد برنج)
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- روغن برای سرخ کردن کوکو به میزان لازم
طرز تهیه کوکوی برگ سیر شمالی مرحله به مرحله
مرحله اول، خرد کردن برگ و ساقه سیر
برای شروع ابتدا برگ و ساقههای نازک و ترد سیر رو شسته و خشک کنید. سپس برگها و ساقهها رو ریز خرد کنید، مثل سبزی کوکو سبزی.
مرحله دوم، آماده کردن مایه کوکو
یک کاسه بزرگ بردارید و تخممرغها رو داخل کاسه بشکنید و نمک، فلفل و زردچوبه رو بهش اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا از حالت لختگی خارج بشه.
سپس آرد سفید یا آرد برنج و ماست رو اضافه کنید و دوباره مواد رو هم بزنید تا به طور کامل مخلوط و یکدست بشن.
در ادامه برگ سیر و ساقه سیر خرد شده رو به مواد اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد مخلوط و مایه کوکو یکدست بشه.
اگه مایه کوکو خیلی شل بود و به آرد نیاز داشت، کمی آرد اضافه کنید.
مرحله سوم، سرخ کردن کوکو
یک تابه نچسب رو روی حرارت بذارید و وقتی که داغ شد مقدارب روغ سرخ کردن بریزید و زمان بدید تا داغ بشه.
سپس مایه کوکو رو به آرومی وسط تابه بریزید و بعد با پشت قاشق مواد رو صاف کنید.
درب تابه رو بذارید و حدود یک ربع تا بیست دقیقه زمان بدید تا روی حرارت متوسط کوکو برشته بشه.
بعد از گذشت یک حدود یک ربع، وقتی که رنگ کنارههای کوکو تغییر کرد و طلایی شد، یک سینی روی تابه بذارید و کوکو رو با احتیاط داخل سینی برگردونید.
کوکو روی به آرومی به تابه منتقل کنید و برش بدید و حدود ده تا دقیقه تا یک ربع زمان بدید تا طرف دیگه کوکو برشته بشه.
کوکوی برگ سیر شمالی رو با نون یا کته میتونید سرو و نوش جان کنید.
همچنین برای سرخ کردن کوکو برگ سیر میتونید مواد رو با قاشق داخل تابه بریزید و فرم بدید یا قالب مورد نظرتون رو داخل تابه بذارید و مایه کوکو رو داخل قالب بریزید و سرخ کنید.
برای درست کردن کوکو میتونید از فر هم استفاده کنید. مایه کوکو رو داخل قالب چرب شده بریزید یا کف ظرف کاغذ روغنی بیندازید و به مدت نیم ساعت با دمای 175 درجه سانتیگراد بپزید. اما این کوکو وقتی تو روغن سرخ بشه خیلی خوشمزه تر میشه.
اگه دوست داشتید لطفا تو قسمت نظرات، نظر و پیشنهادتون رو بهم بگید. ممنون.
نکات مهم و فوت و فن های تهیه کوکو برگ سیر گیلانی
- برای تهیه کوکوی برگ سیر از برگ سیر تازه و ساقههای نازک و ترد سیر استفاده کنید.
- مدت زمان پخت به توجه به اندازه تابه و قطر کوکو کمی متفاوته.
- بهتره که اندازه تابه رو طوری انتخاب کنید که قطر کوکو از یک سانتیمتر بیشتر نشه تا کوکو ترد و مغزپختی داشته باشد.
- بعد از اینکه کوکو رو برگردوندید، دیگه درب تابه رو نذارید.