کتلت لاهیحان با نون بربری یا کتلت شمالی درست میشه و تو مواد اولیهاش گوشت و سویا نداره. کتلت لاهیجان ابتدا نیمپز میشه و بعد سرخ میشه. تو این دستور پخت کتلت لاهیجانی از سویا استفاده شده مه شما میتونید با گوشت چرخکرده جایگزین کنید یا اصلا حذفش کنید. در ادامه با دستور پخت کتلت ساندویچی لاهیجان با نون بربری مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه کتلت ساندویچی گیلان با نون بربری
- سویا 1 لیوان
- لیمو ترش 1 عدد
- نان بربری یک عدد
- شیر نصف لیوان
- سیب زمینی نیم کیلو
- پیاز بزرگ 1 عدد
- تخم مرغ 1 عدد
- سبوس گندم یا برنج 1 لیوان
- دانه فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- تخم گشنیز 2 قاشق چایخوری
- نمک دریا 1 قاشق چایخوری
- پول بیبر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کتلت ساندوچی گیلان (کتلت شمالی)
مرحله اول، خیس دادن سویا
سویا رو به همراه آب یک لیمو ترش تازه و مقداری نمک و آب گرم نیم ساعت خیس کنید.
مرحله دوم، خیس دادن نون بربری
سر و ته یدونه نون بربری رو توی نصف پیمانه شیر خیس بدید تا فقط نرم بشه. بعد شیر اضافی نون رو بگیرید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کتلت برنج با سیب زمینی و سویا بدون گوشت
مرحله سوم، چرخ کردن مواد
نیم کیلو سیب زمینی رو آبپز کنید. سپس پوست سیب زمینی رو بگیرید و وقتی که خنک شد دو مرتبه چرخش کنید. در ادامه سویا رو آب کشی کنید و آب اضافیش رو بگیرید و سویا و نون بربری رو هم چرخ کنید. در آخر یک پیاز رو پوست بگیرید و چرخ کنید. سپس آب پیاز رو بگیرید.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کتلت لپه با سویا و سیب زمینی بدون گوشت
مرحله سوم، آماده کردن مایه کتلت لاهیجانی
یک قاشق چایخوری دونه فلفل سیاه، دو قاشق چایخوری تخم گشنیز و یک قاشق چایخوری نمک دریا رو داخل هاون بریزید و آسیاب کنید. سپس سیب زمینی، سویا و نون بربری چرخ شده رو داخل یک ظرف بزرگ بریزید. پیاز چزخ شده و فلفل سیاه، تخم گشنیز و نمک دریا آسیاب شده، یک قاشق چایخوری پول بیبر، یک عدد تخم مرغ رو اضافه کنید و مواد رو خوب ورز بدید تا مواد کامل با هم مخلوط بشن و به انشجام کافی برسه. سپس روی طرف رو بپوشونید ومایه کتلت لاهیجای رو به مدت نیم ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کتلت بلغور گندم با سیب زمینی
مرحله چهارم، سرخ کردن کتلت لاهیحانی
مایه کتلت رو از یخچال بیرون بیارید. داخل یک کاسه یک پیمانه سبوس گندم یا سبوس برنج بریزید. یک قاشق غذاخوری از مایه کتلت لاهیجانی بردارید و مایه کتلت رو با قاشق داخل سبوس گندم یا برنج بغلتونید تا بتونید توی دستتون بهش فرم بدید.
سپس با دست به کتلت ها فرم بدید و داخل روغن داغ سرخش کنید. همچنین میتونید کتلت ها رو فقط کمی سرخ کنید تا کمی مقاوم تر بشن و بعد فریزشون کنید و بعدا هر وقت خواستید دوباره سرخش کنید.
در زمان سرخ کردن کتلت لاهیجانی خیلی دقت کنید چون که خیلی شکننده و حساس هستند.
وقتی که دو طرف کتلت ها سرخ شدن با گوحه فرنگی و خیار شور خرد شده به همراه پیاز و جعفری خرد شده و زیتون پرورده و کلم با نون بربری یا ساندویچی سرو و نوش جان کنید.
البته نون بربری های لاهیجان رو مخصوص ساندویچ درست میکنن و باریکتر و لطیف تر از بربری معمولیه.