مقلوبه پلو یکی از غذاهای معروف عربیه و بیشتر در لبنان تهیه میشه. مقلوبه پلو شباهت خیلی زیادی به ته چین داره با این تفاوت که ماست و تخم مرغ نداره.
مقلوبه پلو رو هم با مرغ و هم با گوشت میشه درست کرد. مقلوبه پلو یا مغلوبه پلو در ترکیه هم غذای بسیار محبوبیه. مقلوبه پلو با ذائقه ما ایرانیها هم خیلی جوره.
در ادامه با دستور پخت مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لازم برای تهیه مقلوبه پلو عربی مرغ و بادمجان
- برنج 3 پیمانه
- سینه مرغ 1 عدد
- بادمجان بزرگ 2 عدد
- پیاز 2 عدد
- گوجهفرنگی 2 عدد
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- برگ بو 2 عدد
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه مقلوبه پلو مرغ و بادمجان عربی

مرحله اول، پختن مرغ
برای تهیه مقبوله مرغ و بادمجان از هر قسمت مرغ میتونید استفاده کنید، اما سینه مرغ برای تهیه مقبوله مناسبتره.
برای شروع مرغ رو به همراه ادویه و نمک و برگ بو و پیاز 4 قاچ شده داخل قابلمه بریزید و مقداری آب بریزید تا روی مرغ رو بگیره. قابلمه رو روی حرارت بدارید تا به جوش بیاد.
سپس حرارت رو کم کنید تا مرغ کامل بپزه. وقتی که مرغ پخت و خنک شد، استخوانهاش رو جدا کنید و مرغ رو ریش ریش کنید.
مرحله دوم، سرخ کردن بادمجان و پیاز
بادمجانها رو پوست بگیرید. به دلخواه میتونید بادمجون ها رو پوست نگیرید یا به صورت راه راه پوست بگیرید.بادمجونها رو به صورن حلقه ای برش بزنید و به مدت 30 دقیقه داخل آب و نمک قرار بدید تا تلخی بادمجان گرفته بشه. سپس آبکش و خشک کنید.
داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و بادمجونها رو سرخ کنید تا طلایی رنگ بشه. سپس داخل ضافی یا دستمال مخصوض بذارید تا روغن اضافیش گرفته بشه.در ادامه پیازها رو به صورت خلالی باریک خرد کنید و با مقداری روغن تفت بدید تا طلایی بشه. سیر رنده شده رو اضافه کنید و کمی تفت بدید و در آخر گمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید تا خوشرنگتر بشه.
مرغ پخته ریش شده رو به پیاز سرخ شده اضافه کنید و 1 دقیقه تفت بدید و از روی حرارت بردارید.
مرحله سوم، آبکش کردن برنج
برنج رو از دو ساعت قیل با کمی آب و نمک خیس بدید. برنج رو روی حرارت بذارید تا کم کم به جوش بیاد و مدام کف روی برنج رو بگیرد.
سپس بعد از نرم شدن، برنج آن رو آبکش کنید و برنج آبکش شده رو داخل کاسه بریزید و زعفرون دم کرده رو به برنج اضافه کنید و همه برنح رو زعفرونی کنید.
مرحله چهارم، پخت نهایی مقبوله پلو عربی
در این مرحله کف قابلمه کمی روغن بریزید تا چرب بشه. مقبوله پلو عربی برای سرو باید به طور کامل داخل دیس سرو برگرده.
در ادامه مرغ پخته شده ریش ریش رو کف قابلمه بریزید. کمی نمک، فلفل روی مرغ بپاشید.
بادمجان سرخ شده رو روی مرغ ریش ریش بچینید و کمی دارچین روی بادمجان بپاشید. روی بادمجون یا لایه گوجهفرنگی حلقه شده باریک بچینید و سپس نیمی از برنج رو داخل قابلمه بریزید و مثل ته چین برنج رو خوب صاف کنید.
دوباره روی برنج باقی مرغ پخته شده و بادمجون سرخ شده و گوجهفرنگی حلقه شده بپینید و مابقی برنج رو بریزید. حدود نصف لیوان آب مرغ صاف شده رو روی برنج بربزید و به مدت 40 دقیقه بذارید روی حرارت کم تا مقلوبه پلو دم بکشه.
برای تزئین مقبوله مرغ میتونید از زرشک و خلال بادام تفت خورده استفاده کنید یا در زمان سرو چند عدد بادمجون سرخ شده کنار دیس قرار بدید. نوش جان.
نکات مهم و فوت وفن های تهیه مقلوبه عربی
- به دلیل اینکه مرغ کف قابلمه پیده شده، حرارت رو کم کنید و از شعلع پخشکن استفاده کنید تا مرغ نسوزه.
- به دلخواه میتونید روی مرغ و بادمجان مقداری پودر هل بپاشید.
- اگه تو غذا گوجهفرنگی دوست ندارید، گوجه رو حذف کنید.
- اگه بعد از پخت برنج نرم نشده بود، مقداری از آب مرغ ضاف شده به برنج اضافه کنید.