کتلت لپه و سویا غذایی خوشمزه و سالمه و ارزش غذایی زیادی داره. برای درست کردن کتلت لپه میتونید از گوشت چرخ کرده به جای سویا استفاده کنید. در ادامه با دستور پخت کتلت لپه و سویا مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کتلت لپه و سویا بدون گوشت
- لپه 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- سویا 1 لیوان فرانسوی دسته دار
- سیبزمینی متوسط 2 عدد
- پیاز متوسط 2 عدد
- سیر 4 حبه
- تخممرغ 2 عدد
- آرد سوخاری 1 لیوان
- گشتیز 30 شاخه یا ریحان خشک دو قاشق غذاخوری (به دلخواه)
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پاپریکا 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کتلت لپه با سویا و سیب زمینی بدون گوشت
مرحله اول، پختن لپه، سیب زمینی و سویا
لپه رو از حدود 3 ساعت قبل با آب سرد خیس کنید. سپس آب لپه رو دور بریزید و داخل قابلمه بریزید. 2 لیوان آب اضافه کنید و روی حرارت متوسط نیم ساعت تا چهل دقیقه زمان بدید تا لپه بپزه و نرم بشه. در زمان پخت لپه کفی که رو آب تشکیل میشه رو جدا کنید تا نفخ لپه گرفته بشه. وقتی که آب لپه کشیده شد و پخت از روی حرارت برداید و زمان بدید تا خنک بشه.
سیبزمینی ها رو شسته و جداگانه داخل یک قابلمه بذارید و به همراه کمی نمک و آب بپزید. وقتی که سیب زمینی پخت از روی حرارت برداید و وقتی که خنک شد پوست بگیرید.
سویا رو به مدت یک ربع داخل آب سرد خیس کنید و سپس داخل جداگانه داخل یک قابلمه بریزید وبه مدت 10 دقیقه بپزید و سپس آبکشی کنید.
مرحله دوم، چرخ کردن مواد
وقتی که مواد پخته خنک شدند، لپه، سویا، 4 حبه سیر و سیب زمینی رو داخل غذاساز یا میکسر بریزید یا با چرخ گوشت چرخ کنید. سیب زمینی رو به قطعات کوچک خرد کنید و بعد داخل غذاساز یا میکسربریزید.
سپس مواد میکس شده رو داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
مرحله سوم، آماده کردن مایه کتلت لپه
پیازها رو پوست بگیرید و ریز رنده کنید. سپس آب پیاز رو بگیرید. پیاز آب گرفته شده رو داخل کاسه بریزید و به مواد اضافه کنید. سپس گشنیز رو ریز خرد کنید یا به دلخواه ریحان خشک رو به مواد اضافه کنید. نمک، فلفل زردچوبه و پاپریکا رو هم اضافه کنید و مواد رو کمی مخلوط کنید.
تخم مرغ ها رو داخل یک کاسه جداگانه بشکنید و با چنگال هم بزنید تا حالت لختگی تخممرغها از بین بره و زرده و سفیده یکدست مخلوط بشن. سپس تخممرغ رو به مواد اضافه کنید و مواد رو با دست ورز بدید تا به طور کامل با هم مخلوط بشن.
اگه مایه کتلت به انسجام کافی نرسید و چسبندگی زیادی داشت میتونید 2 تا 3 قاشق غذاخوری آرد سوخاری اضافه کنید. پس از ورز دادن مواد رو 1 ساعت داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه.
مرحله چهارم، سرخ کردن کتلت
بعد از گذشت یک ساعت مایه کتلت رو از یخچال خارج کنید. یک ماهیتابه نچسب رو روی حرارت بذاریدو مقداری روغن بریزید و زمان بدید تا روغن داخ بشه.
مقداری پودر سوخاری داخل یک بشقاب بریزید. کف دستتون رو با کمی روغن چرب کنید و به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بردارید. مایه کتلت رو به شکل مورد نظرتون فرم بدید. سپس کتلت رو داخل بشقاب آرد سوخاری بذارید و دو طرف کتلت رو آغشته به آرد سوخاری کنید.
کتلت رو داخل روغن داغ سرخ کنید و وقتی که کنارههای کتلت طلایی شد، کتلت رو بگردید تا هر دو طرف سرخ بشه.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
وقتی که هر در طرف کتلت سرخ شد، کتلت رو داخل صافی یا دستمال مخصوص بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه. سپس با گوجه فرنگی و خیارشور خرد شده سرو و نوش جان کنید.
ممنون از اموزش خوبتون موفق باشید
تشکر امیر عزیز. ????????????
عالی بود حتما درست کنید و لذت ببرید.
نوش جونت عزیزم