بلغور گندم منبع خوبی از انواع ویتامینها، مواد معدنی مختلف، فیبر، آنتیاکسیدانها و ریزمغذیهاست. یکی از غذاهایی که با بلغور گندم میشه درست کرد، کتلت بلغور گندم با گوشت چرخ کرده هست. در ادامه با دستور پخت کتلت بلغور گندم با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه کتلت بلغور گندم با سیب زمینی
- بلغور گندم دانه ریز 1 لیوان فرانسوی دستهدار
- سیب زمینی متوسط 4 عدد
- گوشت چرخ کرده 200 گرم
- پیاز متوسط 1 عدد
- تخم مرغ 2 عدد
- آرد سوخاری
- سبزی خشک معطر (پونه، ترخون یا مرزه) 1 قاشق غذاخوری
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- پودر سیر 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه کتلت بلغور گندم با سیب زمینی و گوشت چرخ کرده
مرحله اول، خیساندن بلغور
بلغور رو پاک کنید و از شب قبل داخل آب سرد خیس کنید. بلغور بعد یک شب خیس خوردن کامل نرم میشه و نیازی به پختن نداره. سپس بلغور رو داخل آبکش بریزید تا آبش گرفته بشه.
مرحله دوم، پختن سیب زمینی
سیبزمینی ها رو به همراه یک قاشق مربا خوری نمک آب پز کنید و وقتی که پخت و خنک شد، پوست بگیرید و درشت رنده کنید.
مرحله سوم، رنده کردن پیاز
پیاز رو پوست بگیرید و رنده کنید و آب پیاز رو بگیرید.
مرحله چهارم، آماده کردن مایه کتلت
یک کاسه بزرگ انتخاب کنید و بلغور خیس خورده، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سیب زمینی پخته رنده شده، سبزی خشک معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر رو اضافه کنید. تخممرغها رو داخل یک کاسه کوچک بشکنید و هم بزنید تا حالت لختگی نداشته باشه و یکدست بشه. سپس تخممرغها رو به مواد اضافه کنید و خوب ورز بدید. آرد سوخاری رو کم کم اضافه کنید تا مایه کتلت انسجام کافی پیدا کنه. روی ظرف رو بپوشونید و حدود نیم تا یک ساعت داخل یخچال بذارید.
مرحله پنجم، سرخ کردن کتلت
بعد از گذشت یک ساعت مایه کتلت رو از یخچال خارج کنید. داخل تابه روغ بریزید و روی حرارت بذارید تا خوب داغ بشه. کف دستتون رو کمی چرب کنید. به اندازه یک نارنگی از مایه کتلت بردارید و بهش فرم بدید. سپس دو طرف کتلت رو سرخ کنید و نوش جان کنید.