کنجد پلو یه پلوی مخلوط خوشمزه و مقویه و اگه تا حالا درست نکردید، این غذا شمالی رو یک بار امتحان کنید. در ادامه با دستور پخت کنجد پلو شمالی مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کنجد پلو شمالی ساده
- کنجد با پوست 200 گرم
- برنج 2 پیمانه
- پیاز 1 عدد
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- دارچین 1 قاشق چایخوری
- روغن به اندازه کافی
طرز تهیه کنجد پلو شمالی بدون گوشت و مرغ
مرحله اول، تفت دادن کنجد
از روز قبل کنجد رو پاک کنید و بشویید و بذارید خشک بشه. سپس کنجد رو داخل یک تابه بریزید و بدون روغن بذارید روی حرارت ملایم و کمی تفت بدید تا بوی خامی کنجد گرفته بشه.
حدود 5 تا 10 دقیقه تفت دادن کافیه. سپس کنجد رو از تابه خارج کنید.
مرحله دوم، میکس کردن کنجد
کنجد تفت داده شده رو داخل آسیاب یا میکسر بریزید و میکس کنید تا کنجد روغن پس بده. همچنین میتونید کنجد رو داخل هاون بریزید و بکوبید.
مرحله سوم، تفت دادن پیاز
پیاز رو رنده کنید یا ریز خرد کنید و داخل تابه بریزید و با کمی روغن تفت بدید تا کمی طلایی بشه.
سپس نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین رو اضافه کنید و کمی تفت بدید تا خامی ادویهها گرفته بشه و عطر ادویه بلند بشه.
سپس کنجد رو به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدید دو لیوان آب جوش اضافه کنید و وقتی که به جوش اومد، حرارت شعله رو کم کنید و حدود نیم ساعت زمان بدید ریز بجوشه.
مرحله چهارم، اضافه کردن برنج
بعد از گذشت حدود نیم ساعت، درب قابلمه رو بردارید و برنج از قبل خیس شده رو به مخلوط کنجد و پیاز اضافه کنید.
وقتی که آب برنج کشیده شد، زیر قابلمه شعله پخشکن بذارید و درب قابلمه دمکن بپیچید و کنجد پلو رو به مدت چهل و پنج دقیقه دم بذارید تا آماده بشه. نوش جان