شوید واویج یا شوید واویشکا یه غذای سنتی و اصیل گیلانی و در حال فراموشیه که خیلی خوشمزهست و درست کردنش فوقالعاده راحته و به مواد اولیه زیادی نیاز نداره. در ادامه با دستور پخت شوید واویج گیلانی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه شوید واویج گیلانی
- مرغ نیم کیلو (4 تا 5 تکه)
- شوید تازه 250 گرم (یا نصف لیوان شوید خشک)
- پیاز متوسط 1 عدد
- سیر 2 حبه (به دلخواه)
- تخم مرغ 3 عدد
- آب لیمو 1 قاشق سوپخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
با این مقدار مواد اولیه میتونید برای 4 نفر شوید واویج گیلانی درست کنید.
طرز تهیه شوید واویج شمالی مرحله به مرحله
مرحله اول، پختن مرغ
برای شروع ابتدا مرغها رو به تکههایی به اندازه دو بند انگشت خرد کنید. داخل قابلمه مقداری روغن بریزید و تکههای مرغ رو کمی تفت بدید تا رنگ مرغ عوض بشه. سپس پیاز رو پوست بگیرید و به چهار قسمت تقسیم کنید. دو لیوان آب جوش رو به همراه پیاز، نمک، فلفل و زردچوبه به مرغ اضافه کنید. درب قابلنه رو بذارید و حدود 20 تا 30 دقیقه روی حرارت کم زمان بدید تا مرغ کمی بپزه. سپس مرغ رو از قابلمه خارج کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه شامی ترش گیلانی
مرحله دوم، تفت داد شوید
شوید رو ریز خرد کنید. دو حبه سیر رو هم ریز خرد کنید. داخل قابلمه کمی روغن بریزید و شوید خرد شده و سیر رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا از خامی دربیاد. به دلخواه میتونید به جای سیر از 100 گرم برگ سیر تازه استفاده کنید. به این صورت که برگ سیر رو ریز خرد کنید و به همراه شوید تفت بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه باقلا قاتق با شوید خشک یا شوید تازه
مرحله سوم، اضافه کردن مرغ و آب مرغ
در این مرحله آب مرغ رو صاف کنید تا پیاز از آب مرغ جدا بشه. سپس تکههای مرغ و نصف لیوان از آب مرغ رو به شوید تفت داده شده اضافه کنید و حرارت رو روی متوسط تنظیم کنید تا آب مرغ به جوش بیاد.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کوکو بادکوبه ای گیلانی
مرحله چهارم، اضافه کردن تخم مرغ
تخممرغها رو داخل یک کاسه جدا بشکنید و خوب هم بزنید تا زرده و سفیده با هم مخلوط بشن و از حالت لختگی خارج بشه. سپس تخممرغ ها رو داخل قابلمه بریزید و هم بزنید. در ادامه آبلیمو رو اضافه کنید و درب قابلمه رو بذارید و روی حرارت کم حدود 20 تا 30 دقیقه زمان بدید تا شوید واویج جا بیفته و آماده بشه. سپس به همراه برنج کته سرو و نوش جان کنید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خورش غوره مسمای بادمجان با مرغ
نکات مهم و فوت و فن های پخت شوید واویج
- برای درست کردن شوید واویج، تکه ۲های مرغ رو میتونید در اندازههای انگشتی یا در اندازه جوجه کباب برش بدید.
- به جای شوید تازه از شوید خشک هم میشه استفاده کرد ولی شوید تازه عطر و طعم بهتری به غذا میده.
- شوید واویج کم آب تهیه میشه. با اینکه سس بسیار خوشمزهای داره سعی کنید زیاد پر آب و مثل خورشت نشه.
- مقدار آب لیمو رو میتونید تا دو قاشق سوپ خوری افزایش بدید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی اصیل
طرز تهیه شوید واویشکا
شوید واویشکا یه غذای فوری و خوشمزه و سنتی شمالی داریم. امیدوارم درست کنید و نوش جان کنید.
مواد لازم
- مرغ ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم
- شوید خشک یا تر ۴ قاشق غذاخوری
- سیر ۵ تا ۷ حبه
- نمک و زرد چوبه و فلفل سیاه
- تخم مرغ ۱ عدد
طرز تهیه
ابتدا مرغ ها را به قطعات کوچک خرد کرده و به نمک و فلفل و زردچوبه آغشته کرده در روغن داغ سرخ میکنیم. نیاز به مغز پخت شدن نیست طلایی بشه کافیه و کنار گذاشته.
در همان تابه شوید را با روغن و نمک و زردچوبه ۵ دقیقه با حرارت خیلی کم تفت داده. دقت کنید مدام هم بزنید چون شوید اگر خشک باشه میسوزه.
مرغ های سرخ شده هم اضافه کرده و مجدد دودقیقه تفت داده.
در این مرحله ۲ تا ۳ استکان آب جوش اضافه کرده و حرارت را کم میکنیم تا مرغ کامل بپزد.
در انتهای پخت در تابه دیگری سیر رنده شده را در روغن سرخ کرده و تخم مرغ را هم اضافه کرده با ۱ قاشق غذاخوری کره به خورشت اضافه میکنیم. بعد ۵ دقیقه خورشت آماده سرو هست.
این خورشت را هم میتونید آبدار و هم خشک و بدون آب سرو کنید. اگر خواستید کم آب سرو کنید رو حرارت بیشتر گذاشته و ۱و نیم استکان آب اضافه کنید.
نوش جان
طرز تهیه وابیج یه خورشت خوشمزه شمالی
این خورشت رو در کنار انواع ماهی، انواع کباب و مرغ ربی ما سرو میکنیم هم به تنهایی خوشمزه ست با نیمرو!
بریم با هم درستش کنیم، وابیج یه خورشت خوشمزه شمالی!
اسمشون وابیج هستن تو منطقه ی ما به این اسم میگن حالا ممکنه تو جاهای دیگه اسم های دیگه ای داشته باشه.
سبزیش بیشتر اسفناج و برگ سیر، کمی برگ چغندر، خیلی خیلی کم شوید، گشنیز و باز خیلی کم جعفریه. سبزی قالبش اسفناج و سیره.
با یه بوته سیب زمینی کوچولو که برای لعابش میندازن یا یه قاشق برنج شسته شده خام نه بیشتر.
کمی نمک و فلفل.
آب نارنج تازه یا رب نارنج یا همون قوام نارنج.
کره محلی یا همون حیوانی
سبزی رو میشوریم میزاریم آبش کشیده بشه بعد خرد میکنیم.
سبزی خورد شده رو میریزیم داخل قابلمه بهش سیب زمینی پوست گرفته یا برنج شسته شده رو اضافه کرده به همراه آب نارنج تازه یا قوام نارنج.
با یه استکان آب میزاریم بپزه وقتی پخت با گوشت کوب دستی کمی له میکنیم قرار نیست پوره بشه ها پس حواستون باشه وقتی آبش کشیده شد کره حیوانی اضافه کرده و بعد تفت میدیم نمک و کمی فلفل میزنیم و یه تخم مرغ روش میشکونیم یا کنارش نیمرو میکنیم.
من گاهی در کنارش کباب چنجه سرو می کنم. ترکیبشون با کباب ترشم خیلی خوشمزه میشه.
حتما درستش کنید و در کنار خانواده نوش جااان کنید.