نخود فرنگی پلو با مرغ ریش ریش یه غذای خوشمزه و مجلسیه که روش پخت راختی هم داره. نخود فرنگی پلو رو هم با نخود فرنگی تازه و هم با نخود فرنگی کنسروی میتونید درست کنید. در ادامه با دستور پخت نخود فرنگی پلو با مرغ ریش ریش مرحله به مرحله آشنا خواهید شد.
مواد لارم برای تهیه نخود فرنگی پلو با شوید و مرغ ریش ریش
- نخود فرنگی 1 پیمانه (تازه یا کنسروی)
- برنج 3 پیمانه
- سینه مرغ کامل 1 عدد
- پیاز 3 عدد
- شوید خشک 4 قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی 4 قاشق غذاخوری
- چوب دارچین 1 تکه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- سیب زمینی یا نان برای ته دیگ
- زرشک 3 قاشق غذاخوری به دلخواه
طرز تهیه نخود فرنگی پلو با شوید و مرغ ریش ریش مجلسی و خوشمزه
مرحله اول، پختن مرغ
برای شروع یک پیاز رو پوست بگیرید و چهار قسمت کنید. سینه مرغ رو به همراه پیاز، چوب دارچین و کمی نمک و زردچوبه داخل قابلمه بریزید و روش مقداری آب بریزید تا روی مرغ رو بگیره. برای پخت مرغ میتونید از فلفل دلمه و هویج هم استفاده کنید.
مرغ رو روی حرارت متوسط بپزید و وقتی که پخت، استخونهاشو جدا کنید و ریش ریش کنید و بذارید کنار.
مرحله دوم، پختن نخود فرنگی
برای درست کردن نخود فرنگی پلو هم از نخود فرنگی تازه یا فریزی یا از نخود فرنگی کنسروی میتونید استفاده کنید.
اگه از نخود فرنگی کنسروی استفاده میکنید از این مرحله رد شید. اما اگه از نخود فرنگی تاره یا نخود فرنگی فریز شده استفاده میکنید، باید نخود فرنگی رو به مدت 10 تا 15 دقیقه داخل آب جوش و مقداری نمک بریزید و بپزید.
مرحله سوم، آماده کردن نخود سبز پلو
در این مرحله آب داخل یک قایلمه بریزید و بذارید تا جوش بیاد.
وقتی که آب شروع به جوشیدن کرد مقداری نمک و زردچوبه اضافه به آب اضافه کنید و سپس برنج رو که از یک ساعت قبل خیس کردید داخل قابلمه بریزید.
وقتی که برنج کمی پخت، نخود فرنگی کنسروی یا پخته شده رو با برنج مخلوط کنید و سپس آبکش کنید.
کف قابلمه کمی روغن بریزید و ته دیگ سیب زمینی یا نون لواش بذارید.
سپس برنج آبکش شده رو داخل قابلمه بریزید و به صورت لایه لایه شوید خشک بریزید و در آخر کمی آب و روغن اضافه کنید و سپس برنج رو دم بذارید.
مرحله چهارم، تفت دادن مرغ ریش ریش
دو تا پیازو رو به صورت خلالی باریک خرد کنید. داخل تابه مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدیدتا طلایی بشه. سپس مرغ پخته ریش ریش شده رو اضافه کنید و هم بزنید. در ادامه دو قاشق غذاخوری رب گوجهفرنگی وسط تابه بریزید و کمی تفت بدید و سپس با مرغ و پیاز مخلوط کنید.
به دلخواه حدود سه قاشق غذاخوری زرشک رو شسته و به مرغ اضافه کنید و چند دقیقه تفت بدید و در آخر یک قاشق غذاخوری آبلیمو و کمی زعفران دم کرده اضافه کنید. کمی تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله پنجم، سرو و تزئین
وقتی که نخود فرنگی پلو دم کشید، برنج رو وسط دیس بریزید و دور تا دورش رو مرغ ریش ریش شده بریزید و سرو کنید. نخود فرنگی پلو با شوید و مرغ ریش ریش رو میتونید با سالاد شیریازی سرو و نوش جان کنید.